Ranking Alexa Azhafizah.com Oktober 2016

Lewat betul update blog hari ni ye Puan Fiza? Oh..haruslah lewat sebab sibuk dan memerlukan rehat setelah 2 hari hujung minggu teman husband buat kerja. Balik pun dah malam. Jadi, perlukan rehat untuk hari ni dari kerja rutin harian. Tapi bukan berehat mana pun. Kerja rumah tetap kena kerjakan. Cum…

Rawat Kulit Muka Dengan 3D Gold Stemcell Serum Dari My Beauty Herbs

Rezeki dapat peluang mencuba produk rawatan kulit muka 3D Gold Stemcell Serum Dari My Beauty Herbs ni disebabkan kerana kulit muka Fiza yang bermasalah ni. Jadi, kenalah dapatkan rawatan untuk baik pulih kulit yang tak sihat. Malah mencantikkan kulit muka. Semua orang nak cantik kan.


Antara masala…

Design Logo Group Smule Hyper Rockers Music Mania

Lately tempahan design bukan tempahan yang biasa buat selalu tu macam header blog, watermark blog dan lain-lain, sekarang dah macam-macam design dah customer tempah. Kira dah meluas juga pengalaman design ni. Rezeki...Alhamdulillah. Minggu lepas dah siap satu design logo untuk Group Smule Hyper Roc…

Mee Goreng Mamak Sedap Dengan Adanya Paste Mee Goreng Mamak Hang Hungry Chef

Selamat tengahari semua! Dah lunch ke korang? Fiza lunch Mee Goreng Mamak je. Bukan mamak yang masak tapi Fiza masak sendiri tapi rasa macam the real mee goreng mamak yang mamak masak. Persoalannya, sedap ke mamak masak? Haha..tiba-tiba ada soalan kat situ. Mamak dapat nama kan. Dah nama menunya ma…

Design Cover Buku Pusat Tuisyen Menara Cemerlang

Buat pertama kali sebenarnya design untuk cover buku latihan untuk Pusat Tuisyen Cemerlang yang ownernya blogger juga. Fiza pernah beritahu sebelum ni kan sebab dah banyak design Fiza buat untuk Pusat Tuisyen ni bermula dengan design logo tu. Diberi tugasan dan peluang lagi untuk design cover buku …

Tapestry Cantik Pelbagai Guna

Semakin trending nampaknya tapestry cantik-cantik untuk kegunaan background photoshoot yang semestinya nampak wow cantik! Selain background photoshoot, boleh digunakan sebagai alas meja, alas tilam, alas perabot, perhiasan gantung dan lain-lain. Apa benda la tapestry ni? Kalau sebut perkataan tapes…

Syampu Rawatan Aura Hijab Merawat Masalah Rambut Gugur, Berbau, Nipis dan Kelemumur

Musim panas ni sangat cepat berpeluh walau tak buat sebarang aktiviti pun. Sedikit sebanyak memberi kesan pada kulit kepala. Terutamanya untuk mereka yang berhijab. Sangat tak selesa kalau berpeluh ketika bertudung/ berhijab dalam waktu yang lama tu akan menyebabkan kulit kepala gatal-gatal dan be…

Pes Char Kuew Teow HangHungry Chef Sedap dan Murah

Dasar peminat char kuew teow betul Fiza ni. Disebabkan suka makan char kuew teow gigihkan siapkan stok pes char kuew teow tu bila habis. Dengan itu, bolehlah menjamu selera pagi, tengahari, dan malam dengan menu char kuew teow je sampaikan husband yang tak suka char kuew teow tu boleh tersuka tanpa…

Nude Colour Lippie Stix by Colour Pop

Terjebak pulak dengan Lipstick Nude Colour ni. Biasa suka pakai warna yang terang dan gelap sikit. Kali ni biar nampak natural sikit sesekali tukar mood. Dah lama mencari Lippie Stix Colour Pop yang original ni. Kebanyakkannya nak kena pre-order dari oversea. Alahaii lecehlah pulak.. Kebetulan Tya …

Popia Kuala Kangsar No.1 di Seremban

Lepas sesi terapi mata kat Plant Nursery tu saja la request kat husband nak rasa Popia Kuala Kangsar yang popular sedap tu. No.1 di Seremban tau! Selama 3 tahun dok Seremban belum pernah lagi nak rasa Popia Kuala Kangsar yang terlajak sedap tu katanya. Tetiba pula nak rasa, husband pun okay je mela…

Terapi Mata Tengok Bunga-Bunga Cantik

Sabtu lepas pergi Plant Nursery nak beli tanah je sebenarnya nak tanam spider plant untuk hiasan dalam rumah dan juga sebagai pembersih udara dalam rumah. Sebelum ni Fiza ada tanam pokok sirih gading. Pun bagus juga untuk tujuan pembersih udara dalam rumah selain sebagai hiasan dan nak tanam dan tu…

Kadar Harga Pos Laju Bermula 15 Oktober 2016

Satu berita yang agak tak best untuk peniaga-peniaga online di sebabkan kadar harga pos laju dah naik bermula 15 oktober 2016. Kalau sebelum ni naik harga disebabkan 6% GST tapi kali ni harganya naik dan termasuk sekali dengan 6% GST. Jadi, lepas ni peniaga kena naikkan juga harga pos laju disebabk…

Menu Sihat Setiap Hari

Kalau dulu makan tengahari atau malam mesti nak kena bertumis lauk bagai. Tapi sekarang Fiza dah mengamalkan menu sihat setiap hari. Secara tak lansung, dalam masa yang sama dapat menjimatkan bahan masakan dan juga serta merta menjimatkan masa. Almaklumlah orang sibuk kan.
Hari-hari makan tengahari…

Maksud Mesra Wuduk

Mesra wuduk atau biasa disebut dalam iklan produk make up wudhu friendly. Perkataan tersebut selalu buat pengguna keliru sebenarnya. Ada yang kurang jelas dengan mesra wuduk ni. Ramai yang menyangkakan mesra wuduk ni tak perlu cuci sebelum mengambil wuduk. Salah tanggapan tu! Nak tahu lebih jelas l…

#kimchibykaklo Kimchi Halal dan Sedap

Yang sebenar-benarnya memang dah lama teringin nak makan kimchi sejak terjebak dengan pengaruh makanan korea dalam game show running man dan korean drama ni. Belek-belek resepi kat internet nampak mudah je tapi tak rajinlah nak mencari bahan yang bukan makanan malaysia ni. Nampak pulak ex-coursema…

Khasiat Buah Mahkota Dewa

Jarang sangat dengar nama buah mahkota dewa. Fiza pun baru je dengar dan tahu, kalau tak silap baru kenal dengan buah mahkota dewa ni tahun lepas. Itupun sebab ada blogger yang mencari dan kebetulan sekarang banyak pulak mak Fiza tanam kat kampung. Takde lah banyak mana, ade la beberapa pokok.

Mahko…

Makan Malam Nasi Kandar Beratur & Sarapan Nasi Kandar Line Clear Penang

Selepas check in Ar-Raudhah Suite & Hotel tu terus pergi makan dulu. Barang-barang angkut kemudian sebab check in pun dah lewat dalam pukul lebih macam tu. Jalan kaki makan malam kat Nasi Kandar Beratur yang popular kat Penang ni. Sebelum ni pergi tak berkesempatan nak rasa sebab buka pukul 10 …