Image Slider

Vector #6:Teka WW blog Azhafizah

Monday, December 26, 2011
Ni vector minggu lepas WW#29.Jawapan nya adalah Lisa Surihani! Ramai yang teka betul dan ada juga kata fasha sandha..hehe ada rupe ye?Sebenarnya dah berapa kali Fiza try buat vector Lisa surihani ni..tapi banyak kali fail jugak.Sebab dah give up,Fiza post je yang ni.Tapi ada jugak teka betul,Kira wajah Lisa tu masih ada lah kan.Terima kasih semua.

Disebabkan 2 orang blogger terpantas teka betul dah dapat vector.So,Fiza bagi peluang kepada blogger yang berikut terpantas.Blogger yang bertuah adalah Eza boom boom yang teka betul.Dan inilah vector untuk Eza.


Vector Eza ni Fiza tak dapat siapkan awal mase Fiza offline hari tu dan agak busy.So,sekarang ada mase untuk siapkan kerja yang tertangguh.Alhamdulillah,akhirnya siap jugak! Hopefully Eza sudi terima  vector Fiza ni.Maaf juga kalau ada kekurangan sana sini.=_='.Kalau masih tak kenal sape Eza,jom ke blog Eza boom boom,cheksunnyboomboom.blogspot.com

notapink : macam banyak je kerja tertangguh ni =_='

Word Verification perlu ke? | Tutorial hapuskan word verification untuk komen

Thursday, December 22, 2011
Semua blogger sedia maklum dengan word verification ni kan.Ada yang memilih untuk letak dan ada yang tidak.Atau mereka tak tahu bagaimana nak tukar setting word verification ni.Ada yang suka ada yang tak.Tapi rata rata blogger tak suka dengan word verication ni.sebabnya sangat melecehkan..

Kalau mahu memudahkan orang komen blog kita,better hapuskan word verification tu je.Tak perlu lah pengkomen nak taip word lagi.Kalau internet slow pulak,problem nak tunggu word verification loading.Confirmlah teruslah pangkah x laju laju.Kesannya,tak de komen yang lekat pun pada entry tu.

So,Fiza cadangkan korang buang je word verification tu.Kalau tak pasti dah setting ke belum.Jom try check tutorial ni.

1.Log in blogger>>dashboard>>settings>>comments
2.cari ini
3.Tick pada'No'
4.Save

Mudahkan! So,kepada newbie atau blogger yang buat word verification ni,silelah bertukar sekarang..Tak rugi pun malah  berbaloi baloi sebab blog akan jadi friendly user.Mesra alam gitu! Fiza pun seronok nak tinggalkan komen!

notapink : kalau jumpa word verification lagi,tinggal terus je..kejam tak?Fiza tak sekejam itu kot..tapi biarlah memudahkan orang lain juga 

Auto Post Signature

Auto Post  Signature