Image Slider

Percutian Unik dalam Hutan di Sekeping Serendah, Rawang. Betul Betul Lari Dari Kesibukan Bandar!

Sunday, January 31, 2016
Akhir akhir ni banyak betul tempat menarik untuk menginap semasa bercuti. Semua tempat pun best best. Kalau nak rasa percutian yang unik dalam hutan, cuba rasa menginap di Sekeping Serendah, Rawang. Lokasinya betul betul dalam hutan dan betul betul jauh dari kesibukan bandar!
Sekeping Serendah is a private retreat attempting to tread lightly on the land. The very transparent and open sheds celebrate the beauty of the natural environment surrounding them. The sheds are intentionally kept basic and free from lavishness. They are seen more as ‘glorified tents’ to provide basic shelter for its inhabitants as they commune with the land. Sekeping Serendah consists of 10 sheds set within 5 acres of tropical rainforest. The sheds float gently over the forest floor beside a bubbling brook.-Sekeping Serendah Retreats
Yang menariknya, tempat penginapan di sini sangat unik, rare, macam mewah, back to nature dan sedikit seram pada Fiza. Mungkin sebab lokasi dalam hutan. Dan sebenarnya tak tahu nak jelaskan macamana tempat penginapan ni. Wordless mungkin? Okay, kita tengok gambar gambar dulu kemudian korang boleh jelaskan sendiri macamana. Okay?




























































So apa pendapat korang tentang Sekeping Serendah Retreats, Rawang ni? Kalau bercuti di sini, Fiza macam tak berani nak bermalam kat sini. Kalau setakat singgah okay lagi ni waktu siang sebabnya Fiza macam sejenis yang penakut nak tidur kat sini. Bersantai waktu siang memang seronok. Pergi bercuti ramai ramai lebih seronok kot kan dan berani sikit.

Penginapan terbuka macam ni buat Fiza tak berani nak tidur malam. Tambah tambah lagi takde langsir. tak sesuai untuk honeymoon. Lepas tu toilet dia yang open rasa macam ada orang tengok je. Confirm tak berani nak membuang. Hehe..

Untuk mereka yang suka explore dan suka dengan alam semulajadi, haruslah datang sini untuk rasakan kelainan bercuti tu. Semua lengkap!

Facilities
Forest living environment.
Bedrooms (queen-sized beds with mosquito nets).
Outdoor shower* and swimming pool.
Cooking stove, kettle and oven toaster.
BBQ equipments and cutletries.
Fridge and kitchen sink.
Outdoor coffee table.
Ceiling fans.
Share dinner with stars and sounds from the forest.
Self-catering or caretaker's meal.

NEARBY ATTRACTIONS
Cascading waterfalls & plunge pools (30min walk; 10min drive).
Orang Asli villages (5min walk).
Jungle treks (nearby).
Fishing lakes (5min drive).
Serendah Golf course (10min drive).
Kuala Kubu Bahru and Selangor Dam (30min drive).
Genting Highland (45min drive to Skyway Station).
Fraser Hill (1 1/2 hour drive

LOCATION
Sekeping Serendah is located near a sleepy one street town of Serendah, about an hour drive north of Kuala Lumpur. Drive time from Serendah town to the retreat is about 5 minutes, meandering past 2 Orang Asli villages.

Kalau korang tak berani nak menginap dalam hutan, Sekeping ada banyak lagi tempat penginapan yang menarik style macam ni jugak. Korang boleh cuba tengok di tempat tempat berikut. Semuanya cantik dan menarik. Kalau buat photoshoot kahwin memang cantik sangat!

SEKEPING SERENDAH SELANGOR
SEKEPING TENGGIRI BANGSAR KL
SEKEPING SEAPARK PJ
SEKEPING TERASEK BANGSAR KL
SEKEPING KONG HENG IPOH
SEKEPING VICTORIA PENANG
SEKEPING PINANG PENANG
SEKEPING SIN CHEW KEE PUDU KL
SEKEPING BACKLANE BANGSAR KL

Sumber gambar dan maklumat dari website sekeping
*sorry campur english dan malay sebab malas nak translate. Boleh? hihi

Auto Post Signature

Auto Post  Signature