Kek Pisang Gebu

Bila pisang dah menunjukkan tanda-tanda nak ke tong sampah, Fiza mula fikirkan idea nak buat apa dengan pisang yang hampir masak ranum ni. Dah lah tak tahu apa jenis pisang dan tak tahu apa yang patut dibuat dengan pisang tu. Nak goreng ke? patut buat pengat ke? Buat cekodok ke? Last-last terfikir…

Bakso Kuah Pekat Sedap Kuala Pilah

Bertabahlah masuk blog Fiza hari ni ye. Berturut-turut update entri makanan aje lah. Ya ampun kalau buat kau orang terliur hari ni. Kau orang suka bakso tak? Kalau suka, kita geng! Bakso ni salah satu menu yang popular di Indonesia dan dah popular juga di Malaysia ni. Tapi yang sedia ada di Malaysi…

Buah Rock Melon Sedap!

Sehari dua ni makin kerap hujan sebelah petang. Alhamdulillah sejuk sikit cuaca memandangkan dah berminggu rasanya cuaca panas terik setiap hari. Bila cuaca panas, memang tak boleh tahan. Tiba-tiba boleh datang sakit kepala ya amat. Cuaca panas juga buatkan kau orang rajin sangat minum air sejuk ya…

Maybelline Fit Me! Matte + Poreless Liquid Foundation Betul-Betul Fit Me!

Kalau kau orang sejenis kulit muka yang bermasalah macam berjerawat, berminyak, berparut dan bermacam-macam jenis masalah kulit mesti agak bermasalah untuk memilih foundation yang sesuai untuk jenis kulit kau orang. Betul tak? Bila ada masalah tu, mesti kau dah tak kisah nak bermake up sebab tak ju…

Sambal Daun Kayu Nismilan

Sambal daun kayu atau sambal tempoyak daun kayu antara menu tradisi orang nismilan (Negeri Sembilan) yang popular dan wajib ada masa kenduri di kampung kampung. Sebut je sambal daun kayu dah buat orang terliur kalau kau orang sejenis yang suka masakan kampung yang berasaskan ulam ulaman dan tempoya…

Giveaway Hi Nona !

Sendu sangat haihh blog tahun ni. Entah kemana perginya momentum seorang blogger tegar yang dulu-dulu tu entahlah. Tahun ni sangat slow berblogging tapi masih setia menjadi seorang blogger ye. Itu haruslah! Bila blog dah sendu, sendu juga nak join segala contest blog jemputan para blogger semua. 
M…

Design Sampul Duit Raya Hipster 2018 by Azhafizah Network

Ye, tahu. Raya lambat lagi. Sajalah nak promote awal design sampul duit raya hipster untuk tahun 2018 ni sebab sekarang pun dah ramai yang tempah awal. Alang-alang dah ada yang tempah awal, Fiza siapkan beberapa design terbaru untuk tahun ni. Tahun ni tak banyak design Fiza siapkan sebab kekangan m…

Musim Sejuk di Bulan Mac

Dah masuk hari kelima bulan Mac baru berkesempatan nak update entri. Bukan sibuk tapi mood kurang sihat. Seminggu berlalu dengan tekak kering, batuk-batuk, selsema, suara bertukar serak ala-ala husky voice. Ada orang kata suara rock, ada yang kata suara sexy. Whatever it is suara macam ni memang ta…
back to top