Panduan dan Tips Sebelum Bercuti

Selamat petang.Kejap je dah weekend kan.Rasa macam baru je balik bercuti minggu lepas.Terasa nak bercuti lagi ni.Ke?Ala cuti balik kampung je la kali ni.Cukuplah bercuti sejauh minggu lepas.Ada rezeki dan masa boleh cuti lagi kan.Hujung tahun ni ramai lah menghabiskan cuti tahunan kan.Kalau dah ber…

Bermulalah kehidupan bersama Ephyra

Lambat pulak update entry hari ni.Not feeling well then pc pun ikut sakit.Ntah kenapa slow semacam je.So terpaksalah gunalah lappy yang slow ni tapi se slow lappy ni takde lah seslow pc tu.Kena tunggu husband balik la tengok kan.Selalunya Fiza guna pc husband tu sebabnya processor lebih laju,screen…

Untuk Fashionista dan Stailista dari Butik KZ Nabihah

Hari ni nak share tentang fashion pulaklah. Lately, banyak fashion yang luar biasa kita tengok. Mostly semuanya cantik² dan ramai yang buat blogshop or business online melalui facebook.Kita sebagai pengguna kena bijak memilih dan membeli online ni. Jangan sampai kita menyesal. Tapi kalau korang mem…

Udang Galah kampung

Last week balik kampung segamat masa musim banjir tu.Tapi takdelah banjir sangat...alhamdulillah.Musim banjir ni ramai pulak orang kampung memancing kat sungai tu.Kalau dah pemancing tegar dan kalau dah namanya nelayan,apa ada hal kan.Kalau balik kampung tak sah kalau mak tak masak sedap².Rasanya p…

Artwork : Bussiness Card Sihatimerahjambu

Mostly bloggers dah ada name card/biz card kan?heh..kau ingat orang business je ke perlu ada card?No No No.Sekarang ni semua orang pun boleh ada card,formal atau tak lain cerita.Fiza pun tak ketinggalan le nak ada card sendiri kan.Ini pun buat kerana ada event sabtu ni kan so nak jugak bertukar² ca…

Resepi : Donut Gebu Sihatimerahjambu

Inilah rupa donut yang dibuat semalam.Ni belum goreng lagi sebab nak tunjuk betapa gebunya donut I kan..hihi..second time buat donut ni dah terasa macam okay,saya dah pandai buat donut dengan jayanya.Ni yang rasa nak buat lagi dan lagi.Habislah borong yis mauripan kat kedai tu kan.No lah,semalam se…

Fakta Anak BONGSU

Happy weekend semua orang.Start this week dah mulalah operasi menghadiri kenduri kawen sanak saudara rakan taulan semua.Kira wedding marathon la.Phew~ Utara selatan semua redah.Pergi mana sempat.Yang tak sempat tu maaf sesangat.

Nak share sikit dengan korang pasal anak bongsu ni?Kenapa Fiza share a…

Pusat Pungutan Zakat

Cuaca macam cerah je hari ni. Baguslah macam tu kan. Cepat sikit kering my laundry and takdelah air banjir naik.Mudah mudahan begitulah. Pray for Johor,Kuantan and Terengganu.Banyak² kan bersabar dan berdoa.Yang jauh pun turut merasai kerisauan tu. Jangan pernah putus berdoa.
Lately ramai blogger y…
back to top