Negeri Sembilan, Malaysia

Wonda Coffee | Sarawak Edition Coffee Kaw Giler!

Tuesday, September 10, 2019

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Selamat pagi selasa! Minggu ni masih lagi berdepan dengan tuesday blues. Minggu depan pun sama! Lepas tu barulah kembali ke monday blues semula. Long weekend pun terasa cuti dua hari je. Padahal long weekend tak ke mana pun. Duduk rumah je tapi bukan berehat, buat kerja yang tak pernah habis. Sudah-sudah lah membebel Puan oiii. Meh kena se tin wonda cofee sarawak edition ni ha. 


EDISI ISTIMEWA DAN TERHAD

Teruja tengok tin Sarawak Edition Coffee keluaran Wonda Coffee ni. Biasanya kalau wonda coffee, husband akan belikan kopi tarik. Tapi bila ada new edition mesti dia akan beli  nak cuba rasa. Sarawak Edition Coffee ni dikeluarkan sempena Hari Malaysia dan keluarannya adalah terhad sehingga october kalau tak silap. Nak rasa tu cepat-cepatlah pergi beli. Untuk peminat kopi should try!

ETNIK BUDAYA SARAWAK

Tin Sarawak Edition Coffee dihiasi dengan design yang menggambarkan tentang etnik dan budaya Sarawak. Yang jelas kelihatan gambar burung enggang kenyalang, orkid sarawak dan ukiran perisai kayu. Yang lain-lain tak pasti lah corak apa. Orang sarawak pasti lebih tahu kan? Sarawakian anyone?

KOPI PAHIT KAW GILER!

Sumpah pahit! Ye, memang pahit ya amat dan kaw giler!. Walaupun Fiza memang suka minum kopi pahit tapi Sarawak Edition Coffee hanya mampu minum seteguk je. Selebihnya Fiza campur sikit-sikit dengan kopi lain barulah habis satu tin tu. Punyalah susah nak habislah satu tin tu. Kalau kopi tarik tu satu tin sampai tak cukup.

Kau orang dah rasa belum? Tak silap Fiza, ada Melaka Edition juga. Yang tu belum cuba lagi. Rasa dia sama  ke? Kalau sama pahit, tak nak lah rasa. Kalau mengantuk tu memang celik mata lepas minum Sarawak Edition Coffee ni ha.

With Love, Sihatimerahjambu

12 comments

  1. Cantik bangat corak tin wonda sarawak edition ni. Tp kak ana mampu minum yg mocha je fiza. Yg lain boleh sakit kepala dibuatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak ana..itulah, boleh yang mild and light je la..kaw sangat takleh masuk

      Delete
  2. Menarik design dia tu.. nak try usha juga la dekat sini

    ReplyDelete
  3. yang ni memang pahit sangat...hahahah...yang melaka tu sedap sikit..yang perak tak cari lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..setenguk pun dah rasa kepahitan dia tu. melaka belum cuba lagi

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.