Althea Beauty Tool | Lovely Etti Hair Band

Website Althea Korea ni berhantu betul! Bahaya sungguh kalau dah termasuk website Althea ni. Semua benda kau nak masuk dalam bakul. Masa shopping sempena birthday rewards haritu ternampak Lovely etti Hair Band, salah satu Althea beauty tool yang super cute yang patut kau orang beli. Pantang nampak…

Air Kelapa Gula Melaka

Bila musim cuaca panas kalau dapat air kelapa memang rasa lega sangat tekak tu. Tapi air kelapa ni susah betul nak dapat. Sebiji kelapa pun harga dah RM5. So, jangan pelik kenapa harga air kelapa mahal ye. Yang Fiza tahu, biasanya orang jual air kelapa pandan. Entahlah, apa beza dengan air kelapa …

Makeup | Sixteen Brickit Shadow Kit #Choco

Bila makeup stuff dah semakin bertambah, dan semakin rajinlah nak bereksperimentasi dengan makeup stuff yang ada. Salah satu produk makeup yang baru Fiza gunakan ialah Eye Palette Sixteen Brickit Shadow kit Choco Editionyang Fiza dapat sempena Xmas Giveaway. Masih ingat lagi tak entry yang lepas t…

Review | Maybelline Eraser Dark Circles

Stress sungguh kalau pagi-pagi tengok cermin nampak eye bag/dark circle yang macam mata panda tu. Aduhai! Nanti ada je yang menegur kenapa mata teruk sangat dengan eye bag tu. Sebelum ada orang tegur dan nak tahu cara mudah nak hilangkan mata panda dengan sekelip mata dan cepat, gunakan Maybelline…

Ramen Spicy Carbonara Sedap!

Kalau kau orang peminat ramen spicy perasa carbonara, kau orang patut cuba ramen spicy carbonara keluaran muslim ni. Makanan pedas-pedas ni memang favourite Fiza dan paling menarik sebab carbonara tu. Biasanya kita nampak ramen spicy tu yang berwarna merah pedas-pedas  tu kan. So, yang ni ada carb…

Tempahan Sampul Duit Raya Hipster 2019

Dua bulan lagi nak masuk bulan puasa. Bulan puasa tahun ni Fiza plan nak rehat dan menghayati bulan puasa dengan lebih baik. Tahun ni, Fiza buka tempahan awal sampul duit raya hipster 2019 dan tempahan juga ditutup awal sebelum bulan puasa 28 April 2019. Jadi, bulan puasa Fiza tak perlu fikir dah …

Review | Homemade Mini Bath Bomb

Bath bomb? Pertama kali dengar bath bomb ni agak kejakunan juga lah. Tapi lepas dah tahu apakah bath bomb ni, rasa excited gila nak mencuba. Fiza dapat mini bath bomb percuma daripada pembelian di ThePinkDiamond.co. Fiza dapat 3 ketul mini bath bomb ( pink x 2, purple x1) tapi 1 ketul pink tu terpe…

Hello March!

Hello March! Bulan February dah berlalu pergi dengan cepat. Mana taknya, satu-satunya bulan yang hanya 28 hari pada tahun ni. Melainkan kalau tahun lompat, lebih sehari menjadi 29hari. Siapa yang birthday 29haribulan tu, tahun depan 2020 lah baru merasa sambut birthday. Well, kedatangan bulan March…
back to top