Ranking Alexa Azhafizah.com November 2016

Masih mood musim sejuk di pagi hari. Lena tidur sejuk-sejuk ni, silap hari bulan dah boleh mimpi acah-acah dok negara sejuk. Kejap je November bakal berlalu, pejam celik pejam pelik (ayat cliche) esok dah masuk bulan Disember. Lepas tu masuk tahun baru. Sebelum November berakhir, rutin hujung bula…

Nescafe White Coffee Rasa Pandan

Selamat pagi! Huarghhh..Rasa tak nak bangun pagi ni masih mengantok di pagi hari yang mendung setelah hujan lebat yang lama malam tadi. Mandi subuh pagi tadi air sejuk semacam je. Ketap gigi mengigil tahan sejuk air paip. Nasib ada water heater menyelamatkan keadaan. Kalau tak, setiap pagi nak kena…

Cara Jimat Guna Sabun

Baru-baru banyak kali pulak ternampak video cara jimat guna sabun dengan menggunakan bekas yang diperbuat daripada span. Walaupun sekarang ni penggunaan sabun mandi jenis batang semakin kurang tapi sangat berguna untuk mereka yang masih menggunakannya.
Yang penting cara ni bukan setakat untuk berji…

Apa yang Menarik Dalam Parcel Of Joy Lazada Sempena Online Revolution

Parcel Of Joy dari Lazada Malaysia yang di tunggu-tunggu dah sampai hari jumaat lepas. Baru nak kecewa ingatkan tak de rezeki dapat Parcel Of Joy ni. Rupanya dapat untuk second batch. Alhamdulillah...ada rezeki. Tak jadi nak kecewa bila dapat Sekotak kegembiraan ni sempena Online Revolution.

Inilah…

Bilik Tidur Warna Navy Blue

Okay, mood bahagia pagi-pagi kalau dah siap kerja rumah. Lagi-lagi siap kemas sepenuhnya. Memang senang hati nak rehat lebih-lebih. Lepas siap mengecat bilik tidur cat warna navy bluehari tu tak sempat la Fiza nak kemas terus. Ambil masa nak masukkan dan susun atur perabot semula dalam bilik.

Phew~…

Rumah Kecil Tapi Dekorasi Macam Rumah Mewah

Morning! Mendung pagi ni rasa nak sambung tidur je kan tapi tak boleh sebab kalau sambung tidur satu kerja pun tak siap nanti. Pagi-pagi ni terpandang pulak gambar dekorasi rumah kecil yang dekorasi nya macam rumah mewah gitu. Rumah takdelah rumah kecil sangat. Rumah teres dua tingkat kira besar ju…

Perisa Baru Sweet Potato Dari Mister Potato Crips

Selamat tengahari semua! Nak masuk waktu lunch break ni mesti tengah fikir nak makan apa lunch nanti kan? Yang kat rumah tengah dok fikir nak masak apa. Yang bawak bekal tu tunggu masa nak ngap je. Sabar sabar. Selamat menikmati juadah lunch masing-masing ye.
Petang-petang sikit sesambil buat kerja…

Tempahan Kad Jemputan Cukur Jambul & Kesyukuran

Lately kurang sikit buat kerja design. Kurang tempahan dan sedikit sibuk. Mana yang nak urgent memang tak dapat lah nak ambil order. Mana yang sanggup sabar tu Fiza okay je nak buat. Kebetulan kawan Fiza order masa tak berapa nak sibuk. Jadi dapatlah buat tempahan  kad jemputan cukur jambul & K…

Bilik Tidur Cat Warna Navy Blue

Pengaruh cerita orang putih, english style dan rustic terberkenan dengan warna navy blue untuk cat bilik tidur. Kononnya nak tiru bilik tidur tema navy blue yang Fiza pernah update sebelum ni. Kebiasaanya kalau cat warna navy blue di padankan dengan perabot warna putih, hitam atau coklat. Memandang…