Selesai urusan ambil jubah konvo, berdesup terus balik Kuala Pilah nak ambil blazer konvo encik suami yang dah siap alter. Lepas tu singgah mencendol dulu di kedai cendol durian bawah pokok 796.

Port makan cendol wajib singgah kalau ke Pilah. Kalau teringin makan cendol mesti makan kat sini sebab dekat dengan rumah dan memang selalu lalu situ. Malas dah lah nak cari tempat lain sebab sini pun dah cukup menepati selera dah.

Cendol Durian Bawah Pokok 796

Memang betul bagai dikata, " Sekali ghaso toingat-ingat dibuek ey". Makanya, dah berkali-kalilah kita singgah makan cendol. 

Order cendok beluluk lagi. Asal nampak beluluk mesti terkenang kisah lampau, kenangan tolong arwah abah proses buah beluluk ni jadikan halwa masa nak sambut raya zaman sekolah rendah dulu.


Cendol Durian Bawah Pokok 796

Encik suami pilih cendol kacang merah dan jagung. Penuh mangkuk dengan cendol, kacang merah dan jagung di belakang tu. Beza dengan mangkuk saya, ais batu kisar dan mencair.

Biasanya sambil menunggu cendol siap kami akan order kuih muih yang dijual di situ. Beli cucur dan juga apam johol yang berbalut dengan daun pisang separuh tu.

Cendol Durian Bawah Pokok 796

Alhamdulillah..nikmat dapat hirup cendol di waktu cuaca panas. Sejuk tekak.