Percutian ke Maldives, Bermalam di Villa Mewah

Tiba-tiba jadi viral pula kisah percutian Hanis Zalikha dan Hairul Azreen bersama anak mereka Yusuf Iskandar di Soneva Jani, Maldives. Viral bukan sebab apa, sebab kena kecam berlagak kaya dan membazir oleh netizen. Alahai kau orang pun sebok nak kecam orang. Padahal bukan guna duit kau orang dan t…

Promosi Traveloka KL2017 Sempena Sukan SEA

Sedia maklum kita tahu sekarang sedang berlansung Sukan SEA (Southeast Asian Games) 2017 dan Malaysia di pilih menjadi tuan rumah mewakili negara Asia Tenggara pada tahun ini. Salah satu penaja terbesar yang terlibat pada Sukan SEA 2017 adalah syarikat pelancongan Traveloka.

Traveloka adalah syari…

Pencuci Muka Cetaphil Bagus Ke?

Baru-baru ni agak viral juga pencuci mula Cetaphil ( Gentle Skin Cleaner)yang dikatakan sangat bagus untuk merawat kulit yang bermasalah, rosak akibat memakai produk yang sesuai atau memakai produk yang mempunyai bahan kimia  merosakkan kulit. Sedia maklum, kita sendiri tahu bahawa terdapat banyak …

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

Merdeka!Merdeka! BloggerContestanjuran Lazada Malaysia sedang berlansung sempena bulan Kemerdekaan Malaysia ke 60 tahun. Jika kau orang seorang blogger, jangan lepaskan peluang ini dengan menyertai contest yang di anjurkan bermula dari 21 Ogos 2017 sehingga 31 Ogos 2017. Blogger hanya perlu menjawa…

Butter Chicken Masak Cara Fiza

Kau orang lunch apa tadi? Hari ni Fiza masak menu istimewa sikit disebabkan husband ada kat rumah masa lunch, jadi masak butter chicken untuk pertama kalinya. Ya, untuk pertama kalinya Fiza masak butter chicken. Entah kenapa rasa tiba-tiba nak mencuba masak butter chicken masak cara Fiza definitel…

Timeless Makeup

Semacam berlumba-lumba sekarang manusia buat makeup live video di facebook tak kira lelaki perempuan. Antara hasil makeup yang Fiza suka daripada make up artist(MUA) lelaki sebab mereka makeup nampak natural dan ringkas. Lagipun sekarang agak trending makeup simple yang di katakan Timeless Makeupme…

Belajar Buat Kuih Sopang Nismilan

Pertama kali makan kuih sopang mak mertua den buat. Kalau tak, lansung tak kenal kuih sopang. Orang nismilan a.k.a Negeri Sembilan sebut kuih sopang. Kalau di johor disebut kuih badak berendam. Mulanya fiza ingatkan kuih sopang dengan kuih badak berendam ni sama. Rupanya tak sama lansung cuma lebih…

5 sebab kenapa pinggan viral menjadi rebutan

Sebut je pinggan viral mesti kakak-kakak, makcik-makcik dah terbayangkan pinggan yang cantik cantik tu. Dalam kepala ligat berkira-kira bajet nak memborong. Almaklumlah pinggan murah katanya kalau nak dibandingkan dengan kejadian pinggan tersebut. Kiranya masih dalam istilah berbaloi membeli menang…

Terdapat Gangguan Air? Siap Sedia Bersama Aqua Kent!

Bagi mereka yang menetap di Gombak, dijangkakan akan berlaku masalah gangguan air pada 15 Ogos ini di beberapa kawasan. (https://www.nst.com.my/news/nation/2017/08/264427/water-supply-disruption-gombak-aug-15). Tiada siapa yang menyukai gangguan air kerana seluruh kawasan akan mendapat masalah kek…

Cara Buat Gambar Artikel Muncul Di Facebook Bila Dikongsikan Dari Blog

Pada yang suka berkongsi artikel dari blog melalui butang facebook, pernah tak terjadi gambar header blog yang keluar dan bukan gambar artikel? Kalau kau orang kurang jelas maksud Fiza, sila tengok gambar di bawah ini dan Fiza akan kongsikan cara untuk buat gambar artikel muncul di facebook bila d…

Mee Kari Masak Cara Fiza

Rasanya macam dah boleh tukar niche blog dah ni kepada blog masakan sebab asyik keluar gambar makanan je. Tapi tak mampu nak stick pada satu niche je sebab bukan pandai masak pun cuma terlebih rajin je nak mencuba je. Tapi cara masak ikut cara Fiza sendiri.
Bila rasa nak makan sesuatu tapi tak cuku…

Kuih Tradisional Badak Berendam

Bahagia rasa kalau dapat menikmati kuih tradisional badak berendam selalu. Tapi tak boleh selalu sangat sebab manis dan berlemak tak baik untuk kesihatan. Jadi, makan bila teringin pun dah memadai. Sebenarnya dah lama berhajat nak buat kuih badak berendam ni. Konon nak belajar buat sendiri sebab ka…

Tips Nampak Kurus dan Tinggi Dalam Gambar

Setiap kali ambil gambar ootd (Outfit Of The Day)berdiri, gigih cuba pose ikut tips untuk nampak kurus dan tinggi dalam gambar. Nampak kurus tu lagi penting ye sebab nampak tinggi orang tak kisah sangat. Untuk nampak lebih kurus dalam gambar, kebiasaanya akan buat beberapa tips berikut.

1. Posisi …

Pelamin Kahwin Ummi Nazeera Yang Wow

Pertama sekali tahniah diucapkan kepada pelakon popular, Ummi Nazeera Nur Hidayah Dato’ Zainulabadin yang telah selamat bernikah dengan Dr. Mohd. Izzar Anwari Dato' Sri Abdul Khani pada 23 Julai 2017 yang lepas dengan sekali lafaz. Tapi hari ni baru tersebar gambar kahwin Ummi Nazeera dengan p…

Trending Komen diSerap

Trending ke apa entah lah, kerap juga nampak pengguna facebook rajin meninggalkan komen dengan komen diserap. Mungkin dah lama trending ni atau Fiza yang baru perasan. Adakala nya komen diserap ada kena mengena dengan post dan adakala nya tidak. Secara jelasnya, komen diserap adalah komen berbentu…

Cara Elak Cicak Berak Merata

Selain mengalami masalah kucing berak depan rumah, cicak juga memberi masalah suka berak merata dalam rumah. Celah-celah kabinet memang jadi port tetap tempat cicak melepaskan hajat besar. Tak larat juga nak bersihkan tahi cicak selalu. Lagi-lagi kalau dah keras. Sakit mata dan juga sakit hati dib…

Cara Masak Pulut Kuning Mudah je Rupanya

Makanan terpaling sedap yang jarang dapat makan adalah pulut kuning. Ye, pulut kuning. Kebiasaannya menu pulut kuning ni jumpa masa kenduri khatam Al-Quran je. Tapi sejak berkahwin dengan orang negeri sembilan, rupanya menu pulut kuning ni di jadikan menu sarapan pagi juga selain kenduri. Pada mul…

Bulan Merdeka

Hai Ogos! Munculnya bulan Ogos, makanya bermulalah semangat kemerdekaan sepanjang bulan merdeka. Eh, kenapa sebulan dan kenapa tidak sepanjang masa? Tepuk bahu dan tanya diri sendiri. "Ada semangat merdeka kah dalam diri masing-masing?" Jarang sekali kita jumpa mereka yang sentiasa seman…