Image Slider

TERBeli Mesin Jahit Murah di Lazada Malaysia

Thursday, March 31, 2016
Sebelum Lazada Malaysia habis sale, sempat terbeli mesin jahit murah. Sebenarnya dah lama nak beli cuma berkira kira perlu ke tidak? Akhirnya beli juga sebab satu keperluan di rumah juga kan. Senang kerja menjahit. Setelah rambang mata pilih, akhirnya beli Expert Sewing Machine 505B PRO dan pilihan Fiza dah tentulah warna pink!.

Sebenarnya ada yang lagi murah tapi size kecil sikit. Memandangkan nak guna lama, apa salahnya keluar duit lebih sikit untuk yang lebih baik dan bagus tetapi masih lagi mampu beli. Nak beli jenama singer,brother macam mahal sangat pula. So beli yang biasa biasa pun okaylah.

Fiza order 29hb March 2016 dan dijadualkan akan dihantar dalam tempoh 2-5 April 2016. Tup tup hari ni pula sampai 31 March 2016. Kiranya delay sehari untuk proses penghantaran. Okay lah tu kan, takdelah lama sangat nak menunggu. Pertama kali order barang elektrik secara online. Nak beli offline tak jumpa pula nak beli kat Mana. Lagipun barangan di Lazada Malaysia banyak pilihan.

Alhamdulillah sampai dengan selamat


Mesin jahit selamat dalam kotak

Mesin jahit di letakkan dalam bekas polisterin tebal untuk melindungi berlaku sebarang kerosakan semasa proses penghantaran. 

Fiza beli mesin jahit siap sekali dengan Extension board

Yeay, dah siap pasang dan dah cuba menjahit.

Ada 10 jenis paten jahitan. 

2 x Thread spools
2 x Metal bobbins
1 x Needle
1 x Foot pedal
1 x AC adaptor
1 x Extension board

Harga semua ni RM189.00. Postage RM3.40. Total RM192.40 Tapi kalau nak lebih bijak berbelanja korang boleh gunakan kupon diskaun. Fiza gunakan kupon dan dapat diskaun RM15.10 dan hanya perlu bayar RM177.28. Kalau kira betul betul RM177.30. Takyah pening fikir, yang penting lebih murah dari harga sebenar.

Klik sini untuk ketahui CARA NAK DAPATKAN KUPON DISKAUN



Untuk mesin jahit Expert Sewing Machine 505B PRO PINK dah habis stok dah. Masa Fiza beli pun tinggal 3 je. Tapi ada jenis yang sama cuma warna berbeza iaitu warna ungu dan biru. Shopping sementara masih ada sale dan jangan lupa dapatkan kupon diskaun.

Food Delivery Lasagna & Spaghetti Tersedap di Seremban

Wednesday, March 30, 2016
Sebelum ni Fiza pernah up entry Lasagna Sedap Dari D'Niena Kitchen. Rasa sekali memang tak cukup. Lepas tu nak repeat order takde rezeki sebab takde delivery dah. Sekarang D'Niena Kitchen dah buka order semula. Yeay!

Biasanya open order delivery siang je untuk lunch kebetulan semalam ada open order untuk dinner memang tak lepaskan peluang. Nak beli untuk lunch memang boleh je tapi bosan nak makan sorang kan. Jadinya beli dinner dapatlah dinner bersama husband.

Apa yang bestnya kali ni sebab  disediakan menu dengan 3 jenis set.

Set 1
1. Main course : Lasagna
2. Appetizer : Potato Salad
3. Dessert : Oreo Puding Roti Sos Kastard

Set 2
1. Main course : Spaghetti Carbonara
2. Appetizer : Potato Salad
3. Dessert : Oreo Puding Roti Sos Kastard

Set 3
1. Main course : Spagehetti Bolognese
2. Appetizer : Potato Salad
3. Dessert : Oreo Puding Roti Sos Kastard

Untuk dinner Fiza order 2 set Lasagna sebab terasa nak makan lasagna yang sedap tu. 

Potato Salad dia melimpah ruah sos dia. Sedap. Cuma Fiza kurang biasa makan appertizer ni..hehe. Tak sabar terus ngap Lasagna berulamkan appertizer. Pun boleh!

Oreo Puding roti dia kemain sedap, lembut dan sos kastard yang sedap sampai husband suruh buat pulak dah. Amboii.. terus order. Kenalah mencari resepi oreo puding roti lepas ni.

Lasagna ni memang sedap walaupun rupa biasa je. Bukan sedap biasa biasa je tapi luar biasa. Sebab kalau dibandingkan dengan lasagna yang Fiza pernah beli dan rasa di tempat lain memang ini paling sedap. Seriously tak tipu! Sos dia tu yang buatkan lasagna ni sedap. Menyesal kalau tak rasa. Tak jamin ye kalau korang sendiri yang termengidam nanti :p

Apa yang berbaloi lagi??? Sebab satu set ni cuma RM12 (appetizer + main course + dessert). Murah kan!

Untuk orang Seremban, kalau nak rasa menu western sedap, cuba order kat D'Niena Kitchen. Di jamin sedap! Delivery area Seremban, Senawang dan kawasan berdekatan.

1 box akan di charge rm 2.00 untuk delivery
2 box ke atas FREE DELIVERY !!
Whatsapp 0137119849
instagram : @dniena_kitchen

Membesarkan Mulut di Big Mouth Cafe Hipster

Tuesday, March 29, 2016
Tekak nak makan menu western pula malam tadi. Husband pun bagi cadangan makan kat Big Mouth Cafe Senawang. Bagaikan orang mengantok disorongkan bantal, Fiza pun follow je cadangan tu. Sesekali membesarkan mulut di Big Mouth Cafe.

Big Mouth Cafe ni antara cafe yang wow pada Fiza. Tersuka tanpa sengaja dengan segala decoration dalam cafe ni. Hipster dan old skool. Yang penting selesa dan sesuai untuk aktiviti lepak santai sembang sembang.

Fiza belanja sikit view dalam cafe ni.

Cantik kan suasana dalam cafe ni. Didendangkan dengan lagu lagu lama pula tu. Back to zaman dulu dulu.

Kalau tak nak duduk dalam cafe, duduk kat luar pun boleh. Ada satu tempat tu untuk bersila. Lagi santai.

Banyak menu yang ada kat sini. Tak snap segala menu. Nak tahu kena datang sendiri lah. Aci tak? Harga pula kira mampu bayar. Sistem order, lepas pilih menu tulis dalam kertas yang disediakan.

Disediakan juga password wifi pada bucket di setiap meja. Tak perlu susah payah nak minta password.

Malam tadi kebetulan tak ramai pelanggan. Makanya cepat juga siap apa yang kami order. Fiza order hot chocolate. Sedap! Fiza bagi 5 bintang!

Makanan pula Fiza order Home made Lasagna..Opss..lupa full name menu ni. Lasagna ni Fiza mampu makan separuh je. Daging dia memang banyak kat bawah layer ni memang berbaloi bagi mereka yang suka makan daging. Tapi bila layer dia hanya lapisan atas dan bawah, sos pula kurang jadinya campuran daging bawah lapisan ni macam kering. So agak kurang rasanya pada Fiza. Kalau lebih sos, lebih layer dan lebih cheese mungkin campuran ni jadi balance dan sedap. Untuk menu ni Fiza bagi 2/5 je boleh? Apapun kena rasa sendiri sebab tekak masing masing lain citarasa kan.

Husband pula order ice blended apa ntah namanya. Tersedap! 5/5 juga!

Untuk makanan husband order Chicken Chop. Presentation dia memang OK. Luaran ayam memang crispy, boleh tahan sedap. Cuma kena tambah sos lebih kot. Yang ni Fiza bagi 4/5.

Fiza suka cafe ni sebab cantik, selesa dan servis pun bagus. Minuman yang tersedap tapi untuk makanan mungkin kena improve sikit untuk tekak Fiza.. Untuk orang lain, kena rasa sendiri baru tahu. Lepas ni nak mengopi lagi kat sini try minuman lain pula.

BIG MOUTH CAFE
No.10, Jln Cattleya 2
Persada Cattleya 70450
Negeri Sembilan
Tel: +6017 387 1035

Operation Hours:
Mon – Thu: 12pm-11:30pm
Fri – Sat: 12pm – 12midnight
Sun: 11am-11pm

Selain di Senawang, ada lagi 2 outlet di Seremban 2 dan Bukit Jelutong.

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM MEMBERIKAN KESAN SERTA MERTA PADA KULIT. BETUL KE???



Untuk pengetahuan semua, Ephyra telah mengeluarkan produk terbaru iaitu EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM dan Fiza antara orang yang terawal berpeluang mencuba dan merasai kehebatan Ephyra Skin Nano Repair Serum ni.


APAKAH KEHEBATAN EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum adalah serum pertama keluaran Oceanlife Marketing Sdn Bhd dibawah jenama Ephyra. Dengan menggunakan Teknologi Nano yang dipatenkan di Switzerland, serum ini telah teruji dan terbukti secara klinikal dapat memulihkan kulit yang rosak dan mengembalikan kulit yang cantik berseri.

KENAPA MEMILIH  EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM

BEBAS dari sebarang bahan kimia, merkuri dan hydroquinone. Serum ini sangat MUDAH MERESAP sehingga ke lapisan paling dalam kulit dan TIDAK BERMINYAK. Gabungan formulasi bahan antioksida iaitu Arbutin Semulajadi, Gluthathione, Vitamin C dan E mampu mencerah dan menaikkan seri wajah.


Untuk mencuba sesuatu produk kenalah tahu serba sedikit tentang produk tu, bukan boleh main pakai je. 

BAGAIMANA TEKNOLOGI NANO BERTINDAK PADA KULIT 

Teknologi Nano adalah teknologi terkini dan sangat popular dalam bidang kecantikan. Teknologi ini menjadikan partikel serum sangat kecil sehingga mudah meresap untuk masuk ke lapisan kulit yang paling dalam. Partikel serum yang telah meresap akan memulihkan struktur dalaman kulit dan menjadikan permukaannya anjal dan tidak berminyak. Dengan serum ini, ia memberikan manfaat kepada kulit : 

1. MEMULIHKAN

Mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman bagi menghasilkan kulit wajah yang lembut, cerah dan sihat berkilau serta bersinar. Ia turut memperbaiki kulit wajah agar tampil lebih bersih, tegang & muda. 

2. MEMPERBAHARUI

Menyerap jauh ke dalam sel kulit dan menjadikan proses pembaharuan sel kepada tahap maksima. Untuk hasil kulit yang anjal, lembut, dan tampak bermaya. Kulit akan menjadi lebih cantik, cerah dan sempurna. 

3. MELINDUNGI

Melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat sinaran radiasi UV dengan cara meneutralisasi proses antioksida. Serum ini turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaan dengan menjadi agen anti-oksida yang sangat berkesan. Ia mampu mengembalikan Vitamin E kepada kulit.

Sebelum ni Ephyra telah mengeluarkan produk Ephyra Collagen Drink, Ephyra Skin Bar, Inteemor, dan M2Flex. Sebahagian darinya Fiza telah mencubanya dan betul betul memberikan kesan yang terbaik. Cuma M2Flex je la tak boleh ambil sebab untuk produk tu untuk lelaki.

Sangat bertuah rasanya dapat mencuba Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum pula kali ni. Bagi peluanglah kan untuk mencantikkan lagi kulit muka sendiri. Almaklumlah, kulit bermasalah ni memang memerlukan produk yang betul betul serasi dengan kulit. Antara masalah kulit Fiza ni jenis sensitif, berminyak, bekas jerawat, pori pori terbuka dan tona tidak sekata.

Bila dapat peluang mencuba, bersemangat berkobar kobar sebab tak sabar nak tengok hasil penggunaanya. Benda baru memang teruja sikit nak pakai.  Perempuan memang suka kalau guna produk nampak kesannya dengan cepat. Betul tak? Tambahan lagi diberitahu bahawa Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ni memberikan kesan SERTA MERTA dan SELAMAT digunakan. 

Apa yang Fiza tahu, serum memang bagus untuk memperbaiki kulit muka. Dengan lambakan pelbagai jenis serum, kita perlu cari dan pilih yang sesuai dengan jenis kulit muka kita sendiri. Yang penting keselesaan dan keberkesannya ke atas kulit sendiri sebab setiap orang memiliki jenis kulit muka yang berbeza.

APAKAH KELEBIHAN EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM BERIKAN KEPADA PENGGUNA

KESAN NYATA EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM

1. Mengecutkan jerawat
2. Menghilangkan parut jerawat & jeragat
3. Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yang kendur
4. Menghilangkan bintik – bintik hitam
5. Mencerahkan kulit kusam
6. Memperbaiki tona kulit tidak sekata
7. Mengekalkan kelembapan wajah
8. Menghilangkan lebam bawah mata
9. Merawat kulit terbakar ( sunburn )
10. Memberikan efek kilauan pada wajah

Mampu ke Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ni memulihkan kulit Fiza ni? Mampu tak mampu, haruslah kena cuba. Dengan itu, Fiza berikan review selepas 7 hari Fiza menggunakan Ephyra Skin Nano serum ni. Seperti yang disarankan, guna 2 kali sehari untuk memberikan kesan yang lebih baik. Jadi, Fiza guna pagi selepas mandi dan malam sebelum tidur.

Kemudian Fiza ambil gambar setiap hari 7 hari untuk melihat hasilnya. Terima kasih untuk husband sebab menjadi photographer peribadi setiap hari. Gambar di ambil ada pagi dan juga petang tanpa make up, tanpa edit kecuali gambar terakhir ada light make up sikit sebab ambil gambar masa keluar tapi masih menampakkan kesan sebelum dan selepas 7 hari. Sila buat perbandingan sendiri melalui gambar. Saja bagi korang kerja sikit...boleh?

Maaf, kualiti gambar kurang memuaskan disebabkan kualiti pengcahayaan.

Masa ni takda jerawat degil yang nak menampilkan diri. Takdelah eskperimen jerawat kecut buat masa ni. Kalau ada nanti boleh test sapu kat jerawat sebab serum ajaib ni boleh kecutkan jerawat. Sangat serbaguna kan serum ni. 

Gambar terakhir ni saja light make up sebab tak sempat nak ambil gambar sebelum keluar rumah. Nak cepat punya pasal. Nak dijadikan cerita, selepas pakai serum ni tona jadi sekata selepas sapuan foundation. Sebelum ni ada bahagian yang kurang sekata warna kulit walaupun sapuan foundation sekata. Kiranya eksperimen berjaya juga. Selain itu, kulit lebih tegang dan sekaligus mengurangkan masalah pori pori terbuka. Parut pun makin pudar. Saya suka! 

BERAPA LAMA BOLEH TAHAN UNTUK SEBOTOL 15ML?

Seperti yang Fiza baca, sebotol 15ml Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum boleh tahan 3-4 minggu penggunaan.

CARA PENGGUNAAN EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM

Untuk kesan yang optimum di sarankan guna pada waktu siang dan malam. Penggunaan 2X sehari memberikan kesan terbaik kepada kulit yg berjerawat terutamanya. Biasanya Fiza guna hanya setitis serum sahaja untuk sekali penggunaan @ sapuan. Cecair serum ni bau wangi, pekat dan mudah membuat sapuan. Yang Fiza suka dia cepat meresap ke dalam kulit dan secara automatiknya kulit rasa segar dan lembap. Didatangkan dengan dropper yang memudahkan kerja sukatan serum untuk penggunaan harian.

1. Cuci muka dengan sabun. Lebih bagus jika gunakan Ephyra Skin Bar
2. Keringkan muka dengan tuala bersih
3. Titiskan 2-3 titis Ephyra Skin Nano Advance Repair serum ke atas tapak tangan. Tapi fiza guna setitis je atas jari senang nak sapu. Ikut kesenangan dan keselesaan masing masing lah ye.
4. Gunakan hujung jari dan ratakan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum di beberapa bahagian muka seperti dahi,pipi,hidung serta bahagian leher.
5. Dengan urutan yang lembut bermula dari dalam keluar,sapukan sehingga serum meresap.


Dengan bentuk size yang kecil yang comel ni memudahkan untuk di bawa kemana mana letak dalam handbag je tak makan ruang sangat pun. 

Rugi kalau tak cuba dari sekarang. Fiza pun kena gunakan secara konsisten untuk nampak kulit lebih cantik dan sihat lagi. Tak sabar nak habiskan sebotol ni dan tengok hasilnya yang lebih baik. Dapat juga selesaikan masalah kulit yang degil ni. Dengan Seawal 7 hari dah boleh nampak kesan kira kesan serta merta juga kan untuk kulit yang bermasalah mesti akan ambil masa sikit. Kalau sebulan? Setahun? Tunggu dan lihat. Terima kasih Ephyra! Terpulih juga sedikit kulit yang bermasalah ni.


Kalau tak nak rugi bayar mahal, kena beli sekarang sebab tengah ada harga promosi sempena pelancaran produk terbaru yang baru keluar ni. Rasakan sendiri kehebatan Ephyra Skin Nano.

Harga Asal
RM 88 (Sem.Malaysia)
RM 92 (Sabah/Sarawak) 

Harga Promosi 
RM 68 (Sem. Malaysia)
RM 72 (Sabah/Sarawak) 
Sesuai untuk semua jenis kulit

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum boleh dibeli secara online melalui
Facebook : www.facebook.com/oceanlife2u
Instagram : @ephyra2u 
Hotline number : 0197373770 @ 0193800779
Sebarang pertanyaan boleh berhubung terus ke 019-3015577
Juga boleh didapati di semua rangkaian pengedar sah Ephyra termasuk Brunei dan Singapura dan terdapat juga dia farmasi terpilih serta kedai/took jamu.

Sebelum terlupa, pastikan beli yang Original ye. Untuk ketahui produk Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ni original ke tidak, boleh scan QR Code pada bahagian atas kotak.

Selepas scan, korang akan dapat pengesahan macam ni. Tandanya ini produk yang original.


Pastikan juga tarikh luput produk supaya korang tidak terpakai produk yang dah expired. Nanti kesan yang tak elok pula pada kulit, jangan salahkan produk pula padahal salah sendiri sebab tak check tarikh luput produk. 

Jom sama sama jadi cantik dan bantu mereka yang mempunyai masalah kulit supaya cantik bersama sama ^__^

Cara Halau Semut, Lipas, Tikus, Nyamuk, Lalat dan Serangga Lain Dengan Berkesan

Friday, March 25, 2016
Naik rimas kalau nampak semut kat dalam rumah. Masalah lipas, tikus, lalat dan nyamuk takda pulak. Semut je yang bermaharajalela kat dalam rumah ni. Bekas air masak pun nak dihurungnya. Pantang letak makanan sekejap atas meja dah bersemut. Kalau tak bertutup makanan dan minuman memang cepat je dorang berkampung. Pandai semut semut ni cari makan dan minum. 

Nak kata sampah tak dibuang, dah dibuang. Mungkin sebab cuaca panas, so dorang sibuk keluar dari celah lubang mana pun tak tahu lah. Dah cuba bermacam petua dah. Sembur campuran air cuka pun tak menjadi. Nak tabur garam macam sayang pula kan. 

Masa sembur cuka tu, tak tahan pula bau cuka tu. Semut masih juga datang. Sudahnya berhenti guna cara tu. Bila sembur menyembur tu teringat yang ada blogger pernah buat review pasal serai wangi untuk halau serangga tu. Sesambil shopping barang dapur kat Mydin, nampak produk serai wangi. So beli sebab nak cuba guna. Kalau berkesan memang bagus.

Produk ni, kalau tak silap Fiza ada dua jenis packaging. Satu jenis semburan, satu lagi jenis pati serai wangi yang perlu dibancuh sendiri. Yang semburan dalam RM9.++ dan pati ni RM13.++. So Fiza pilih yang jenis pati ni, boleh bancuh sendiri, lebih bancuhan, dan lebih jimat. berbanding yang semburan tu sekejap je guna nanti.

Cara nak guna ada diterangkan di label botol. 

Bancuhan pekatan dan air Fiza masukkan dalam bekas febreeze yang dah habis. Ada botol extra, tak perlu beli botol penyembur lagi. Warna pink!

Boleh juga disemburkan pokok bunga dan buah dan banyak kegunaan lain. Bau dia memang wangi dan menyenangkan dari semburan cuka sebelum ni. Bau dia juga kuat semerbak. Mula mula sembur, ada juga semut datang. Tak seriklah tu kan. Lepas tu sembur lagi lepas bau dia hilang. Lama lama semut pun berkurang datang. Rasa lega sikit bila semut dah berkurang. Kekadang tu bila sinki kering, nak basuh tangan kat sinki, dorang keluar dari lubang sinki tu. Panas agaknya, nak keluar cari air kot. 

Alhamdulillah settle satu masalah. Pada yang ada masalah kat rumah ada semut ke, lipas ke, nyamuk ke, lalat, anai anai dan serangga lain, Cubalah guna Semburan herba serai wangi ni. Kalau berkesan baguslah. Kalau tak berkesan, kena cari jalan penyelesaian yang lain lah jawabnya.

Ada lagi satu masalah, korang ada petua nak halau cicak tak? Cicak kat rumah ni tak layan bau serai wangi ni. Dia nak perfume lagi bagus kot. Kalau sembur ridsect pun dia kuat gagah perkasa lagi. Geli dengan cicak dan cicak suka berak merata. Mengotorkan dinding rumah pula kan.

10 jenama tudung popular paling mahal di Malaysia

Thursday, March 24, 2016
10 jenama tudung popular yang dikatakan paling mahal di Malaysia. Mahal mungkin disebabkan jenama itu sendiri, jenis kain, design, corak dan dari segi faktor faktor lain juga. Bagi mereka yang mampu dan suka menggayakan tudung berjenama dan mahal, itu pilihan masing masing.

Tudung mahal atau tidak, yang penting kita pilih tudung yang menutup aurat dengan betul bukan fesyen semata mata. Dalam lambakan pelbagai jenis tudung yang ada sekarang ni, jadilah seorang muslimah yang bijak memilih jenis tudung yang sesuai dan yang penting selesa dipakai selain mengutamakan ciri ciri menutup aurat. Sekadar memberikan pesanan.

Sebelum membebel panjang petang ni, jom tengok jenama jenama yang popular dan mahal di Malaysia ni.

1. Duckscarf

www.duckscarves.com
Every scarf has a special hem detailing and comes with a shiny dUCk charm, making it stand out from the rest. dUCk scarves are also favourites as gifts as every scarf purchase comes in a gorgeous hard box decoratively tied with dUCk’s very own grosgrain ribbon. At the dUCk studio, each scarf goes through a lengthy QC process before it gets approved for sale to dUCk customers.
dUCk specialises in Premium Basics, a collection of plain scarves made from various luxe fabrics as well as Prints – limited edition designs for special collections from time to time. The Premium Basic scarves come in dUCk’s signature purple box, while the limited edition Prints come in their own unique boxes-duckscarves.com

2. Padusi by Rozita Che Wan

3. Sugarscarf 

www.sugarscarf.com
Established in 2008, Sugarscarf is the pioneer scarf brand in Malaysia. Sugarscarf offers luxurious scarves with an affordable price tag that is suitable for everyday use, where quality is never compromised. Known for the iconic Madison collection, this signature style exclusive to Sugarscarf makes it stand out from the rest-sugarscarf.com

4. Ariani

www.arianionline.my
ARIANI is a Malaysian based premium brand. A prominent brand that has started off with the iconic” Awning tuning "and was built on a strong foundation among the headscarf-wearing crowd .Ariani has always been known for its tasteful head coverings which is fashion forward, yet maintain the image and ethos of Muslim compliance . Thus, creating a perfect balance between style and function-arianionline.my

5. Fareeda

www.facebook.com/butikfareedaonline
FAREEDA is a brand name or trade mark (TM) for scarves and shawls by FAREEDA Global Resources. Our company is producing and selling exclusive shawls and scarves which are currently marketed in Malaysia but will be available at international market soon.-fareeda

6. Bokitta

www.bokittahijab.com
‘BOKITTA™” is a contemporary hijab and clothing brand for modern and practical Muslim women.The name “BOKITTA™” comes from the word “bouquet” which represents colors, florals, textures, shapes.
Bokitta™ was born and inspired from the idea of making hijab easy to wear for new hijabis, practical working women, university students, moms, doctors, and nurses without going through the struggle of styling their hijab and using pins.
Bokitta™ has released its first Instant pin-less wrap style hijab in 2010 under the name of Voila! which means “done!” to indicate the speed of getting the hijab worn perfectly well within seconds.-bokittahijab.com

7. Bawal Exclusive

www.bawal.com.my
Bawal Exclusive merupakan pengeluar, pembekal, pereka, pemborong dan peruncit tudung bawal berjenama di Malaysia. Dengan mengetengahkan Element Swarovski terhasillah tudung bawal yang bertakhtahkan kilauan batu-batu Kristal. Bawal Exclusive amat mementingkan kualiti sesuatu bahan seperti kami menggunakan kain voil (bawal) yang bermutu tinggi didatangkan khas dari Jepun dan kami juga berkerjasama dengan Element Swarovski untuk mendapatkan Swarovski yang asli didatangkan khas dari Austria.
Bawal Exclusive diurus dan diterajui oleh pasangan suami isteri secara professional yang berkeupayaan tinggi dalam dunia perniagaan dan permasaran. Dengan kalaborasi bersama Swarovski sekali gus meletakkan koleksi kami pada kedudukan yang cukup eksklusif.

8. J Hijab by Umie Aida

Pereka terkenal, Jovian Mandagie melancarkan koleksi eksklusif tudung J Hijab by Umie Aida di bawah Jovian Ready To Wear (RTW) di butik J Store, Bangsar, Kuala Lumpur.Beberapa rekaan turut diperincikan dengan stud dan manik untuk mencipta imej kasual tetapi anggun.

9. Pearl Haya

10. Owl by Nora Danish


Harga maximum paling mahal adalah Tudung Bawal Exclusive. Gulp! Telan air liur je la kan. Dalam 10 jenama tudung popular di atas, satu pun takda dalam koleksi Fiza. Fiza suka wide shawl jenama zawara & byabsolute sebab kain chiffon dia tak jarang kalau double lilit, berat, lebar, panjang dan jenis flowy. Paling mahal pernah beli pun bawah RM50 kot. Selain jenama jenama yang disebutkan ni, ada lagi jenama yag popular dah mahal macam naelofar hijab, zawara, calaqisya dan lain lain. Apa pun beli ikut kemampuan. Tepuk dada tanya selera sendiri. Jangan tanya selera orang dan ikut orang.




Auto Post Signature

Auto Post  Signature