August Bulan Merdeka

Morning! Dah sampai bulan August dah kita kan? Kejap sungguh masa sebulan berlalu. Tahu-tahu je nanti dah nak habis 2019. Fuhh..laju masa memecut. Bulan August macam biasalah sinonim dengan bulan Merdeka dan ada juga tarikh penting dalam kehidupan seseorang. 23 August wedding anniversary Fiza dan husband. Tak ada planning lagi. Kalau ada nak sponsor percutian ke apa ke, silalah berbuat demikian dengan segera. 4 tapak tangan kami tadahkan.


Selain bulan merdeka, umat Islam akan menyambut Hari Raya Haji. Ada yang siap-siap tanda hari cuti ni tak? Sila tanda cuti awal-awal senang nak planning ambil cuti raya panjang sikit. Biasanya raya haji ni tak semeriah raya puasa. Tapi sambutannya tetap meriah dengan ibadah korban disamping kita memperingati pengorbanan Nabi Ibrahim a.s. dalam menjalankan perintah Allah dan kesabaran anaknya Nabi Ismail a.s. dalam memenuhi perintah Allah SWT.
11 Ogos (Ahad) - Hari Raya Haji (Semua Negeri)
12 Ogos (Isnin) - Hari Raya Haji Hari Kedua (Semua Negeri kecuali Johor_
31 Ogos (Sabtu) - Hari Kebangsaan (Semua Negeri)


Dear August,
There I stood, silent and alone.
I feel like giving up when things always go wrong
and time getting tougher
But then I realized that I should be grateful that certain
things didn't work out
Sometimes you don't even know
what you are being protected from or
where you are being guided to in the midst of chaos.
It doesn't matter whether you see the glass is galf full or
half empty, there will always be something
to be thankful for.
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. Hai Kak.

    Wahh. Bulan ni sambut anniversary. Alhamdulillah. Tahniah ya.

    Bila bulan merdeka ni suka tengok kawad2 tu.hehe.

    Done follow sini #5829

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.