Jom Kurus Cara Mudah

Tuesday, April 04, 2017
Selamat pagi! Sedia maklum kita tahu yang rakyat malaysia ramai yang mengalami masalah obesiti. Almaklumlah makanan di Malaysia semua sedap-sedap. Sukar nak tahan godaan makanan sedap-sedap yang ada di Malaysia ni sampai kini Fiza makin hari makin menambah kilogram berat badan. Bila dah bertambah berat badan, mulalah ada masalah itu ini terutamanya mudah penat bila buat kerja. Rasa berat je badan kalau nak buat sesuatu kerja. Kalau gemuk orang kata berpotensi juga untuk mendapat penyakit 3 serangkai iaitu sakit jantung, darah tinggi dan juga kencing manis.

Disebabkan itu, Fiza mula sedar bahawasanya Fiza patut kurus untuk lebih sihat, lebih bertenaga dan lebih cantik. Orang kata, kurus itu cantik. Ye, memang cantik kalau pakai apa jenis baju dan nak beli baju pun lebih mudah ada saiz. Bukanlah nak kata orang gemuk tu tak cantik. Setiap orang cantik. Jangan salah faham sebab cantik itu subjektif. Bila jadi gemuk ni, ada orang ejek gemuk sensitif dia lain macam. Sedih kan! Sebab itu nekad juga untuk kuruskan badan untuk diri sendiri jadi sihat dan cantik

Sebelum ni Fiza pernah cuba pelbagai cara untuk kurus. Terpaling ekstrem Fiza pernah cuba amalkan diet atkins. Itupun mampu bertahan selama 2 minggu. Turun memang turun kilogram tapi azab juga selama 2 minggu tu. Terus Fiza lupakan. Zaman remaja berat badan maintain je 44kg. Fiza ingat lagi nak derma darah pun tak lepas. Tahun terakhir belajar di UiTM berat badan naik dalam 10 kg juga lah. Kemain naik kaw kaw punya kan. Masa tu belum sedar diri gemuk lagi. Lepas kahwin naik lagi dan lagi. Dan bila saiz baju bertukar ke saiz besar pada masa tu lah terasa masalah membeli baju pula. Nak tengok gambar sendiri pun kadang-kadang rasa down sangat.

Rentetan dari permasalahan yang Fiza hadapi zaman gemuk tu, Fiza amalkan gaya hidup yang sihat. Ini adalah cara kurus paling mudah tanpa perlu berlapar. Jom kurus!

1. Amalkan pemakanan seimbang (diet)

Kalau ada yang ikut perjalanan cabaran kurus Fiza, semua menu yang Fiza masak tanpa garam, tanpa gula dan tanpa minyak. Itulah yang disarankan oleh mereka yang telah berjaya kurus. Selain itu, perlu kawal portion makanan yang di ambil. Kalau nasi, seeloknya ambil seggenggam nasi sahaja. Nak lagi terbaik, boleh makan nasi perang yang lebih bagus untuk diet. Elakkan juga makanan bergoreng dan berlemak. Untuk masakan diet, kena gunakan kaedah rebus, kukus dan bakar. 

2. Minum Air Masak Secukupnya

Bab minum air ni dah biasa sangat dengar. Cara paling mudah nak kurus dengan mudah. Purata 2-3 liter sehari sebaiknya. Kira-kira 8 gelas sehari. Dalam masa ni, kau orang kena nekad tinggalkan segala air yang bergula, berkarbonat dan sebagainya. Kalau kau orang pencinta kopi pun boleh minum kopi o tanpa gula. Biasanya Fiza akan minum green tea tanpa gula masa breakfast untuk tingkatkan metabolisme dalam membakar lemak dengan cepat.

3. Jangan Berlapar dan skip hidangan

Ini paling penting. Jangan skip sarapan atau skip menu bila sampai masanya. Ini kerana, bila dah skip satu hidangan sarapan, kau orang akan lapar teruk dan akan ada potensi untuk makan lebih banyak pada waktu makan berikutnya. Pastikan tepati waktu makan.

4. Bersenam

Untuk turunkan berat badan lebih cepat, sila bersenam dengan senaman yang betul. Kalau macam Fiza, kurang ada masa nak bersenam. Jadinya buat senaman mudah je di rumah seperti jumping jacks, skipping atau berlari setempat je dah memadai untuk bakar 100-200 kalori sehari. Kira berbaloi juga tu daripada tak membakar lemak lansung.

5. Ambil Supplement 

Dalam program misi kurus Fiza kali ni, Fiza ambil supplement untuk booster bakar lemak dan kempiskan perut buncit serta bakar lemak yang tersembunyi seperti di lengan dan peha. Sejujurnya dengan pengambilan supplemen ni sangat-sangat membantu dalam membakar lemak tepu dalam badan ni. Setakat Fiza amalkan, memang berjaya buat Fiza senyum sebab berat badan turun. Jadi, Fiza kongsikan untuk kau orang cuba juga. 

Produk Apple Fiber Plus Turunkan Berat Badan 

Bagi kau orang yang kurang masa untuk bersenam macam Fiza, Fiza sarankan ambil supplement macam Fiza iaitu Apple Fiber Plus yang selamat untuk di ambil. Untuk ambil produk kurus pastikan ada kelulusan KKM seperti yang ada pada produk apple fiber plus ni. 


Hanya perlu makan 1 kapsul atau 2 kapsul sehari. Pengambilan yang ringkas dan mudah. 1 botol ada 30 kapsul. Cukuplah stok untuk setengah bulan. 


Rutin harian Fiza  1 kapsul sebelum sarapan dan 1 kapsul lagi sebelum tidur.

Kelebihan pengambilan kapsul ni sangat membantu Fiza dalam menurunkan berat badan terutamanya dalam membuang toksin dalam badan. Sangat lawas membuang setiap hari. Rasa badan lebih ringan dan memberikan tenaga. Bila dah jadi macam tu, lemak pun segan silu nak muncul. Betul tak? Itu berita yang paling seronok! Nafsu makan pun berkurang selepas pengambilan kapsul apple fiber plus.

Selain kapsul, Sebelum tidur Fiza sapukan juga lotion apple untuk bakar lemak secara santai. Ye lah kan, tanpa perlu bersenam. Boleh sapukan pada lengan, peha dan pada perut untuk kurangkan lemak yang tersembunyi tu. Fiza suka pakai lotion apple ni sebab sangat selesa selepas sapu walaupun panas selepas tu akan rasa sejuk dingin. Rasa macam nyaman je. Nak tidur pun lena. Bau pun bau herba yang wangi.


Makan kapsul apple fiber plus dan sapu lotion apple ni memang terbakarlah lemak yang ada. Sangat sesuai untuk kau orang yang takde masa untuk bersenam. Apa yang Fiza dapat selama seminggu consume produk apple fiber plus ni Fiza berjaya turun 2-3 kg. Itu malas bersenam. Kalau rajin bersenam, confirm turun lebih lagi kan.

Percaya tak, sebelum amalkan gaya hidup sihat dan supplemen Apple Fiber Plus ni berat Fiza 63 kg. Nampak je kecil tapi berat lemak! Selepas amalkan gaya hidup yang sihat Fiza turun 3 kg dalam masa 2 minggu. Lepas tu berat turun lagi dengan pengambilan supplemen dalam 2-3kg seminggu. Cuba kau orang kira berapa berat Fiza sekarang. Dah bawah 60kg dah. Happy me! Terima kasih Apple Fiber Plus. Sangat cepat turun seminggu! Target Fiza lepas ni bawah 50 kg dan mengurangkan lagi inci pada bahagian lengan, peha dan perut tu kena kempis lagi. Tak sanggup nak tengok gambar lama tu. Kembangnya alahai.


Untuk kau orang yang nak kurus tu, kau orang boleh dapatkan kapsul herba Apple Fiber Plus sementara ada Promosi Kombo (3 botol) dan dapat percuma lotion apple (50g) dengan harga RM110. Boleh jimat banyak sebab 1 botol RM69. Sangat berbaloi kalau beli 3 botol terus dan dapat percuma lotion. Fiza tak pasti sampai bila promosi kombo ni sebab kebetulan Fiza dapat masa tengah promosi. Lebih baik kau orang cepat beli sebelum habis stok promosi.

Untuk pembelian, pertanyaan dan konsultasi percuma boleh hubungi:

MISG Global Solution
Hotline: +60 18-907 0583 (Wanda) / +60 16-350 1993 (Fifi)
Facebook : www.facebook.com/Impiankurus2017
Website : www.applefiberplus.com

Kalau kau orang nak dapat kan tips kuruskan badan dan kempiskan perut buncit, boleh selak-selak facebook page kurus oh kurus. Ada macam-macam tips bakar lemak, cara buat detox, resepi oat, chicken wrap dan menu-menu makanan sihat dan diet atau baca blog kurusdancantik.com.
 

Melangkah lebih yakin selepas ini. Terus kurus!


6 comments on "Jom Kurus Cara Mudah"
  1. wooww ! 44kg masa remaja ?? insyallah bole tu kurgkan spenuh nya 63 kg tu. ju tgk pun da ada prubahan ni, yg penting kna disiplin. Bila dpt nnti berat ideal, msti rasa puas sgt =D kuatkn smgt ye !!! =)

    ReplyDelete
  2. wahh kak fizaaa dah macam berlumba dengan uyul nih hehehe

    Jom ke Blog Uyul Rosli >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  3. Kalau nak nampak hasil cepat, cuba kawal kalori harian. Kalau kat negara barat ada yang makan tak lebih dari 1200 kalori sehari. Kalau aku, aku tak galakkan makan 1200 kalori sehari lebih dari 1 minggu berturut. Boleh baca pasal teknik ni kat SadoStreet

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan.

Auto Post Signature

Auto Post  Signature