Tutorial Popup New Tab

Tutorial Buat Popup New Tab atau "Open Link in Popup Window opens as a new tab" mudah je nak buat. Fungsi dia adalah bila kita klik sebarang link di blog, link tersebut akan dibuka dalam tab baru tanpa menutup page yang sedang dibuka. Kalau suka letak boleh cuba tutorial ni.

Tutorial Popup New Tab

1. Log in blogger
2. Template>>Edit HTML
3.Cari code

<head> 

4. Copy code di bawah ni dah paste selepas code <head>

<base target='_blank'/> 

5. Save

Mudah sangat kan.


with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. yeyy! jijah pon buat benda ni.. snng ke new tab baru

    ReplyDelete
  2. tq for sharing kak fiza.. :) Azwar pun gunakannya..

    ReplyDelete
  3. Mmg dh lama buat sbb dpt ringankan blog juga...

    ReplyDelete
  4. Mudah ja.. boleh guna ni kalau tak buat lagi..

    ReplyDelete
  5. Mudah utk fiza tp ssh utk org lain hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.