Doa Mohon Rezeki yang Halal

Salam Jumaat semua.Penat bekerja?Jangan..betulkan niat bekerja tu kerana apa.Selain berusaha,kita juga perlu berdoa mohon rezeki yang halal.Allah telah S.W.T telah memberi jalan buat setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat.
Di an…

Satay Ikan @Lok Ching Fresh dari Kelantan!

Satay Ikan @Lok Ching Fresh dari Kelantan memang sedap! Rasa sekali pasti nak lagi lagi dan lagi.Sebenarnya ni first time makan satay Ikan?Bunyi macam tipu je kan?Tapi memang betul pun,betul tak tipu! Adala kawan sekampung ni lepas kahwin terus stay kat Kelantan sebab husband dia ada biz kat sana.S…

Resepi : Healthy Breakfast Wraps

Healthy Breakfast Wraps | Morning Monday Sickness! Pagi ni masih lagi penat dengan 2 hari weekend yang busy.Kepenatan dua hari tak topup lagi dengan kerehatan.So hari ni breakfast pun agak simple je la.Yang penting menu sihat.Bagus jugaklah mintak idea dan pendapat kengkawan blogger minggu lepas.Ta…

D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik

D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik | Apa itu collagen?Collagen merupakan sejenis protein yang terdapat di dalam tubuh badan kita yang terdapat di dalam kulit,tulang dan juga gigi dan sangat diperlukan oleh tubuh badan kita bagi memelihara keanjalan kulit.D-Collagen telah memperkenalkan produk a…

Fasa Kedua Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyraserlahkan kejelitaan sebenar anda.Percaya tak?Perempuan mana yang tak nak kulit cantik dan sihat.Dan setiap orang mesti ada masalah kulit tersendiri.Kulit Fiza ni pulak jenis sensitif tak bertempat.Kejap okay kejap KO.Maksudnya ikut mood dan hormon.Susah betul nak menjaga =__='.Alhamdulil…

Ucapan Hari jadi/Birthday Wishes yang sweet

Selalunya kita ni cuma ucap"Selamat hari jadi, selamat hari lahir, Sanah Helwah, happy birthday, happy bornday, Zhù nǐ shēngrì kuàilè, Otanjyobi omedeto gozaimasu, saeng-il chugha haeyo, Janmadina mubāraka hō". Haa amek ko dah macam² bahasa ada.
Kan best kalau lepas kita ucap tu disusuli…

Donashi buatan sendiri

Pagi² lagi hari ni dah bersilat kat dapur siapkan kudapan pemanis mulut dan minum petang.Siapkan awal nanti senang terus ngap je.Lagipun buat untuk bekalan anak buah nak balik UiTM Pilah hari ni.Cuti dua hari ni dia stay kat rumah Fiza je la memandangkan lebih dekat kan.Bila ada tetamu datang meman…

Pembahagian masa untuk blogging dan belajar

Sekejap je dah masuk ke petang.Esok dah sabtu masuk hujung minggu masa untuk berehat² bersama family.Kalau dulunya masa study Fiza selalu sangat balik rumah.Bayangkan kalau dulu study di UiTM Penang balik kampung di Segamat,Johor.Tak ke jauh tu sampai kengkawan cakap Fiza ni macam rumah dekat je pa…

Pelbagai resepi yang sedap,mudah dan sihat

Salam jumaat.Pagi ni sempatlah siapkan bihun goreng untuk husband pergi kerja.Perut suami kena di isi sebelum pergi kerja.Boleh jimat perbelanjaan kat situ.Lagipun lebih afdhal makan masakan isteri kan.Boleh dapat pahala lebih jugak untuk isteri.Sebelum kahwin pun Fiza lebih prefer masak sendiri je…

Mood baru di tahun baru 2014

Morning! Di tahun twenty forteen ni mood kurang okay untuk berblogging.Bukanlah bermakna permulaan yang tidak baik tapi itu dugaan orang kata.Mesti ada hikmah disebalik apa yang berlaku.Since last week Fiza tak update blog sangat di sebabkan PC husband yang Fiza selalu buat kerja design tu rosak,Ke…