Ranking Alexa Azhafizah.com Jun 2016

Rutin wajib setiap hujung bulan, update ranking alexa azhafizah.com untuk bulan Jun 2016 pula. Agak sedikit gembira bila ranking in Malaysia dah naik taraf sikit dari bulan Mei lepas walaupun global rank masih menjunam angkanya dan masih bertanda warna merah menandakan ranking masih menurun. Pasra…

Cashout Nuffnang Jun 2016

Dekat-dekat hujung bulan mesti nak kena check akaun Nuffnang boleh cashout ke tidak. Alhamdulillah dapat cashout Nuffnang untuk bulan Jun ni. Walaupun jumlahnya agak krik krik sikit tapi selagi boleh cashout, Fiza cashout je. Boleh juga tambah duit belanja kalau masa diperlukan tu. Terbalas juga p…

Zakat Fitrah JANGAN DILUPAKAN

Dalam kesibukan membuat persiapan hari raya, jangan dilupakan untuk membayar zakat fitrah bagi menunaikan kewajipan fardhu ain ke atas setiap orang Islam. Selesai sudah tanggungjawab suami bayar zakat fitrah untuk kami berdua. Korang dah ke belum? Jangan dah hujung-hujung Ramadhan sampai terlupa p…

Permohonan Kad Nikah Pintar (MY NCR)

Dah masuk tahun ketiga perkahwinan, barulah berkesempatan nak buat permohonan Kad Nikah Pintar (My NCR) ni. Disebabkan rumah di Negeri Sembilan dan tempat nikah di Segamat, Johor. Makanya tunggu balik kampung baru pergi Pejabat Agama Segamat. Sebelum ni dah dua kali pergi pejabat agama sebab nak b…

Resepi Pau Cendawan Viral

Bulan puasa ni benda yang biasa orang viral kat media sosial tentang makanan terutamanya makanan di Bazaar. Dengan kes makanan basi, makanan tak cukup sempurna dan tak lupa makanan yang sedap. Kalau viralkan makanan cukup sedap tu okaylah kan. Tentang peniaga yang menjual makanan basi dan makanan …

Kad Raya Dari Blogger Shida Radzuan

Kesibukan dua tiga hari ni untuk menyiapkan tempahan sampul duit raya hipster sampai tak sempat nak update blog. Kerja -kerja design pun masih perlu diteruskan juga. Masing-masing tempah last minit, memang boleh buat penat. Mana yang sempat buat tu Fiza ambil tempahan, mana tak sempat memang tak d…

Resepi Kuih Raya : Semperit Susu Anzalna

Ada yang dah buat kuih raya ke tu? Mesti dah berbalang-balang dah. Kalau belum, cubalah buat kuih raya semperit susu Anzalna ni. Besar sungguh pengaruh baju kahwin Anzalna tu kan. Tahun ni Fiza nampak banyak baju raya jubah, kurung moden yang di inspirasikan dari baju kahwin Anzalna. Sebelum ni ad…

Ayam Masak Serai Ala Thai

Pening oii nak masak apa hari-hari. Itulah masalah utama setiap hari seorang surirumah ni. Nak mencari idea nak masak apa tu yang susah sangat. Bulan puasa ni dah tentu nak cari resepi yang mudah untuk menyediakannya. Kalau resepi rumit sikit memang boleh buat perasaan malas tu membuak-buak. Kalau…

Review : Ephyra Skin Care Series Membersih, Merawat dan Melembapkan Kulit Muka

Stress juga dengan masalah kulit ni. Memang susah nak cari produk set penjagaan wajah (skincare) yang lengkap dan yang sesuai dengan kulit muka. Fiza nak perkenalkan produk Ephyra Skin CareSeries iaitu set penjagaan kulit wajah yang lengkap dan berkesan. Fiza sendiri dah mencubanya dan ikuti kisah …

Design Kad Raya Tema Biru

Rasanya inilah tempahan design kad raya terakhir untuk raya tahun ni. Ada lagi ke nak tempah? Kalau ada meh tempah cepat, jangan tempah last minit. Tak terkejar rasanya nak buat kerja yang last minit sebab bila dah last minit semua customer dok pakat nak cepat kan. Jadi, kalau Fiza tak mampu nak b…

Riang Ria Raya Bersama Lazada Malaysia dan Menang Fujifilm Instax Mini Camera

Pagi-pagi lagi telah dijemput oleh blogger iday untuk sertai contest dari Lazada Malaysia. Terkebil-kebil mata ni baca apa yang perlu di lakukan oleh blogger untuk menyertai contest Riang Ria Raya Bersama Lazada Malaysia dan Menang Fujifilm Instax Mini Camera.Bulan puasa ni orang kata bulan berkat…
back to top