Tips Nampak Kurus dan Tinggi Dalam Gambar

Tuesday, August 08, 2017

Setiap kali ambil gambar ootd (Outfit Of The Day)berdiri, gigih cuba pose ikut tips untuk nampak kurus dan tinggi dalam gambar. Nampak kurus tu lagi penting ye sebab nampak tinggi orang tak kisah sangat. Untuk nampak lebih kurus dalam gambar, kebiasaanya akan buat beberapa tips berikut.

1. Posisi senget
2. Bercekak pinggang
3. Satu kaki ke depan

Posisi satu kaki di lunjurkan ke depan adalah posisi yang paling win setakat ini. Antara gaya yang paling popular dan paling magik nampak kurus dalam gambar di abad ini. Rugi kalau kau orang tak mencuba tips yang dikongsikan oleh Shahira Sakri ni. Mudah je untuk aplikasi kan tips nampak kurus acah-acah seperti model.

Tips Nampak Kurus dan Tinggi Dalam Gambar

1. Letak hujung kaki di hujung camera anda, untuk nampak ilusi ootd lebih tingi atau berkaki galah.
2. Jangan letak hujung kaki jauh dari hujung camera sebab dikhuatiti akan memberikan ilusi kaki pendek atau kontot.

Untuk lebih jelas, boleh rujuk pada gambar di bawah. Nampak tak perbezaan antara dua gambar ini? Dengan menggunakan tips tersebut dalam gambar kedua nampak lebih kurus secara automatik.
Kredit: Shahira Sakri

Tips Nampak Kurus dan Tinggi Dalam Gambar

Tips Nampak Kurus dan Tinggi Dalam Gambar

Untuk Selfie Guide Nampak Kurus Dalam Gambar

1. Jarakkan handphone sejauh boleh
2. Elak ambil 'selfie' dari paras bawah
3. Ambil dari paras atas. Be sure camera lens orientation adalah atas.
4. Angle muka jangan straight on kepada camera

Kredit : Kevin Zahari

Untuk yang kaki bergambar tu, sila lah amalkan jika nak nampak kurus dalam gambar samada ber ootd mahupun selfie. Sebenarnya banyak lagi tips yang berguna untuk nampak kurus. Selain tips di atas, salah satu tips lain dengan memilih baju yang sesuai dari segi warna, corak dan fesyen. Kalau fesyen, warna dan corak yang tidak sesuai tetap tak boleh nampak kurus. Jadi, paling penting pilih baju yang sesuai. Kemudian ikut cara posing dalam gambar di atas. Tadaaa, terus nampak kurus sekelip mata. Tapi dalam gambar aje lah. 
With Love,
image

12 comments

  1. Replies
    1. Nak nampak gemuk jangan lakukan tips di atas. pilih pakaian bercorak besar/warna yang memberikan ilusi nampak gemuk

      Delete
  2. selalu buat XD

    tapi mmg betul pun.. amek gambar dari bawah.. hodoh sgt XD aahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kadang² menjadi. kadang² tak ye. Try and error anyway anyhow :)

      Delete
  3. wah..bagus ni.tapi setiap kali posing mesti lupa..kesudahannya gambar terperap je dalam phone dan bakal dibuang dek kerana nampak ketara kemokkan nya tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kadang² posing asal boleh janji tak nampak gemuk sangat kan.

      Delete
  4. Tak terfikir pula tip2 macam ni.
    Nice sharing.

    ReplyDelete
  5. kena apply tips2 ni, barulah retis gitewww ahaks 😜

    ReplyDelete

LATEST PHOTOS ON INSTAGRAM

All rights reserved Blog Sihatimerahjambu