Showing posts with label Vector Potret. Show all posts
Showing posts with label Vector Potret. Show all posts
Ni vector minggu lepas WW#29.Jawapan nya adalah Lisa Surihani! Ramai yang teka betul dan ada juga kata fasha sandha..hehe ada rupe ye?Sebenarnya dah berapa kali Fiza try buat vector Lisa surihani ni..tapi banyak kali fail jugak.Sebab dah give up,Fiza post je yang ni.Tapi ada jugak teka betul,Kira wajah Lisa tu masih ada lah kan.Terima kasih semua.

Disebabkan 2 orang blogger terpantas teka betul dah dapat vector.So,Fiza bagi peluang kepada blogger yang berikut terpantas.Blogger yang bertuah adalah Eza boom boom yang teka betul.Dan inilah vector untuk Eza.


Vector Eza ni Fiza tak dapat siapkan awal mase Fiza offline hari tu dan agak busy.So,sekarang ada mase untuk siapkan kerja yang tertangguh.Alhamdulillah,akhirnya siap jugak! Hopefully Eza sudi terima  vector Fiza ni.Maaf juga kalau ada kekurangan sana sini.=_='.Kalau masih tak kenal sape Eza,jom ke blog Eza boom boom,cheksunnyboomboom.blogspot.com

notapink : macam banyak je kerja tertangguh ni =_='
Selalunye doodle atu vector graphic akan dihasilkan menggunakan Software adobe photoshop atau illustrator kan.Tapi lain pulak bagi pencinta seni microsoft excel ni,Nurdani.Die menghasilkan karya die hanya gunekan microsoft excel.alah!excel yang ade kotak-kotak nak buat list name  ke,kira-kira ke kan..haa jangan ingat excel nak buat bende tu je.Boleh hasilkan doodle dan vector graphic jugak tau!

Mule-mule susah nak percaya..yelah memang pelik pun..terpikir gak camne die buat tu.Nak shaping,nak colour lagi..siap ade tones dgn shadow lagi tu.Walaupun susah nak percaya,kene percaya gak..cube tengok ni hasil kerja tangan dani gune excel.
memang kagum dengan kebolehan dani ni.Die sangat expert gune excel ni.Fiza kalau bukak excel terus blur,kompem tak jadi..hehe.BTW,cepat je die buat keje,hasil kerja pun bagus..Ni die buat FREE je untuk Fiza dan geng-geng WLA yang lain pun dapat jugak.Memang benar bagai di kate..die memang pencinta Excel No.1 Negara.

Sure korang pernah tengok header ni kan..Ni lah milik dani.Kat header pun dah  nampak unique kan..ape lagi hasil kerja die..pasti unique menggunakan kaedah yang unique jugak..superb unique lah kirenyer..bukan supermak dah..itu dah simpang jauh dah..

korang mesti nak kenal ngan dani yang unique ni kan..click lajulaju header dani tu..jangan pandang kiri kanan,go straight!pastu sile interview dani dengan berhemah ye..Nak tanye ke,nak order ke..tanye leklok..die sangat tak suke kalau orang yang takde manners ni.Korang jugak boleh belajar nak lukis vector dan doodle ni  kat blog dani sebab die ade sediakan tuto untuk korang.So,sangat rugi kalau tak mencuba belajar.Fiza pun tengah belajar vector ni tapi gune adobe photoshop la..hehe

Eh,lupe lak..ni warga WLA yang dani dah siapkan..Mungkin ade yang dah kenal dengan mereka ni kan.Takpe,Fiza nak kenalkan jugak..

http://syarafikamaruzzaman.blogspot.com/
http://www.fizgraphic.com/
http://fyfysproperty.blogspot.com/
http://www.azhafizah.com/
http://nurdaniub.blogspot.com/


pasni die kate nak  gabungkan yang lain-lain juga..kene tunggu next offer katenyer..hehe..ni antara yang terawal bagi gambar..bile digabungkan jadilah camni..ye lah nak jumpe semua memang payah lah kan..lagilagi fy kat sabah tu..ntah bile dapat jumpe..so,kite bergabung dalam gambar dulu..BTW,Dani memang terbaeklahh!
Tak tahu lah nak cakap bape banyak kali Thanks kat dani ni..Suke dengan hasil kerja die.Die jugak benci dengan copycat..sampai sekarang die juga menunggu respons dari copycat blog Fiza tu..thanks dani!eh thanks lagi..hehehe..

p/s:Korang pergi terjah blog dani cepat-cepat.sekarang ni die ade buat segmen sambung citer"the mysterious makcik"kalau korang bertuah mesti dani akan bagi korang camni jugak..mesti mahu kan?ape-ape pun thumbs up dani..majulah seni untuk negara..