Bercuti di Labuan Tempat Bersejarah

Lokasinya hanya beberapa jam perjalanan menaiki bot dari Kota Kinabalu, dan menjadi laluan feri untuk ke Brunei terdapat sebuah pulau yang mempesonakan, Labuan. Siapa sangka sebuah pulau yang chill dengan pantai-pantai indah yang famous di seluruh dunia ini pernah melalui zaman kegelapan masa pera…

Day Trip ke Pulau Mersing Dengan Harga Murah

Pulau Mersing @ Mersing Island, salah satu pulau yang menarik di Negeri Johor. Mersing memang terkenal dengan kepulauan yang cantik untuk dikunjungi. Bercuti di Pulau memang best selain menikmati keindahan pantai yang cantik, boleh buat pelbagai aktiviti dan for sure lah tak membosankan walaupun be…

Lala Goreng Pedas

Rasa macam dah lama sangat tak share resepi dalam blog ni. Okaylah, hari ni saja nak kongsi resepi lala goreng pedas masak cara Fiza sudah tentulah. Sebenarnya dah lama sangat berhajat nak makan lala. Walaupun tahu isi lala tu kalau makan memang tak puas lah. Ciput je isinya lepas dah masak. Tapi …

Dan Bila April

Bila april, dan bila april. Ha sambung! Bulan April datang terus teringat lagu Dato' Fazley tu. Hello April! Bulan March dah berlalu pergi dengan mencatatkan rekod bulan paling malas Fiza update blog. Boleh di kira berapa kerat je entry untuk bulan March. Aduhaiii, mana datang malas tu dengan …
back to top