December, Bulan Terakhir Tahun 2019

Sunday, December 01, 2019

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Eh, bulan December dah? Rasa macam kejap sangat je 11 bulan berlalu pergi. Kejap je dah masuk bulan December, bulan terakhir 2019. Hello December! Bila dah masuk bulan December ni rasa macam tak cukup masa je nak buat segala benda yang dihajati untuk tahun 2019 ni. Misi kurus tu memang sampai ke sudah tak tercapai. Hot hot chicken poop je lah. Tahun depan tak payah bising nak berazam kurus. Biar dia kurus sendiri je sudah. Tahu tahu dah kurus. Okay mimpi je lah dulu.

Bulan December yang menyeronokkan untuk budak sekolah boleh cuti sakan awal bulan ni kan. Hujung bulan esok dah siap sedia persiapan untuk tahun depan. Yang dah habis SPM untunglah boleh cuti lama sikit. December juga dipenuhi dengan undangan majlis kahwin dan masa untuk bercuti memasak di hujung minggu. Seronok bukan bernasi minyak setiap minggu.


Best friends are never apart
Maybe in distance but never in heart
Behind every succesful woman is a'best friend'
giving her crazy ideas ;p
Betullah tu seperti di kata. Jauh di mata dekat di hati macam tu. Tapi Fiza tak guna dah term best friends tu. Lebih suka guna 'kawan' sahaja. Biar berkawan macam biasa dan tak nak melebihi daripada itu. 



Bulan December pun ramai yang bercuti sana sini. Almaklumlah cuti sekolah dan masa ni lah nak bercuti dengan anak-anak. Fiza gerenti semua tempat-tempat menarik penuh sesak dengan orang ramai. Kalau pergi Cameron Highland musim cuti sekolah ni terpaksalah hadap jammed. Nak pergi bercuti kena pilih waktu dan tempat yang sesuai juga. Apapun marilah kita enjoy bulan december ni menghabiskan baki tahun 2019 ni.

With Love, Sihatimerahjambu

85 comments

  1. dah masuk bulan december dah..bulan ni la paling busy sekali kat ofis..tak menang tangan nak buat keje yg mana satu..dah nak masuk tahun 2020 ye bulan depan..mcm tak percaya sekejap nya masa berlalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terasa macam banyak benda pulak nak siapkan before tahun baru kan..semoga dipermudahkan menyiapkan segala kerja tu.

      Delete
  2. bernasi minyak tu seronok. berhabis masa atas jalan sebab jem tu tak berapa seronok. Hehe. Hepi December Fizah!

    ReplyDelete
  3. Takut nak naik Cameron cuti sekolah macam ni. Jem 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita dah pernah merasa sekali. lepas tu serik dan memang taklah nak naik sana musim cuti sekolah ni.

      Delete
  4. cantik pula gambar lukisan tu kak..
    Time cuti mcm nie seronok dlm jalan2 dgn family..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik. tak tahu siapa pelukisnya. cuti cuti dengan family memang best.

      Delete
  5. bulan disember sy ni sambut dgn curahan air hujan..
    xbenti lg hujan ni..

    ReplyDelete
  6. Desember berarti siap-siap wisata di akhir tahun! (Packing, packing...)

    ReplyDelete
  7. kira-kira dalam setahun terakhir, apa aja yang udah tercapai dan apa yang belum nih ? saatnya buat resolusi baru nih.

    ReplyDelete
  8. semoga bulan ini lebih baik dari bulan2 sebelumnya

    ReplyDelete
  9. 1. Misi kurus tu memang tak tercapai.. sebabnya 5 kg naik utk tahun ni hahahha
    2. Kenduri kawin memang byk jemputan, tapi lagi byk terima jemputan blogger haha
    3. zaman skg ni BFF dah tak mcm dulu.. zmn skg memang lagi bagus KAWAN BIASA saja
    4. Cuti-cuti sekolah anak-anak balik kampung tinggal ibu dia duduk bandar dan kerja! ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay lagilah 5kg je tu. Jemputan blogger pun syok juga untuk join kan. BFF dah pupus dan masing masing pun ada kehidupan sendiri. Hehe...seronok juga bebudak dapat balik kg lama²

      Delete
  10. kejap je dah masuk bulan 12, akak dah malas nk buat impian nk kurus tak kurus2 pun sakit je ati...

    ReplyDelete
  11. nak bercuti hujung tahun ni payah sbb penuh sbb kes cuti sekolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe..pergi jalan dekat dekat mall or taman je lah kan

      Delete
  12. Mencari masa untuk berehat bersama dengan anak-anak di luar kawasan.. ;)

    ReplyDelete
  13. doodle muslimah tu comel la . Betul rasa sekejap je tahun nie , dah nak masuk tahun baru dah . Kereta terbang masih tak nampak bayang lagi . Hahahah

    ReplyDelete
  14. selamat bercuti Fiza. cuti sekolah ni mmg crowded lah tempat bercuti.mak ayah pn duk perabihkan cuti.. Ummi tgh apply cuti demi mnghabiskan sisa2 cuti yang ada..hehe..

    ReplyDelete
  15. Sekejab je masa berlalu. Dah nak habis dah setahun. Rasa macam baru je masuk 2019, pejam celik dah nak masuk 2020

    ReplyDelete
  16. syafi plg seronok bulan dec ni. cuti sek dia boleh main 24 jam sehari. hehe. betul fiza maa cuti sekolah ni kat mana2 sesak dengan orang. sebab tu kak ana cuti awal2 dah last week. lengang jalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah. seronoklah dia bermain je cuti sekolah ni. Bagus kak ana plan baik punya untung juga dapat elak jammed

      Delete
  17. pejam celik pejam celik dah smpi akhir 2019

    ReplyDelete
  18. sekejapan aje dah nak masuk tahun baru.. mama x plan pun nak jalan mana2 huhu

    ReplyDelete
  19. Betul, rasa sekejap sangat dah nak masuk 2020.
    Kami yang takde kanak-kanak sekolah just terperap dekat rumah, bagi peluang untuk keluarga yang ada anak2 untuk jalan-jalan, one less crowded people hehe

    May you have a great December :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..samalah, duduk rumah more better. betul tu, kurangkan sesak di luar tu. hihi

      thank you Tqa :)

      Delete
  20. Yeah betul tuhh.. kurusss sendiri jee...hahaha...Moga dipermudahkan urusan tuk Disember ni..Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurus di mata sendiri je sudah lah kan..Amin..Terima kasih :)

      Delete
  21. Kat Melaka memang jem je time cuti. Ada pergi mana-mana cuti sekolah ni?

    ReplyDelete
  22. moga next year segala cita cita tercapai

    ReplyDelete
  23. Yeaps masuk Disember dah 😊 Haha memang kalau every year selalu je ada azam kurus kan kat memana orang 🤣

    ReplyDelete
  24. waalaikumussalam. betul kan, kejap ja 11 bulan. menarik la planner tu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. beberapa hari dah tahun baru kan. kejap sangat. boleh beli planner mcam tu untuk tahun depan :)

      Delete
  25. Rasa macam masih dalam bulan November je.

    ReplyDelete
  26. sekejap je dah nak masuk tahun baru, debar lak rasanya ni heheheh :p

    ReplyDelete
  27. yeee musim cuti sekolah gini memang mana2 pun sesak dengan manusia...huhuhu

    ReplyDelete
  28. .sekjp je rasanya dec ni nanti, keja sure mkin busy sebab ramai yg bakal bercuti so yg tinggal kena kerja extra clearkan agenda 2019.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan. masing masing sibuk settlekan kerja sebelum tahun baru

      Delete
  29. Paling seronok anak² dan suamila bila bulan disember sebab cuti panjang. Tapi tahun ni lansung takde perancangan lagi. Asyik ulangalik ke klinik je keje. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar ye kak. Semoga dipermudahkan urusan akak. Aaminn..

      Delete
  30. betul2..kalau nak bercuti time cuti skolah ni kena plan baik punya...huhu..dgn cuaca hujan je skrang kena tgok safety anak2 jugak kan

    ReplyDelete
  31. bulan 12 ni penuh dgn kenduri.. kena plan betul2

    ReplyDelete
  32. ammi takde plan apa-apa pun untuk bercuti. kita go with the flow jelah. rasa hari kejadian tu cukup fulus...pack je baju dan jalan. Malas nak plan

    ReplyDelete
  33. Tulah pejam celik pejam celik dah nak habis tahun, nak tuko bulan baru....
    Nampaknya tak de plan ke mana mana duk mereput kat rumah ajelah nampaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan depan bulan baru tahun baru..eh macam belum bersedia lagi kan

      Delete
  34. Hot hot chicken poop.. haha.. mama pun x kemana cuti ni fiza

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bila ditranslate. kita duduk rumah je lah kak :)

      Delete
  35. Replies
    1. sangat sekejap rasanya tahun 2019. huhu

      Delete
    2. betul. all those ups and downs definitely worth it.

      Delete
  36. i love disember, fiza.
    bcoz tak heboh nak amik anta anak2 skola :) ha ha ha ha...
    releks skit gi balik keje. tghari pun boleh releks blogging & tido.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.