4 Kegunaan Baking Soda Untuk Kecantikan

Sebut je baking soda mesti kau orang terbayang kan bahan-bahan untuk buat kek. Betul tak? Jangan tak percaya, baking soda yang digunakan dalam masakan tu boleh digunakan untuk tujuan kecantikan juga. Malah boleh juga digunakan untuk membersihkan kotoran pada perabot dan alatan memasak di dapur. Pen…

First Beauty Box Giveaway by Us with Love ❤

First Beauty Box Giveaway by Us with Love ❤ anjuran daripada bloggers Mellya, Mrs Pip, Shafyqah, Aira, SyahirahValiant, dan Siqahiqa yang kini sedang berlansung mencari seorang pemenang beauty box yang bertuah. Katanya beauty beauty box ni bukan biasa-biasa, memang meletop! 
Dengar macam tu, rugila…

Gaya Terkini Shawl Urban Neelofa

Neelofa, selebriti terkenal yang tak perlu diperkenalkan lagi. Juga merangkap usahawan muda yang berjaya. Siapa yang tak kenal dengan Naelofar Hijab. Satu jenama tudung yang popular di Malaysia kot! Berebut orang nak pakai sebab nak cantik pakai tudung macam Neelofa. 
Baru-baru ni agak kontroversi …

Cara Tanam Tauge Mudah dan Cepat Tumbuh

Tauge, sejenis sayuran yang tumbuh daripada kacang hijau yang mudah di tanam di rumah. Bukan je mudah nak tanam, malah cepat tumbuh seawal lima hari. Ya, selepas lima hari dah boleh tuai hasil tanaman tauge.

Yang Fiza tahu, tauge ada 2 jenis iaitu tauge biasa@tauge halus dan juga tauge kasar. Tauge…

Aiskrim Hitam Arang Thailand Yang Macam Best!

Bila cuaca tengah panas, dapat pula makan aiskrim yang sedap terasa nikmatnya. Kau orang dah cuba belum Aiskrim hitam Thailand yang macam best tu? Katanya aiskrim ni sangat popular di Thailand yang kini dah masuk jualan di Malaysia.
Cawangan pertama aiskrim arang Thailand telah dibuka di Element Ma…

3 Bantal Peluk Yang Menggelikan

Siapa ada bantal peluk? Mengaku je lah! Bantal peluk mungkin boleh disamakan dengan bantal busuk yang memang susah nak di pisahkan kalau dari kecil dah memang ada bantal peluk. Tak ada bantal peluk tak boleh tidur dibuatnya. Bantal pulak tu ada bermacam-macam jenis. Ada yang tak basuh berbulan-bula…

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Agak lama rasanya tak sertai segmen daripada mana-mana blogger sejak akhir-akhir ni. Bukan sombong tak nak join tapi masa tu tengah buat kemas kini blog untuk apply google adsense. Bila dah lulus, dah boleh sertai segmen dah. Untuk permulaan ni, Fiza sertai SEGMEN SUAI KENAL BLOGGERS SELURUH MALAYS…

5 Jenis Instagram Grid Layouts Yang Menarik

Instagram bukanlah sesuatu yang baru dalam dunia internet. Instagram merupakan aplikasi media sosial yang semakin popular di gunakan selain facebook. Facebook pun dah makin agak suram selepas instagram makin digunakan dalam tujuan personal dan juga bisnes. 
Buat masa sekarang, instagram adalah plat…

Berbaloi Ke Beli Kek Viral RM1?

Selamat hari isnin. Seronok bercuti hujung minggu yang lama? Of courselah seronok! Part yang tak seronoknya bila dah masuk hari isnin dan bermulah episod kerja. Okay, tajuk entri takde kena mengena dengan soal kerja. Mesti kau orang familiar dengan kek viral RM1 yang agak lama viral sejak tahun lep…

Ambil angin petang di Pantai Cahaya Negeri Port Dickson

Lepas minum petang di Cendol Bakar di Telok Kemang, terus menuju ke Pantai Cahaya Negeri ambil angin pantai dan menikmati panorama pantai yang cantik tu. Sebelum ni pernah datang sini masa hari biasa yang suasana nya agak sunyi sebab pengunjung tak ramai. Tapi bila datang hujung minggu ni suasana d…

Minum Petang di Cendol Bakar Port Dickson

Sebut je nama cendol, mesti tekak terasa nak makan cendol masa tu juga. Apatah lagi dengan cuaca panas dua tiga hari ni. Sebelum ni elok hari mendung dan hujan je. Bila sehari cuaca panas terik selepas musim hujan, agak terasa panasnya kan. 
Bila teringin makan cendol, mulalah kepala ligat berfikir…

Perbezaan Pendapatan Nuffnang, Innity dan Google Adsense

Mula-mula terjebak dalam dunia blogging, lansung tak fikir tentang nak jana pendapatan melalui blog. Orang kata menulis blog sekadar suka-suka dan mengisi masa yang ada je. Tapi sejak blogger di katakan mampu menjana pendapatan yang banyak, ramai yang mula berjinak-jinak menjadi seorang blogger dan…

4 Design Pelamin Simple Dan Cantik

Dekat nak hujung tahun ni dan musim cuti sekolah nanti mesti banyak kenduri kahwin sana sini. Bakal pengantin pun dah mula sibuk buat persiapan kahwin beberapa bulan je lagi. Ada yang masih tercari-cari design pelamin ke? Fiza nak kongsikan 4 design pelamin yang simple dan cantik sebagai idea untuk…