Mood baru di tahun baru 2014

Morning! Di tahun twenty forteen ni mood kurang okay untuk berblogging.Bukanlah bermakna permulaan yang tidak baik tapi itu dugaan orang kata.Mesti ada hikmah disebalik apa yang berlaku.Since last week Fiza tak update blog sangat di sebabkan PC husband yang Fiza selalu buat kerja design tu rosak,Kejap okay kejap tak?Now dah antar kedai pergi service.Tak sure la bila siapnya.

Firstly PC tu diserang virus.Ingatkan lepas husband format dah okay dah..dia buat hal lagi,tak boleh nak masuk window.Husband kata mungkin motherboard rosak.Melayang lah budget tahun baru ni  nampaknya.Nak buat camna kan,nak tak nak terpaksa keluarlah kan.Terpaksa jugaklah buat kerja design juga lappy uzur Fiza ni.Lappy dah berusia 6tahun tapi still okay cuma tak boleh kerja kuat sangat..Hang pulak.

Dan bila hang Fiza pun stress la nak buat kerja,itu ini tak kerja.Hilang sabar dibuatnya dan mood blogging pun down seketika lah.Kejap je pastu ON balik mood tu disebabkan husband dah belikan workstation baru.Meja yang lebih besar dan kerusi best! Bila meja besar bolehlah letak pc,lappy dan notebook sekali.senang sekali hadap.Tamak!Eh taklah,bila dah guna PC lappy dan notebook off la sebab PC tu kan dah cukup kua buat semua kerja.Plus,tak perlu membazir bukak semua.Ingat Cyber cafe?


Sadly,kerusi tak de pulak warna PINK haihh..Lari pulak tema blog ni ha.Takpe takpe matching dengan wallpaper pun dah okay.Sebenarnya wallpaper tu Fiza beli dah lama dah since bujang dulu tapi Guna sikit je kan.Memang dah decide dari beli dulu nak letak kat workstation baru bila kahwin.Now dah sampai masanya Fiza deco yang baru dengan workstation baru.Fancy wall sticker dari Fancy Bugs.Nak tahu tentang wall sticker ni boleh refer entry ni >>Fancify your space with fancy bugs wall sticker.

Bila dah ada benda baru ni,mood baru pun datang tetiba kan.Tapi still kelembapan lappy yang uzur ni memang menguji kesabaran.Kerja yang sepatutnya seminit boleh jadi beminit minit.Takpe,demi kerja gagahkan juga siapkan segala order.

Dan sementara tunggu feedback customer tentang design yang dah siap,sempat pulak deco blog sendiri yang terabai dengan mood baru jugak.cuma tukar header dan footer je la mampu setakat ni.Tu pun idea ciput je.Takpelah,kasik settle segala order lepas tu make over blog sendiri pulak kan.Tema PINK la of course.

Ehem,bila lah nak memiliki Ipad Air ni.Mudah mudahan ada rezeki tahun ni.Orang lain sibuk berazam kan,Fiza tak ketinggalan jugak nak berazam.Azam apa ye tahun ni..Biarlah rahsia...ehem ehem..Simpan untuk diri sendiri.

Kalau bercakap pasal azam,memang banyak.So kita target mana yang lebih utama dulu.Kalau mana yang tak tercapai tu jadikan sumber inspirasi pun boleh.Terima kasih korang still singgah sini even Fiza tak update sekerap dulu.Semalam pun dah missed sehari.traffic jangan cakaplah,memang merundum habis.=__='.Apa nak buat,bukan blog hebat mana bukan blog gossip semata nak naikkan traffic.Yang penting,blogging tetap blogging jugak.Tak kisah naik ke turun pun kan..heeee

Sorry terpanjang cerita tahun baru ni.Semoga tahun baru ni hidup kita bertambah baik..Aminnn


with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. insyallah..ada rezeki tahun baru nanti. amin :)

    ReplyDelete
  2. semoga tahun baru ini lebih membahagiakan dan murah rezeki....

    ReplyDelete
  3. Sekarang semua berteknologi ... uish best tu dapat ipad Air...hehehe

    Semoga tercapai cita-cita

    ReplyDelete
  4. cun juga header baru ni..terpikat saya..hehe

    ReplyDelete
  5. puas ati guna meja besar..
    sng nk wat keje..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum dik fizah...selamat tahun baru lagi...semoga apa yg di azamkan akan tercapai...

    ReplyDelete
  7. semoga hajat fiza tercapai nak dapat ipad air

    ReplyDelete
  8. cantik and kemas workstation fiza. suka3. untung ada encik suami kan :D

    dani suka semua header fiza termasuk yang latest ni. design kek den se boleh?

    ReplyDelete
  9. eh eh baru perasan header baru lagi hehe

    wah bestnya dah ada workstation,bersemangat nak buat kerja kan.

    ReplyDelete
  10. akak pun teringin Ipad Air..tak de duit bnak beli..tak de ke sapa2 nak buat kontest hadiah ipad air untuk 150 pemenang?/kan?/

    ReplyDelete
  11. wajah baru. header pown baru. hahha comel fiza header baru nie. sumpah comel :)

    ReplyDelete
  12. tu dia workstation sampai 3gajet.. hehee

    cantik header baru fiza! mood tahun baru yer..moga azam fiza utk tahun ni terlaksana.. amin

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.