Timeless Makeup

Thursday, August 17, 2017

Semacam berlumba-lumba sekarang manusia buat makeup live video di facebook tak kira lelaki perempuan. Antara hasil makeup yang Fiza suka daripada make up artist (MUA) lelaki sebab mereka makeup nampak natural dan ringkas. Lagipun sekarang agak trending makeup simple yang di katakan Timeless Makeup menjadi pilihan ratu sehari seperti Nora Danish, Juliana Evans, Siti Saleha dan terbaru YAM Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah binti Sultan Ibrahim.

Kredit foto : google

Sejak Nora Danish tampil dengan "No Makeup Look" masa hari pernikahannnya, ramai lah bakal pengantin yang buat permintaan nak makeup sama macam Nora Danish. Katanya nak makeup simple. Walaupun makeup simple dan natural look tapi bagi make up artist nak buat makeup sebegini bukan semudah yang disangka. Jangan tak tahu, makeup sebegini rupa, rupanya tak semurah yang difikirkan.  

Baru-baru ni perkahwinan YAM Tunku Tun Aminah menjadi perbualan hangat dengan perkawinan yang serba ringkas tapi mewah. Nampak ayu dan berseri-seri dengan  timeless makeup nampak fresh. Nampaknya makin melonjak trending timeless makeup & malar segar bakal popular menjadi pilihan bakal pengantin yang bakal berkahwin nanti. 

Makeup Timeless 

Makeup yang sesuai untuk ratu sehari kerana tak lapuk dek zaman. Potretnya tak jemu di tatap zaman berzaman. Makeup ringkas sebegini sebenarnya lebih menaikan seri pengantin dan tidak nampak over dengan makeup yang tebal. Make up yang sesuai juga di kenakan dengan apa jua tema persalinan/perkahwinan.
Seriously Fiza sangat suka dengan makeup sebegini dan Fiza gerenti yang kau orang pun suka dengan Timeless Makeup. Nak makeup macam ni lah juga nanti untuk photoshoot ke kan. Nak bersanding sekali lagi memang tak lah.  

Cara Makeup "Timeless Makeup" 


STEP #1 PREP SKIN

To make sure your skin is looking fresh and glowing, prep skin by misting or wiping a rose water soaked cotton pad over your skin to refresh and hydrate it.


STEP #2 CONCEAL

Don’t draw attention to your flaws by caking on makeup. Rather even out any redness or ruddiness using some concealer (ONLY on the problem area’s) and cover up dark circles with a corrector.


STEP #3 ADD POPS OF COLOR

Add little flush of pink to the cheeks or deepen your natural lip colour slightly. Subtle pops of color can make a huge difference to a face to brighten it up!

STEP #4 FINAL TOUCHES

You can keep the rest of your makeup routine very simple. A coat or two or mascara, and brush through your brows and you’re ready to go be the beautiful woman you are.

With Love,
image

12 comments

  1. mekap simple memang nampang cantik dan sweet

    ReplyDelete
  2. Haah kan...tapi kalau combination skin lagi payah nak solek...

    ReplyDelete
  3. memang cantik puteri aminah tu, bukan sebab makeup nya tapi she has a natural beauty :D

    ReplyDelete
  4. tak ketara sangat timeless make up ni,nampak simple...

    ReplyDelete
  5. suka betul makeup macam ni, tenang je tak serabut

    ReplyDelete
  6. Kena pandai jaga kulit muka baru mekap nampak cantik.

    ReplyDelete
  7. natural look ....dah cantik orgnya bila touch sikit-sikit pun dah berseri-seri ...

    ReplyDelete
  8. Less is definitely more~ Makeup ni sebenarnya lebih untuk enhance our looks bukan ubah muka jadi orang lain.. Memang nice makeup macam ni ;)

    ReplyDelete

LATEST PHOTOS ON INSTAGRAM

All rights reserved Blog Sihatimerahjambu