Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Tutorial Letak Widget Top Komentator dengan Pelbagai Pilihan Hari, Mingguan Bulanan dan Tahunan


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Sebelum ni Fiza ada up entry widget komentator bermasalah tapi masih belum ada penyelesaianya. Jenuh mengoogle tapi coding lebih kurang sama dengan Fiza guna dan takde pilihan mengikut bulanan yang Fiza nak. Secara kebetulan teringat yang Kak Mia juga ada buat list top komentator setiap bulan so terus tanya Kak Mia.

Alhamdulillah, akhirnya berjaya menyelesaikan masalah widget komentator ni. Kak Mia kongsikan tutorial yang blogger Dayang Deno buat. Terima kasih kak Mia!

So bagi yang mencari widget top komentator yang boleh dipilih mengikut hari, mingguan, bulanan ataupun tahunan boleh gunakan tutorial ni.

http://www.azhafizah.com/

Tutorial Letak Widget Top Komentator dengan Pelbagai Pilihan Hari, Mingguan Bulanan dan Tahunan.

1. Login >>> dashboard >>> layout >>> add a gadget >>> HTML/javascript

2. Copy kod kat bawah ni paste di ruangan HTML/javascript
<style type="text/css">
.tcotp_tallyBox {
margin-top: 1em;
}
</style>
<div id="tcotp">
<div id="tcotpMsg">
</div>
<div class="tcotp_tallyBox">
<form name="tcotp_tallySpace">
<select id="tcotp_period" name="period"></select>
</form>
</div>
<div id="tcotpScriptBox">
</div>
<script type="text/javascript">
var tcotpUserPrefs = {
blogName: 'http://' + 'www.azhafizah.com',
period: 'month',
maxNumberToShow: 10,
excludeBlogAuthors: true,
excludeAnonymous: true,
excludeCommenters: []
};
</script>
<script>
var tcotp=function(){var x,k,q,y,z,s,n,t,A,o,m=[],r=[],i=[];x=tcotpUserPrefs.blogName;k=tcotpUserPrefs.period;q=tcotpUserPrefs.maxNumberToShow;z=tcotpUserPrefs.excludeBlogAuthors;y=tcotpUserPrefs.excludeAnonymous;s=tcotpUserPrefs.excludeCommenters;o=function(a){a=a.slice(0,23).split("T");a=a[0].split("-").concat(a[1].split(":"));a[1]=a[1]-1+"";a=a.concat(a.pop().split("."));return new Date(a[0],a[1],a[2],a[3],a[4],a[5],a[6])};t=function(){var a,g,b,f,d,l,j,c=new Date,e=new Date,h=[];d={};var u=document.getElementById("tcotpMsg");
e.setHours(0,0,0,0);c.setHours(23,59,59,999);k=document.tcotp_tallySpace.period.value;switch(k){case "day":e.setDate(e.getDate()-1);break;case "week":e.setDate(e.getDate()-7);break;case "month":e.setMonth(e.getMonth()-1);break;case "year":e.setMonth(e.getMonth()-6);break;case "halfyear":e.setFullYear(e.getFullYear()-1);break;case "alltime":e=0;break;default:if(/ /.test(k)){e=new Date(k.split(" ")[0]+" 1, "+k.split(" ")[1]);c=new Date(e);c.setMonth(c.getMonth()+1)}else{e=new Date("January 1, "+k);
c=new Date(e);c.setFullYear(c.getFullYear()+1)}c.setMilliseconds(c.getMilliseconds()-1)}f=function(){return e===0?true:j>=e};a=function(){return e===0?true:j<=c};g=function(v,w){var p=w.count-v.count;if(p===0){p=w.latest-v.latest;return p===0?w.name>v.name?1:-1:p}else return p};for(b=0;b<i.length;b++){j=o(i[b].published.$t);if(a())break}for(a=b;b<i.length;b++){j=o(i[b].published.$t);if(f()){a=i[b].author[0].name.$t;l=i[b].author[0].uri?i[b].author[0].uri.$t:"";if(d[a])d[a].count++;else{d[a]={};d[a].name=
a;d[a].uri=l;d[a].latest=new Date(j);d[a].count=1}}else break}for(b=0;b<m.length;b++)delete d[m[b]];for(b in d)if(d.hasOwnProperty(b))for(a=0;a<r.length;a++)if(d[b].uri===r[a]){delete d[b];break}for(b in d)if(d.hasOwnProperty(b))h[h.length]=d[b];if(h.length===0)u.innerHTML="<i>No comments were made during that period.</i>";else{h.sort(g);g=document.createElement("ul");a=q!==0?q<h.length?q:h.length:h.length;for(b=0;b<a;b++){f=document.createElement("li");if(h[b].uri!==""){d=document.createElement("a");
d.href=h[b].uri;d.target="_blank";d.appendChild(document.createTextNode(h[b].name));f.appendChild(d);f.appendChild(document.createTextNode(" ("+h[b].count+")"))}else f.appendChild(document.createTextNode(h[b].name+" ("+h[b].count+")"));g.appendChild(f)}u.innerHTML="";u.appendChild(g)}};A=function(a){var g,b,f,d,l,j,c;f=new Date;f.setDate(1);f.setHours(0,0,0,0);b=new Date(a[0],a[1]-1);d=["Since One Day Ago","Since One Week Ago","Since One Month Ago","Since Half a Year Ago","Since One Year Ago","Since Forever"];
l=["day","week","month","halfyear","year","alltime"];j=["January","February","March","April","May","June","July","August","September","October","November","December"];a=document.tcotp_tallySpace.period;for(c=0;c<d.length;c++){g=document.createElement("option");g.value=l[c];g.appendChild(document.createTextNode(d[c]));a.appendChild(g)}for(;f>=b;){c=j[f.getMonth()]+" "+f.getFullYear();g=document.createElement("option");g.value=c;g.appendChild(document.createTextNode(c));a.appendChild(g);if(f.getMonth()===
0){g=document.createElement("option");g.value=f.getFullYear()+"";g.appendChild(document.createTextNode(f.getFullYear()+""));a.appendChild(g)}f.setMonth(f.getMonth()-1)}if(f.getMonth()<11){g=document.createElement("option");g.value=f.getFullYear()+"";g.appendChild(document.createTextNode(f.getFullYear()+""));a.appendChild(g)}for(c=0;a.options[c].value!==k&&c<6;)c++;a.selectedIndex=c===6?2:c};n=function(){var a,g,b,f=0,d=false,l=true,j=false;g=function(c,e){return o(e[0].published.$t)-o(c[0].published.$t)};
b=function(c){for(var e=[];c.length!==0;)e=e.concat(c.shift());return e};a=function(){if(!d&&!l&&!j){j=true;t()}};return{lockGate:function(){d=true},unlockGate:function(){d=false;a()},addBlock:function(){f++},removeBlock:function(c){var e,h;c=c.feed.entry;h=i.length;i[h]=[];for(e=0;e<c.length;e++)i[h][i[h].length]={author:c[e].author,published:c[e].published};f--;if(f===0){i.sort(g);i=b(i);A(i[i.length-1].published.$t.slice(0,7).split("-"));l=false;a()}}}}();return{gateway:n,fetcher:function(a){var g,
b,f,d;g=x+"/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=tcotp.gateway.removeBlock";b=document.getElementById("tcotpMsg");f=document.getElementById("tcotpScriptBox");if(!a||!a.feed)b.appendChild(document.createTextNode("This widget did not work. Please refresh the page you are viewing to try again."));else if(!a.feed.entry||a.feed.entry.length===0)b.appendChild(document.createTextNode("There are no comments available on this blog, or this blog is set to private which makes the comment feed inaccessible."));
else{document.tcotp_tallySpace.period.onchange=t;if(z)for(b=0;b<a.feed.author.length;b++)r[r.length]=a.feed.author[b].uri.$t;if(y)m[m.length]="Anonymous";for(b=0;b<s.length;b++)m[m.length]=s[b];b=parseInt(a.feed.openSearch$totalResults.$t,10);a=Math.ceil(b/200);n.lockGate();for(b=0;b<a;b++){n.addBlock();d=document.createElement("script");d.type="text/javascript";d.src=g+"&start-index="+(b*200+1)+"&max-results=200";f.appendChild(d)}n.unlockGate()}}}}();
</script>
<script type="text/javascript" src="http://www.azhafizah.com/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=tcotp.fetcher&max-results=1">
</script>
</div>

3. Gantikan
merah : link blog sendiri. 
biru : jumlah bilangan komentator pilihan.

contoh link : azhafizah.blogspot.com @ www.azhafizah.com

4. Save

Jangan letak widget ni di sidebar sebab akan menyebabkan page blog lambat loading lagi² yang banyak komen tu. Fiza sarankan letak di pages dan menu bar yang macam Fiza buat sekarang. Takde dah kat sidebar.

Lagi satu widget ni ambil masa sikit untuk keluarkan senarai komentator tu. So kena tunggu dalam 5 minit. Kalau keluar, refresh balik dan tunggu dalam 10 minit. Untuk check senarai dalam pilihan combo box tu cuma perlu select mengikut pilihan mingguan ke bulanan ke dan sebagainya. Kena tunggu sampai habis keluar senarai dan mungkin ambil masa kurang dari 20 minit.

Kalau tak banyak komen mungkin cepat sikit keluar senarai tu. So rasanya widget ni lebih baik dari tutorial widget top komentator yang Fiza pernah buat sebelum ni. Cuma widget ni agak lambat loading tapi berhasil.

Terima kasih Kak Mia dan credit tutorial Dayang Deno
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
13 Comments
Share :

Kandungan Caffeine Dalam Minuman


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Morning! Minum apa pagi ni? Bagi penggemar minuman yang berkafein dah tentu minum secawan kopi @ atau teh tarik panas pagi² ni kan? So untuk pencinta kopi dan teh kenalah ambil tahu kandungan caffeine dalam minuman yang kita minum tu.
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari page kevin zahari
Milo 3 in 1 - 6mg
Teh Hijau - 25mg
Coca Cola - 40mg
Teh Tarik - 50mg
Kopi Segera - 65mg
Red Bull - 80mg
Grande Latte - 150mg
2 Pil Fat Burner - 200mg
Had pengambilan caffeine yang normal dalam sehari adalah 400mg bagi golongan dewasa bersamaan dengan lebih kurang 4-5 cawan kopi biasa. So kena pandai² lah hadkan minum minuman yang berkafein tu ye. Paling penting, jangan minum minuman berkafein sebelum tidur nanti susah nak tidur pulak jadi isomnia.

Dulu Fiza memang suka minum kopi sehari dalam 3 cawan paling banyak tapi sekarang nak habiskan kopi secawan pun payah. Pelik jugak. Mungkin sebab sekarang dah biasa minum susu sebelum tidur dan pagi consume supplement. So dah berkurang sikit rasa nak minum kopi tu. Kalau rasa teringin baru minum. Tapi masih pencinta kopi..boleh gitu?

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :

Rahsia Kaya Semasa Belajar


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Bagi seorang pelajar yang suka berniaga semasa belajar itu adalah langkah yang bijak dan memang perlu dilakukan oleh pelajar. Bukan ape, memandangkan zaman sekarang zaman duit kita perlu ada rancangan awal sebelum menjadi graduan kena ada backup plan. Lagipun zaman sekarang susah nak cari kerja dan ramai membuat perniagaan sendiri.


Bukan semua orang minat berniaga dan belajar pun lain lain bidang kan. Tapi bagi yang suka berniaga nak untung lebih mengapa tidak mencuba berniaga kan. Jika kita mulakan perniaagan semasa belajar nanti bila dah grad sementara cari pekerjaan, kita dah ada income sendiri.

Cara ni juga dapat mengurangkan jumlah pengangguran selepas graduan dan cara yang bijak untuk membayar hutang PTPTN. Nanti tak pasal pasal kena black listed kalau tak bayar.

Dengan jumlah pengangguran yang tinggi dan keadaan ekonomi yang tidak stabil ni, takde pilihan selain dari memulakan bisnes. Tapi kenapa perlu tunggu sehingga tamat belajar di universiti dahulu. Mulakan sekarang di universiti anda.

Untuk itu, Mulakan belajar menguruskan perniagaan sendiri dari sekarang. Caranya mudah dengan mendapatkan Video CD Seminar Rahsia Kaya @ Kampus khas yang mengandungi strategi perniagaan yang betul dan menjana pendapat yang lumayan. Kalau tak tahu nak mulakan dari mana, sila dapatkan segera.


Kelebihan Seminar Rahsia Kaya @ Kampus
  •  Anda akan didedahkan dengan maklumat didalam bentuk video yang berdurasi hampir 6 JAM!!
  •  Anda akan didedahkan dengan teknik latihan Intensif untuk “install” minda Jutawan didalam minda anda.
  •  Anda akan didedahkan dengan teknik Rahsia untuk menarik Kekayaan & Kejayaan dengan hanya menggunakan minda.
  •  Teknik “Solid Rock” untuk memastikan bisnes yang bakal anda bina mencapai 99% kejayaan dengan mengaplikasikan formula MISTIK.
  •  Teknik Rahsia untuk membantu anda menyerap segala ilmu Rahsia perniagaan dengan lebih pantas melalui teknik yang dinamakan “Accelerated Learning Technique”.
  •  Teknik untuk mengautomasikan bisnes anda 100%.
  •  Teknik Rahsia untuk membina bisnes yang berjaya di kampus dan menjadi legasi bisnes anda walaupun sudah tamat belajar nanti.
  •  Teknik membina kabel yang besar dengan Illahi supaya anda dapat menarik impian anda menjadi kenyataan dengan lebih pantas.
  •  Anda akan dibongkarkan dengan 39 jenis perniagaan yang ideal di universiti. Pilih dan try je!
Dengan hanya RM 47, anda memiliki segala yang diperlukan untuk membina kekayaan sejak dari kampus anda lagi! Berbaloi kan. Modal sikit tapi untung banyak. Nak tak nak je lah. Harap perkongsian ni dapat membantu pelajar yang suka buat bisnes tapi tak tahu nak mula dari mana dan tak tahu nak buat bisnes apa.

Dari testimoni pelajar yang telah berjaya.

Bagaimana anda nak jadi kaya dan berjaya sebelum meninggalkan universiti. Bermula Sekarang!

Klik Sini Untuk pembelian CD Seminar Rahsia Kaya dan Maklumat Lanjut 
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
2 Comments
Share :

Kesan Dari Pengambilan Inteemor by Ephyra


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Seperti yang dijanjikan, Fiza akan kongsikan pengalaman Fiza sepanjang pengambilan botanical drink Inteemor by Ephyra. Sebelum ni Fiza ada tulis tentang Inteemor serta kebaikan Inteemor. Boleh baca dulu kalau nak berkenalan dengan Inteemor ni yang merupakan produk terbaru dari ephyra.

http://www.azhafizah.com/

Dalam entry ni Fiza akan cerita kesan dari pengambilan Inteemor melalui pengalaman Fiza dalam masa hampir sebulan dari awal bulan Oktober sehingga ke hari ni. Siapa yang tak teruja dapat peluang mencuba produk hebat dari ephyra ni. Memang Fiza jaga betul betul jadual pengambilan inteemor ni dan tak skip lansung selama hampir sebulan pengambilan Inteemor.

Pertama sekali Fiza suka dengan bau kandungan Inteemor ni. Bau wangi manis² buah yang segar. Kandungan dia likat dan pekat macam scotts emulsion.

Rasa dia pulak masam² pahit² dan manis². Mula² masuk mulut memang sedap rasa masam manis disusuli sedikit rasa pahit sikit hujung² nak telan tu. Tapi rasa pahit takdelah pahit mana dan bukan pahit ubat. Rasa manis lebih dari rasa pahit. So dapat cover la rasa sedikit pahit tu. Paling best minum sebab sejuk. Segar tekak kalau minum waktu pagi tu. Inteemor ni wajib simpan dalam peti ais ye selepas dibuka dan wajib pakai sudu plastik untuk kekalkan khasiatnya sebab salah satu bahannya adalah madu.
Kandungan inteemor: Kacip Fatimah, Manjakani, Pueraria Mirifica, Kunyit, Kolagen, Dong Qui, Akar Serapat, Habbatussauda, Buah Tin, Aprikot Seed, Acai Beri, Delima, Aloe Vera, Durian Belanda, Sireh, Madu
Minggu Pertama Fiza minum Sekali sehari seperti yang disarankan pada peringkat permulaan pengambilan Inteemor.
http://www.azhafizah.com/

Hari Pertama
Fiza minum sebelum tidur memandangkan produk baru sampai petangnya. 

Hari Kedua
Masih belum nampak kesannya. Rilek² dulu. Rutin yang sama, minum sebelum tidur.

Hari Ketiga
Pagi tu masih belum nampak kesannya. Mungkin belum terkesan lagi. Malamnya ambil macam biasa sebelum tidur.

Hari Keempat
Bangun tidur rasa nak membuang je. Mungkin waktu ni dah nampak kesan membuang toksin dalam badan. Dalam masa yang sama secara tak lansung badan rasa ringan je. Boleh di katakan pelawasan terbaik. Bila dah selalu macam ni perut pun mula lah mengempis sikit. Kira kempis la sikit dari sebelum ni.

Hari kelima dan seterusnya 
Macam biasa setiap hari akan membuang. Ada masanya selalu membuang angin (kentut) juga tapi kentut yang tidak berbau ye..haha

Perubahan tubuh badan
Fiza rasa lebih bertenaga bila bangun tidur tu. Walaupun hanya bekerja kat rumah tapi Fiza jenis memang tak tidur petang kecuali kalau malam kurang tidur. Kalau tidur cukup dan minum inteemor ni seharian esoknya memang sentiasa bertenaga. Nak kata kurang buat kerja, tak jugak. Sebab Fiza bekerja menghadap PC memang kekadang boleh buat mengantok jugak tapi inteemor kira membantu memberikan tenaga tambahan

Bahagian intim
Sebelum ni ada juga mengalami masalah keputihan tapi tak serius sebenarnya. Tapi memang Fiza amalkan memakai panty liner sebab nak jaga kebersihan, takut berbau dan gatal². Nak solat pun kena tukar panty liner untuk jaga kebersihan ketika solat. Tapi sekarang macam takde lagi dah. Seronok tak perlu nak pakai panty liner dah. Nak solat pun rasa terjamin bersih.

http://www.azhafizah.com/

Perhubungan suami isteri.
Sejujurnya apa yang Fiza boleh cakap, kesannya memang betul² bagus. Orang kata lebih mantap dan lebih rapat. Kalau dah berkahwin, sure tahu lah kan. Nak cakap secara terperinci ianya adalah peribadi tapi dari apa yang kelebihan inteemor berikan memang ianya sangat berkesan.

Alhamdulillah banyak kesan positif yang Fiza dapat dari pengambilan Inteemor dari ephyra ni. Dah sebulan pun belum habis sebotol. Memang bagus kalau berkesan dengan pengambilan botol pertama. Lepas tu boleh konsisten minum. Memang berbaloi mencuba.

http://www.azhafizah.com/

Apa yang menariknya untuk mencuba Inteemor dari ephyra ni adalah penjagaan bahagian dalaman dan luaran wanita. Bila bahagian dalaman terjaga makanya luaran pun terjaga. Nampak kita lebih yakin dan lebih happy bila masalah dalaman wanita dapat diselesaikan yang selama ni dipendam disebabkan malu dan kurang yakin. Inteemor ni bagi cantik dan sihat luar dalam okay.

Wanita yang mempunyai masalah² bahagian intim terutamanya masalah keputihan, period tak stabil dan kesuburan, Fiza sarankan cuba inteemor by epyhra. Masalah keputihan tu walau tak serius mana tetap kena rawat. Kalau tak, kesannya akan membuatkan korang kurang selesa, masalah bau dan kurang yakin bila berhadapan dengan orang lain. 

Dalam satu produk dapat bermacam² kebaikannya. Lagi satu, boleh kurangkan kesakitan masa period (senggugut). Selain menjaga bahagian intim dalam masa yang sama boleh detox. Kira pakej untuk kawal berat badan juga, baguskan! 

Untuk pembelian dan maklumat lanjut

Website 

Facebook 

Instagram 

Hotline Ephyra 
019.3999.238 / 03.4141.7889

* Pre-Caution : Ibu Mengandung DILARANG mengambil Inteemor
** Wanita bersalin selepas 5-7 hari BOLEH mengambil Inteemor

*Kesan produk inteemor ni bergantung pada permasalahan seseorang dan mengambil masa sebab semua orang tak sama hormon dan tak sama masalahnya. Kesannya juga berbeza. Apa yang boleh dilihat adalah inteemor memberikan kesan yang baik. Terima kasih Ephyra!
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
6 Comments
Share :

Skrip Pukau Pelanggan Meningkatkan Jualan


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Rata rata peniaga yang berjaya adalah peniaga yang mengamalkan skrip pukau pelanggan untuk meningkatkan jualan dan melariskan jualan mereka. Ini bukan pukau biasa biasa je tau. Memang betul betul berkesan! 

Sebelum ada yang salah sangka tentang ilmu pukau pelanggan ni, Fiza nak beritahu dulu bahawasanya teknik pukau pelanggan ni takde kaitan lansung dengan teknik pukau yang diamalkan oleh bomoh, bukan juga teknik santau orang ataupun sebarang teknik khurafat yang bercanggah dengan agama

Ini adalah teknik pukau pelanggan yang sebenar yang mampu mengubah diri menjadi jurujual luar biasa dari biasa biasa. Macamana cara nak "Pukau Pelanggan" sehinggakan mereka ingin membeli produk jualan?
http://www.azhafizah.com/

Sekiranya anda peniaga yang masih lagi tercari-cari cara untuk meningkatkan jualan perniagaan anda, Fiza akan kongsikan kepada anda semua teknik bagaimana boleh “kuasai pelanggan” dengan ilmu “Pukau”.

Salah satu faktor mengapa peniaga masih lagi belum mampu tingkatkan jualan mereka adalah kerana mereka lemah untuk membuat ayat jualan yang memukau pelanggan.

Tak tahu nak tulis ayat jualan tu dah satu hal. Satu hal lagi. Bila dah dapat pelanggan yang berminat untuk membeli, mereka memang tak tahu macam mana cara yang betul dan professional untuk menjawab pertanyaan pelanggan. Senang cerita mereka tak tahu macam mana nak yakinkan pelanggan untuk membeli produk/servis dari mereka. Sedih betul!

Kajian membuktikan 50% ke 90% orang membeli kerana EMOSI. Dengan penulisan copywriting yang betul serta penggunaan ayat dan perkataan yang betul anda mampu menukar prospek anda kepada pelanggan anda dalam sekelip mata.

Ini kerana Copywriting seolah-olah ayat-ayat komunikasi yang digunakan oleh jurujual untuk menyakinkan prospek mereka untuk membeli. Teknik Pukau ini sesuai untuk semua usahawan yang menjalankan perniagaan:
  • Jual Produk Digital (Ebook, Audio,Video,Webinar dll)
  • Affiliate (Agen Produk Digital)
  • Jual Produk Fizikal (Perfume, Produk Kesihatan,Quran Digital dll)
  • Perniagaan Dropship (Agen Produk Fizikal)
  • Servis dan Perkhidmatan (Buat website, Design dll)
Jika anda salah seorang dari kategori di atas, dapatkan Skrip Pukau Pelanggan dengan segera sementara harga masih dalam promosi. Klik sini >> Beli E Book Skrip Pukau Pelanggan. Dapatkan harga promosi untuk pembeli terawal.

Kandungan E book Skrip Pukau Pelanggan:
Modul 1 - 3 Saat Pukau Perhatian Pelanggan
Modul 2 - Closing Gaya Elit
Modul 3 - Strategi Duit Pantas
Modul 4 - Skrip Ajaib Follow Up Pelanggan
Modul 5 - Panduan Guna Aplikasi Percuma
Modul Tambahan - Panduan Guna Aplikasi Intelligent Lite
Bonus 1 - Teknik Gambar Memikat
Bonus 2 - A Sense Of Urgency
Bonus 3 - 7 Kesilapan Admin Mengurus Fanpage
Bonus 4 - VIP Premium Client Support

Antara testimoni peniaga yang telah menggunakan skrip pukau pelanggan.
http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/


With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
3 Comments
Share :

Dual Action Door Gym Bar, Pull Up Bar, Chin Up Bar


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semalam fiza ada cerita pasal Yoga Mat, lagi satu yang kamiorang beli adalah Dual Action Door Gym Bar, Pull Up Bar atau Chin Up Bar untuk husband. Tetiba pulak dia kata nak beli jugak. Tergoda lah tu kan bila dah datang Fitness Concept.

Macam biasa sebelum beli barang survey dulu. Lepas tu barulah buat pertimbangan nak beli ke tidak. Sebelum ni nak try beli online tapi kurang yakin sebenarnya sebab tak dapat tengok penggunaan yang sebenar, kukuh ke tidak? So alang² dah ke fitness concept, teruslah membeli.

Dah siap pasang kat pintu dah. Cara pasang pun mudah je tak perlu nak skru bagai. Fiza pun dah try. Memang kukuh! dan selamat digunakan. InshaAllah... Lepas ni kena rajin bergayut supaya cepat tinggi. Eh boleh pulak? budak² je boleh gayut untuk cepat tinggi. Kalau dah bukan remaja tu memang taklah kan.

http://www.azhafizah.com/
The dual action door gym bar is used to perform a multitude of strength training exercises such as chin-ups, crunches and pull-ups. This bar is also perfect for youngsters, who want to increase their height.
A space saving and functional equipment, this adjustable pull up bar can be mounted at the doorway. The bar is made of sturdy steel material and is designed to hold body weight up to 110 kgs. It comes with support brackets and fixing nuts. The double action mechanism of the door gym makes it quick to set up and remove.
Boost your upper body fitness by working out on the chin up bar. 
Harga : RM74.10

Dapatkan di Fitness Concept store berdekatan
atau

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
5 Comments
Share :

Yoga Mat Untuk Work Out Di Rumah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Last week dah mula workout kat rumah tapi agak sakit² badan bila buat atas karpet dan sangatlah tak sesuai. So untuk keselamatan dan keselesaan tu, bagitau husband nak beli yoga mat. Lagipun memang dah lama dia nak belikan pun. Nak suruh isteri rajin workout walaupun dia tahu isteri dia busy dengan kerja kat rumah ni kira workout juga.

Tapi tu lah kan, kena ada rutin senaman yang terbaik juga sebenarnya. Dan mulanya memang malas nak beli sebab rasa macam takut hangat² tahi ayam je. Sekejap je rajinnya. Hari pertama buat memang sakit giler semua otot². Padahal buat 3 minit je pun senaman tu. Minggu ni dah masuk minggu kedua, kira dah okay sikit buat senaman dan stamina. Badan pun bertambah sihat bila dah keluar peluh. 

Finally beli jugak yoga mat ni. Bukan guna untuk yoga je. Boleh guna untuk senaman juga. Sebelum beli dah survey dulu jenis, harga dan kualiti. So pilihan kami beli di Fitness Concept. Kalau kat Seremban ni dekat dalam palm mall. Bukan beli Yoga Mat je, husband pun nak jugak beli sesuatu untuk dia. Okay itu cerita kemudian ye.

http://www.azhafizah.com/

Ingatkan nak beli warna pink atau yang bercorak bunga² tapi macam tak best pulak bercorak. Better Fiza beli yang ada sumber inspirasi macam ni..Ada gambar sedang beryoga. Okaylah tu kan. Pembakar semangat. Warna pun sesuai untuk lelaki atau perempuan.

http://www.azhafizah.com/


DESCRIPTION
  • Non slip yoga mat. Perfect for Yoga,Pilates and Aerobic Exercise
  • Provides cushion and traction
  • Portable with mesh bag
  • Durable and lightweight. Easy roll-up for storage
  • Easy to maintain and clean
  • Odorless-no rubbery smell
  • Includes workout chart
  • Dimension: 24"(60cm) x 68"(170cm) x 1/4" (0.6cm) thickness

http://www.azhafizah.com/

Besar, tebal dan selesa untuk buat workout tu. Non slip kalau letak atas tiles. Tak berbau dan mudah simpan. So kira sangat bagus Yoga Mat ni. So alang² membeli biarlah yang berkualiti. Harga pun affordable. RM79.50


Harap terus semangat!!!



With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :

Bajet 2016 : Mensejahtera Kehidupan Rakyat


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semalam tak berkesempatan nak dengar bajet 2016. Lama sangat kan nak tunggu, so kita baca mana yang dah diringkaskan.  Tema bajet 2016 adalah Mensejahtera Kehidupan Rakyat. Besar harapan rakyat untuk bajet 2016 ni tapi ye lah kan kalau dah ditetapkan apa nak di kata.

Bajet 2016 menggariskan lima tunjang utama iaitu memperteguh ketahanan ekonomi negara, meningkatkan produktiviti, inovasi dan teknologi hijau, mempersiaga modal insan, memperkasa agenda bumiputera dan meringankan kos sara hidup rakyat.

http://www.azhafizah.com/
sumber dari google
Antara intipati Bajet 2016 yang telah dibentangkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak semalam  di Dewan Rakyat adalah seperti berikut :
  • Bajet 2016 memperuntukkan RM267.2 bilion, berbanding RM260.7 bilion peruntukan dipinda 2015.
  • RM215.2 bilion bagi perbelanjaan mengurus, RM52 bilion untuk perbelanjaan pembangunan
  • RM70.5 bilion untuk emolumen, RM36.3 bilion untuk perkhidmatan dan bekalan
  • Di bawah peruntukan pembangunan, sektor ekonomi menerima agihan RM30.1 bilion
  • Peruntukan untuk sektor sosial merangkumi pendidikan dan latihan, kesihatan, perumahan dan kesejahteraan masyarakat RM13.1 bilion
  • Peruntukan sektor keselamatan RM5.2 bilion
  • Kutipan hasil kerajaan Persekutuan untuk 2016, diunjurkan RM225.7 bilion, meningkat RM3.2 bilion berbanding 2015.
  • Defisit fiskal kerajaan dijangka menguncup kepada 3.1 peratus pada 2016.
  • Sasaran sumbangan pelaburan domestik kepada KDNK pada 26.7 peratus bagi tahun 2016
  • Pembangunan Malaysian Vision Valley dengan unjuran pelaburan permulaan RM5 bilion
  • Pembangunan Cyber City Centre di Cyberjaya dengan nilai pembangunan RM11 bilion
  • Pembangunan Bandar Lapangan Terbang atau Aeropolis KLIA dengan pelaburan RM7 bilion
  • Pelaburan RM6.7 bilion oleh Khazanah Nasional dalam sembilan projek domestik berimpak tinggi
  • Projek RAPID Complex Pengerang, Johor dengan pelaburan dianggarkan RM18 bilion
  • Projek Rubber City di Kedah dengan peruntukan RM320 juta, Taman Perindustrian Samalaju, Sarawak (RM142 juta) dan Jeti Minyak Kelapa Sawit di
  • Sandakan, Sabah (RM20 juta)
  • Elaun Pelaburan Semula Khas dalam sektor pengilangan dan pertanian terpilih bagi syarikat sedia ada
  • Pengecualian duti setem 20 peratus ke atas surat cara pembiayaan patuh syariah untuk pembelian rumah
  • Skim Dana Pembiayaan PKS Patuh Syariah sehingga 31 Dis 2017
  • Peruntukan RM107 juta untuk melaksanakan Pelan Induk PKS
  • Peruntukan RM60 juta untuk Skim Anjakan Usahawan serta Skim Peningkatan Kapasiti dan Keupayaan PKS
  • Peruntukan RM200 juta untuk menubuhkan dana pinjaman SME Technology Transformation Fund di bawah SME Bank
  • Membina dan menambah baik pengangkutan rel dan lebuh raya
  • RM900 juta untuk projek penyuraian trafik Jalan Tun Razak
  • Kajian pembinaan lebuh raya pesisiran pantai Masjid Tanah-Klebang-Jambatan Syed Abdul Aziz di Melaka
  • RM42 juta untuk membina Lapangan Terbang Mukah, Sarawak, menaik taraf lapangan terbang di Kuantan dan Kota Baharu
  • Kajian pembesaran landasan Lapangan Terbang di Batu Berendam, Melaka
  • Projek sambungan LRT Ampang-Putra Heights siap Mac 2016, Kelana Jaya-Putra Heights siap pertengahan 2016
  • Projek MRT Sungai Buloh-Semantan dapat digunakan pada Disember 2016, Semantan-Kajang pada pertengahan 2017
  • Projek MRT II Sungai Buloh-Serdang-Putrajaya bermula suku kedua 2016, siap 2022
  • Projek LRT3 Bandar Utama, Damansara-Johan Setia, Klang mula dibina pada 2016, siap 2020
  • Kerajaan teruskan rundingan High Speed Rail dengan Singapura
  • Bus Rapid Transit KL-Klang, Kota Kinabalu akan dilaksanakan
  • SKMM sediakan RM1.2 bilion untuk projek jalur lebar luar bandar, National Fiber Backbone Infrastructure, jalur lebar kelajuan tinggi dan sistem kabel dasar laut
  • RM250 juta untuk projek pendigitalan penyiaran nasional bagi tingkatkan kualiti audio visual dan beri nilai tambah kandungan tv
  • RM1.4 bilion untuk membina dan menaik taraf jalan luar bandar
  • RM878 juta untuk projek Bekalan Elektrik Luar Bandar kepada 10,000 rumah
  • RM568 juta untuk Projek Bekalan Air Luar Bandar kepada 3,000 rumah
  • Kerajaan sasar 30.5 juta pelancong pada 2016, menyumbang RM103 bilion kepada ekonomi negara
  • Permohonan visa secara dalam talian untuk China, India, Myanmar, Nepal, Sri Lanka, Amerika Syarikat dan Kanada
  • RM450 juta untuk pelbagai program pertanian berimpak tinggi
  • RM190 juta kepada FAMA untuk Program Penurunan Harga untuk tambah 50 Pasar Tani dan wujudkan 150 Agrobazaar Rakyat 1Malaysia
  • Penjenamaan semula MARDI, Jabatan Veterinar, Jabatan Pertanian dan Jabatan Perikanan
  • RM235 juta untuk Program Promosi 1Malaysia, Dana Eksport Perkhidmatan dan Dana Promosi Eksport di bawah Matrade
  • RM877 juta untuk pelbagai usaha teknologi hijau seperti bekalan air bersih
  • RM515 juta untuk meningkatkan mutu bekalan elektrik di Sabah
  • RM41.3 bilion untuk Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia bagi 2016
  • Pembinaan 30 sekolah rendah, 27 sekolah menengah, empat MRSM dan lima SBP
  • RM135 juta untuk Program Memartabatkan Bahasa Malaysia dan Memperkukuh Bahasa Inggeris
  • Had maksimum amaun pelepasan cukai ke atas yuran pengajian dinaikkan RM7,000 daripada RM5,000 setahun
Sumber : malaysiakini
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
5 Comments
Share :

Tambah Koleksi Lipstick NYX SMLC


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Perempuan memang rambang mata kalau nak pilih lipstick! Betul tak? Tak tahu nak pilih mana yang sesuai. Tapi sekarang tak kisah dah. Pilih je ikut suka warna apa yang kita nak. Kan?? Sesuai ke tidak tu jatuh nombor dua.

Fiza memang suka sangat dengan lipstick NYX Soft Matte Lip Cream (SMLC). sebelum ni dah ada Monte Carlo dan Sao Paulo. Suka jenis matte sebab tak melekit dan memberi effect ringan kat bibir. Macam bukan pakai lipstick. Sebab tu tak cari lain dah. Kemain memuji kan! Dah benda betul kot kan. Siapa dah pernah try je dah tahu ke'best'an dia.

Dulu beli harga boleh tahan murah juga tapi sekarang nak beli harga dah naik dan stok banyak habis. Jenuh juga nak mencari dan yang penting nak beli yang original. Nak pergi Sephora jauh. So beli online je la. Finally dapat jugak warna yang Fiza nak dan harga pun okay lagilah. Siap dapat free gift lip liner lagi. Yang penting original ye. Nanti Fiza review satu satu okay.

http://www.azhafizah.com/

Kalau korang nak beli boleh singgah 
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
6 Comments
Share :

Masalah Membeli Jubah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Sekarang ni dah tak beli dah baju kurung, lebih suka membeli jubah je. Senang boleh pakai bila bila masa je, lebih selesa dan aurat terjaga. Dalam memilih jubah, jangan sesekali beli jenis lycra yang kain mudah melekap di badan tu dan pilihlah yang lebih longgar. Pastikan juga supaya pakai kain kat dalam supaya garisan dalaman tak nampak di luaran ye. Faham maksudnya kan?

Paling Fiza suka fesyen jubah dari calaqisya. Memang sentiasa menepati citarasa. Tak kedekut kain. Semua longgar longgar je. Suka!  Nak bergerak pun senang dan lebih selesa of course!
http://www.azhafizah.com/
Baru beli satu lagi jubah calaqisya. 
Fiza ni ada masalah kalau beli jubah. Masalahnya ialah jubah mesti terlebih panjang. Ye lah kan, dah nama pun orang rendah, memang kena potong jubah kalau beli tu. Biasanya hantar potong dan jahit kat kedai je. Lepas potong Fiza suruh tukang jahit tu jahit tepi halus je senang tak perlu jahit kelim nak melipat bagai.

Jahit tepi halus cepat sikit siap dan lebih flowy kat bawah tu. Tengok perbezaan antara dua ni. Jahit tepi halus sebelah kiri dan jahit lipatan asal. Kalau beli jubah jangan harap nak pakai terus, memang kena tunggu potong baru boleh pakai. Seronok kalau beli jubah yang betul² ikut size kita kan..Itu kalau nak, kenalah tempah kan. Gerenti ikut size sendiri. hehe

http://www.azhafizah.com/

Kain lebih tu simpan je. Kotlah berguna jugak nanti. Banyak juga tu potong 6inci. huhu

Thanks husband sebab rajin singgah butik calaqisya belikan untuk isteri tersayang ni. Fiza send gambar je husband balik dah belikan. Manis sangat!
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
6 Comments
Share :

Renew Lesen Perniagaan


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Settle renew lesen perniagaan hari ni yang akan tamat pada 7 November 2015. Renew awal sebab takut terlupa nanti kena denda pulak. Bulan pertama RM30 dan bulan seterusnya RM10. So berapa banyak denda/kompaun tu bergantung pada berapa lama tempoh tamat dari tarikh tamat tu.

Bagi nak mengelakkan kena bayar denda, lebih baik buat pembaharuan lesen perniaagan awal. Cara nak buat pembaharuan lesen perniagaan / business registration renewal mudah je samada di kaunter SSM atau BSN.

Boleh mewakilkan orang lain untuk buat pembaharuan lesen perniagaan dengan membawa salinan kad pengenalan. Isi borang dan bayar di kaunter. Ambil masa sekejap je untuk selesaikan pembaharuan lesen ni. Cuma ambil masa lama sebab tunggu giliran je la.

Bayaran bergantung pada jenis perniagaan yang didaftarkan sebelum ni. 

Bayaran Pembaharuan Lesen
Syarikat : RM60/setahun
Sendiri : RM30/setahun

http://www.azhafizah.com/

Semoga Azhafizah Network terus maju.

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :

Cara Mudah Buat Kedai Online Amazon Sendiri Dengan Sistem Nichify


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Berminat untuk jana pendapatan online dalam nilai USD, ada cara mudah Buat Kedai Online Amazon sendiri dengan Sistem Nichify. Bagi dah tahu tentang program affiliate mesti dah faham macamana untuk jana pendapatan dengan mudah. Bagi yang tak faham atau tak tahu boleh teruskan membaca.

Apakah  program affiliate? 

Program affiliate adalah satu sistem "agen" secara online. Tiada modal diperlukan. Kita boleh mempromosikan produk-produk dari penjual, dan mendapat komisen apabila kita dapat menghasilkan jualan. Semua jualan dihasilkan secara online dengan kaedah pemasaran Internet. Kerja paling mudah sebab tak perlu berjumpa customer atau membeli produk terlebih dahulu.

Ini bukan MLM, forex atau sebarang scam. Sistem affiliate ini adalah sah di sisi undang-undang, dan 100% patuh pada syarat-syarat.

Kedai Online Amazon pula merupakan kedai online antarabangsa yang boleh dicapai oleh pengguna serata dunia.

Apakah kaitan affiliate, Amazon dengan sistem Nichify?

Sistem Nichify menggunakan program affiliate dari Amazon, tetapi dengan cara yang berbeza. Affiliate lain mempromosikan produk secara terus ke laman Amazon dan hanya mendapat komisen jika jualan dihasilkan dalam masa 1 hari.

Dengan sistem Nichify, kita boleh membina kedai online anda sendiri. 

Pengguna akan membeli produk yang mereka inginkan didalam kedai online lain. Apabila mereka ingin membayar, barulah sistem Nichify akan menghantar mereke ke laman Amazon dengan ID affiliate atau agen anda. Dengan cara ini, anda mendapat komisen kalau jualan dihasilkan dalam masa 90 hari!

Bukan konsep "drop shipping"

Tidak. Ia jauh lebih mudah dari drop shipping kerana anda tidak perlu membuat pesanan dari pengilang atau pembekal. Pengguna hanya buat bayaran terus ke Amazon, menggunakan pautan istimewa anda (link affiliate anda).

Amazon akan membayar komisan dalam USD melalui cek ke alamat rumah. Cek ini boleh ditunaikan di mana-mana bank tempatan dan akan mengambil masa 3-4 minggu untuk clear. Cuba bayangkan kalau dapat hasilkan USD100 secara komisen, sebenarnya kita dapat lebih dari RM400 untuk usaha yang sama! Boleh buat ribuan ringgit dengan hanya kedai Online Nichify ni.

Dengan sistem Nichify  juga boleh buat blog atau minisite dengan mudah. Tonton video Kedai Affiliate Amazon Siap Lengkap Dalam 5 Minit Sahaja! Boleh dengar penjelasan lengkap mengenai sistem Nichify ini serta demo membuat blog.

Sistem Nichify sangat membantu mereka yang menjalankan bisnes kedai online sendiri dengan hanya 5 minit semua dah siap sedia. Hanya perlu mulakan sahaja. Boleh juga untuk menjual produk sendiri.

Anda bila lagi nak jadi pengguna Nichify?

Apa alasan anda sebenarnya?
  • Tiada modal? Hmm kalau modal RM190 sekali bayar untuk setup kedai siap lengkap pun kira mahal, tetapi nak beli Samsung model baru tak fikir dua kali, tak tahu nak cakap apa..
  • Tiada masa? Takkan tak boleh luangkan 5 minit setup kedai, dan sejam sehari bekerja dari rumah untuk menjana pendapatan online?
  • Kurang teknikal? Kalau sistem Nichify dikira "teknikal".bermaksud nak buka laptop anda login ke Windows pun dah kira "teknikal" lah.
  • Newbie Internet? Kami sediakan bantuan grup FaceBook, panduan lengkap PDF, dan tutorial video untuk semua pembeli..
Boleh dapatkan sistem Nichify dengan harga promosi diskaun 90% sebelum tamat 3 November 2015. Ada 12 hari peluang untuk menjana pendapatan dalam USD. Rebutlah peluang yang ada dan kongsikan artikel ini kepada mereka yang suka jana pendapatan secara online.
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :

Bahaya Buka Instagram


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Uishhh apa yang bahaya buka instagram tu? Kalau buka instagram waktu pagi lagi bahaya. Dah kenapa pulak kan? Pagi pagi ni lagi bahaya buka sebab ramai peniaga online mula bekerja seawal pagi. Makanya banyaklah post gambar produk, baju, seluar, kasut, handbag, barang make up, dan macam² lagilah.


Dan dengan itu, mulalah rambang mata nak beli itu ini. Sangat bahaya untuk poket. Boleh rabak poket dibuatnya. Jadi nak selamat scroll laju laju. Tapi tak boleh jugak, tengok segala barang terus jadi celik mata hilang mengantok. Kan kan kan..

Scroll punya scroll habis masa kat situ ke sampai kerja tergendala. Pernah je jadi..sebab tu bahaya buka instagram..sebelum buka instagram, niat dulu. Niat untuk tengok gambar dan like je. Jangan shopping. hehehe..

Almaklumlah instagram kan dah jadi medium jual barang online yang sangat berkuasa. Barang lebih laku jual kat instagram sebab lebih ramai suka buka instagram.

Siapa kaki shopping banyak bajet no hal lah kan. Yang bajet ciput tu bawak bawak bersabar lah ye. Membeli ikut keperluan bukan kemahuan. Tapi kekadang tergoda. Tu yang susah nak elak...Ke Fiza je rasa camtu? Korang camne pulak? 
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
16 Comments
Share :

Resepi Homemade Black Pearl Mudah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Kalau beli air cool blog, chatime, each a cup dan yang sama jenis air macam tu wajib tambah black pearl. Sebabnya suka main gigit black pearl yang kenyal² tu bila minum air. Mencari jugak kalau kat shopping mall ada jual ke kan. Tapi tak pernah jumpa.

Yang jumpa resepi homemade black pearl dari facebook perkongsian dari kakak faa katanya. So Fiza parking dulu dalam blog, nanti kalau rajin boleh buat.
http://www.azhafizah.com/
sumber gambar dari #dapurfaafeefoo

Resepi Homemade Black Pearl.

Bahan Bahan
1 cawan tepung ubi
1/2 cawan air (untuk uli doh. Tak guna habis)
pewarna hitam (guna pewarna biru+merah+hijau sampai dapat warna hitam. Tp tak hitam laa, blue black pearl.)
secubit garam halus
10 cwn air
1 cwn gula
3 helai daun pandan dikoyak

Cara Cara
  1. Masukkan 10 cawan air + gula dan daun pandan dalam periuk. Biar mendidih api sederhana.
  2. Gaul tepung ubi ngan garam sampai rata. Masukkan air sikit demi sikit sambil diuli. Uli sampai tak melekat kat tgn. Masukkan pewarna dan uli lagi.
  3. Bila air dah mendidih gentel doh  bulat² kecik (pastikan muat straw besar) dan terus msukkan dalam air mendidih tadi.
  4. Buat sampai habis doh. Bila dah habis, kecikkan api dan masak dlm 30-40 minit sampai pearl betul² masak dan air kering. (Nak tahu dah masak, kita gigit takde rasa tepung kat tengah)
  5. Tapis dan basuh bawah air paip. Letak dalam balang dan letak air gula (air yg dimasak dengan sedikit gula). Letak dalam peti ais. Bila nak makan,  cedok je.

Nampak mudah kan? So kena tunggu kerajinan tu sampai baru kita buat..
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
9 Comments
Share :

Telur Ayam Goreng Segera Untuk Orang Yang Malas?


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Seperti yang Fiza nampak di facebook, ada pengguna facebook berkongsi pek telur ayam goreng segera kapsyennya mengatakan " Ini bukan lagi pemalas na'uzubilla himinzalik, Ini dah tahap pemalas a'uzubilla himinash syaitonirrajim dah ni".

Pada pendapat Fiza lah kan. Sebenarnya ini satu pilihan bagi mereka yang betul memerlukannya. Mungkin berguna bagi mereka tapi tidak pada kita. Pilihan masing² sebenarnya. So kena fikir positif je la. Kapsyennya mungkin sekadar bergurau.
Sumber dari facebook
Walaupun ada yang segera atau malas macamana pun, tetap nak telur goreng original jugak barulah sedap! Dan walaupun tak tahu goreng telur sekalipun. Belajar je. Bukan semua tempat ada jual telur ayam goreng ni..hehehe kalau mak mertua suruh goreng telur gelabah pulak nanti kan. 

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
8 Comments
Share :

Pitera Essense Set SK-II


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Finally tercapai jugak hasrat untuk membeli Pitera Essense Set SK-II dengan harga yang murah. Tunggu masa murah tengah sale lah baru mampu nak beli. Ini pun kira set percubaan je. Sale di Mid Valley, kirim kat dua pupu yang memang pengguna tegar SK-II. Tapi dia lelaki..guna SK-II for men.

Alang² ade sale dan memang nak beli, so terus la kirim je la. Teruja betul nak guna. Ye lah, produk yang agak mahal tapi tahan beberapa bulan kira berbaloi guna. Kalau kira² balik lebih kurang kosnya. Cuma mahal sikit je la kot. 
Research of SK-II Pitera™ began in 1970. SK-II began at a sake brewery in Japan. Scientists noticed the elderly workers had wrinkled faces but extraordinarily soft and youthful-looking hands Observation of the soft and youthful hands of sake brewers inspired the research into the yeast fermentation
process. From there, a rigorous search of over 350 strains of yeast was conducted before researchers discovered the unique yeast strain from which Pitera™ is naturally derived.

SK-II Pitera™ contains components of Natural Moisturizing Factors (NMF) that occur naturally in the skin. Pitera™ also has other ingredients such as polysaccharies and proteins the improve the skin functions.
The combination of Pitera™'s delicate balance of Vitamins, Amino Acids, Minerals and Organic Acids, and the Natural Moisturizing Factors it contains, gives it its unique ability to adapt to the skin, yielding multiple skin benefits to bring skin back to harmony.
(Source from SK-II)
http://www.azhafizah.com/

Harga untuk Pitera Essense Set SK-II  on sale RM199

Pitera Essence Set mengandungi:
75 ml Facial Treatment Essence
30 ml Facial Treatment Clear Lotion
1 pcs Facial Treatment Mask

Anggaran boleh tahan dalam 2-3 bulan lebih. Harap Pitera Essense Set SK-II ni boleh memberikan hasil yang paling baik untuk kulit Fiza yang bermasalah ni.

http://www.azhafizah.com/

Kalau guna miracle water @ Facial Treatment Essence ni pun dah okay.
http://www.azhafizah.com/

Kalau okay, lepas ni boleh restock. Nantikan entry review Pitera Essense Set SK-II dari Fiza.

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :

Cara Tarik Followers Instagram dengan Menggunakan Kuasa Instagram


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Menjadi trend sekarang berniaga melalui instagram. Tapi kalau followers tak ramai, macamana nak promote produk yang dijual di instagram tu? Nak tahu cara tarik followers dengan menggunakan kuasa instagram? Mesti nak tahu kan!

Samada nak tarik followers untuk memasarkan produk dan meningkatkan jualan produk ataupun sekadar suka² nak followers ramai pun boleh. Cara yang Fiza ingin kongsikan tidak mengambil masa yang lama untuk kumpul 1000 followers. Paling cepat 2 minggu sahaja. Berbaloi kan? 
http://www.azhafizah.com/
Sumber gambar dari google
Itu bergantung kepada barang apa yang ditawarkan kepada customers. Apepun, tidak menjadi masalah, barang apa sekalipun yang ditawarkan jika kena pada caranya, pasti ada pembeli. 

Dengan cara ini juga, tidak perlu mengeluarkan modal untuk membeli followers atau membayar upah pengiklanan kepada instafemes. Kira jimat juga. Ini salah satu alternatif la jugak. Ramai juga menggunakan perkhidmatan instafemes. Ikut bajet masing² orang kata.

Cara tarik followers ni telah berkesan dan hasil followers adalah asli dan bukannya sekadar bot / followers hantu. Boleh dapatkan e-book The Power Of Instagram dengan harga RM50 terhad kepada pembeli terawal. Harga asal RM200. So haruslah peniaga online instagram grab sekarang promosi yang ada ni. Sangat membantu dalam perniagaan. Cuma perlu follow langkah yang diberikan. Mudah!
http://www.azhafizah.com/

Untuk pembelian dan maklumat lanjut [Klik Sini]

Modul E-Book
MODUL 1 : KENAPA INSTAGRAM
MODUL 2 : KENALI INSTAGRAM (BAGI AMATURE)
MODUL 3 : PROFIL BUSINESS PEMIKAT PELANGGAN
MODUL 4 : TIPS PEMASARAN INSTAGRAM
MODUL 5 : EFFECTIVE POST
MODUL 6 : FOLLOWERS
MODUL 7 : SET AND GO
MODUL 8 : TEKNIK RAHSIA SAYA! *SHHH*

Teknik ini sangat mudah untuk digunakan walaupun :
1- Baru mengenali instagram
2- Budak sekolah
3- Orang paling sibuk SEDUNIA
4- Suri rumah kepada 10 orang anak
5- Peniaga yang buntu kenapa Instashop nya tidak membuahkan hasil

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
9 Comments
Share :

Tukar Rupa Meja Lama Menjadi Baru


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Bila mood rajin datang, mulalah projek DIY menukarkan rupa meja lama menjadi baru. Ini meja lipat yang permukaan dia dah calar balar dah. Multipurpose meja ni. Kalau nak buat kerja depan TV, meja ni lah berbakti sampai jadi camtu.

So nak jadi lebih menarik. Rupa yang lama kita tukar baru dengan menggunakan wallpaper gunakan untuk jadikan tablepaper pulak. sesuka hati tukar nama kan.

http://www.azhafizah.com/

Senang guna wallpaper sebab dia dah ada pelekat. Cuma perlu bukak pelekat dan terus lekatkan atas permukaan meja. Tapi Fiza buat sampai ke bawah sikit so tepi tu tertutup sekali lah. Temanya masih mengekalkan rupa kayu cuma yang lama warna hitam yang baru warna coklat. 

Sedap sikit mata memandang bila meja dah cantik!

http://www.azhafizah.com/

Wallpaper ni macam²corak ada dan boleh digunakan di permukaan perabot yang sesuai. Berbaloi beli sebab harga pun murah. Seingat Fiza bawah RM5 beli kat MR. DIY. Panjangnya tak pasti pulak. Kalau ada permukaan perabot yang dah terkopek² tercalar balar tu, guna je wallpaper. Senang!
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :

Resepi Ala Ala Shell Out


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Restaurant Shell Out  yang memperkenalkan pelbagai jenis seafood yang dihidangkan sekali banyak dalam parchment paper putih atas meja memang boleh buat kecur air liur. Ramai dah mencuba sebab dah menjadi viral di laman sosial. Kita yang jauh ni hanya mampu sekadar tengok dari jauh je la. Nak pergi jauh pulak kan. Risau juga dengan harga tu sebab seafood dah tentu agak mahal.

Jadinya kalau nak merasa. kita buat sendiri je la. Resepi Ala Ala Shell Out yang telah dikongsikan di facebook. So Fiza kongsi kat sini so senang nanti nak mencari resepi. Korang nak cuba buat pun boleh.
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari facebook
Katanya style hidangan ikut macam Shell Out tapi cara masak ikut tukang masak yang share resepi ni. Bahan sebenar tak lari dari bahan asas yang biasa digunakan seharian. Boleh di masak ikut selera sendiri. Kuantiti bahan boleh agak² ikut kuantiti seafood banyak mana yang nak di masak.

Mula mula kena buat pes dulu.
Bahan Pes : Blender Cili kering direbus + bawang besar + bawang merah + bawang putih + halia kemudian ditumis dgn sedikit minyak dan dua tiga asam keping.

Masak ketam
Panaskan minyak
Senduk pes diatas secukup denganketam yang dimasak
Tambah sos cili sos tomato sos tiram sos ikan (kalau guna sos ikan tak payah garam)
Cube ikan bilis
Sedikit gula
Serbuk cili
Sedikit air
Masuk ketam
Tutup kuali supaya ketam masak
Kacau beberapa biji telur dan curah atas ketam dlm kuali.. balik² kan ketam dan tutup kuali
Siap di masak.

Masak udang
Udang dibasuh bersih.
Ketuk beberapa bwg putih
Masuk sedikit pes diatas
Tambah sos cili
Masak kering sedikit
Masuk udang kacau dan tutup kuali sekejap..kacau sekejap siap

Masak sotong
Sotong dipotong²
Perap garam kunyit
Ambil sedikit pes diatas
Campur cube bilis
Sedikit gula
Lumur pada sotong
Letak atas non stick kuali
Balik² kan hingga kering dan masak ( jangan ditutup nanti sotong berair dan lembik)
Kupang lala scallop same seperti buat sambal tumis bilis

Sayur
Brocolli bunga kobis putik jagung carrot celur dlm air garam toskan..
Dressing mayonis campur sos cili jadi thousand island

Hidangkan diatas parchment paper putih dan sertakan nasi jika mahu.

Mudah je kan nak buatnya. Sesuailah untuk hidangan satu family makan beramai ramai. Gerenti puas hati makan masak sendiri. Kenyang pun kenyang. Pencinta seafood perlu cuba ni.

Credit tuan punya resepi 
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
17 Comments
Share :

5 Langkah Mengurus Emosi Marah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Okay, fine! Tak dinafikan kadang kadang cepat sangat kita mudah marah akibat tidak mengawal emosi dengan betul. Benda kecik jadi besar. Tak kisah kaum wanita atau lelaki, kalau tak pandai mengawal emosi marah memang boleh jadi sesuatu yang buruk yang tidak disangka.

Pagi pagi ni nak kongsi sikit 5 Langkah mengurus emosi marah supaya pagi pagi lebih ceria nak buat kerja. Kalau pagi pagi dah marah sampai ke petang pembawakan marah dan mood tak baik tu kan. Lepas dah tahu ni sila amalkan okay.
http://www.azhafizah.com/
sumber dari ibubapacemerlang
  1. Mengingatkan diri sendiri bahawa TIDAK boleh menyakiti orang lain baik dengan perbuatan mahupun dengan perkataan.
  2. Menarik nafas dalam dalam dan melepaskannya perlahan lahan dalam kiraan 10.
  3. Gunakan perkataan dalam intonasi yang rendah untuk memberitahu perasaan kita dan apa yang kita harapkan
  4. Mohon bantuan orang yang rapat untuk menyelesaikan masalah.
  5. Ambil masa untuk bertenang dengan beristighfar, solat dan doa.
Nabi Muhammad SAW bersabda, ”Orang yang paling kuat bukanlah orang yang dapat mengalahkan orang lain dengan kekuatannya, tetapi orang yang mampu mengendalikan amarahnya.” (HR Bukhari)
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
9 Comments
Share :

Inteemor by Ephyra Kekalkan Kesuburan, Kesihatan Bahagian Intim dan Kecantikan Wanita


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Wanita perlu menjaga kecantikan luaran dan dalaman. Jangan hanya pandai jaga kecantikan luaran sahaja tapi dalaman di abaikan. Dari segi dalaman, wanita perlu menitikberatkan soal kesihatan bahagian intim bagi menjamin kesuburan, kebersihan sekaligus memberikan kita keyakinan untuk tampil dengan lebih yakin dengan kecantikan luaran dan dalaman kita.

Jika tidak, anda akan mengalami masalah masalah ini.
MASALAH WANITA 1 : Period tidak teratur. Kejap datang kejap tidak. Jangan suka sangat kalau period tak datang tu sebab ini berkaitan dengan tahap kesuburan kita dan kesihatan kita. 

MASALAH WANITA 2: Masalah keputihan yang juga berkaitan dengan kesuburan wanita dan kanser faraj jika tidak dirawat. Selain tu akan menyebabkan bau di bahagian intim tersebut. Mesti malu kan? Masalah keputihan ni nampak remeh tapi besar kesannya jika tidak diubati seperti yang Fiza sebutkan tadi. Keputihan ni berpunca daripada pembiakan bakteria pada alat sulit wanita. Kalau tak di jaga dengan baik, terjadilah masalah kedua duanya.

http://www.azhafizah.com/

Diperkenalkan dengan Inteemor Ephyra ni sangat bersyukur dapat membantu memperbaiki masalah period yang tidak teratur ni. Selagi boleh kita usaha, kita cuba mana yang terbaik. Kalau berkesan alhamdulillah. Kenapa Inteemor? Sebabnya inteemor ni lebih fokuskan kepada bahagian intim dan peranakan wanita.

Apa itu Inteemor by Ephyra?


Inteemor merupakan produk terbaru keluaran Ephyra yang diciptakan khas untuk wanita dan kewanitaannya. Ia melengkapkan kecantikan luaran dan dalaman wanita dengan memfokuskan bahagian intim dan peranakan wanita. Dirumuskan dengan 16 herba terpilih dan makanan Sunnah, Inteemor memberikan kesan yang menakjubkan kepada wanita dalam mengekalkan kesuburan, kecantikan dan kesihatan

Antara kandungan Inteemor
  1. manjakani
  2. Pueraria Mirifica
  3. Collagen
  4. Kunyit
  5. Dong Qui (herba terbaik Orang Cina)
  6. Madu 
  7. Sireh
  8. Durian Belanda
  9. Akar Serapat
  10. Kacip Fatimah (herba terbaik Orang Melayu)
  11. Habbatussauda
  12. Aloe Vera
  13. Delima
  14. Acai Berry
  15. Aprikot Seed 
  16. Buah Tin

Kesemua kandungan Inteemor adalah dari bahan² herba yang terbaik yang mempunyai sifat anti-bakteria, anti-kanser dan menstabilkan hormon badan kita yang sangat diperlukan oleh wanita dalam menangani masalah period tidak teratur juga masalah keputihan. Jika di amalkan pengambilan secara konsisten, masalah masalah ini dapat di atasi samada ianya serius atau tidak.

Khasiat & Kelebihan Inteemor

Banyak betul khasiat & Kelebihan Inteemor ni bagi membantu menyelesaikan pelbagai masalah yang dihadapi wanita.

http://www.azhafizah.com/

Selalunya produk macam ni, anak anak dara mesti takut nak consume sebab katanya produk ni untuk yang dah berkahwin je. Eh, jangan risau ye. Inteemor ni sesuai untuk semua wanita seawal umur 18 tahun tak kira dah berkahwin atau tidak. Sesuai juga untuk wanita berpantang dan juga ibu menyusu badan

Cara Pengambilan Inteemor

Cara pengambilan Inteemor bergantung pada usia
http://www.azhafizah.com/

Mudah je nak consume Inteemor ni dan senang bawak kalau ke mana² tu. Buat masa sekarang Fiza baru je consume hampir seminggu. Sekarang baru sesi perkenalan dan bermanja dengan Inteemor. Untuk perubahannya nanti Fiza akan share dalam next entry ye. Tunggu okay! Mesti ada yang nak mencuba nanti.

http://www.azhafizah.com/

Apakata Pengguna Inteemor by Ephyra

Dari feedback pengguna Inteemor by Ephyra ni, rata rata puas hati dan memuji dengan keberkesanan setelah pengambilan Inteemor by Ephyra. Antaranya masalah 
  • Keputihan
  • Period tidak teratur
  • Gatal gatal bahagian intim
  • Menghilangkan bau badan
  • Menghilangkan bau yang kurang enak dari alat sulit
  • Menegangkan vagina
Semua masalah ini mula kembali pulih dan dapat di atasi dalam masa yang singkat dengan izin Allah. Baca testimoni mereka pun dah tumpang seronok dengar. Ye lah kan, seronoklah jika masalah besar ni dapat di atasi. Takde lah kita terus memendam masalah tu sampai rasa stress, kurang yakin bila berhadapan dengan orang lain terutamanya suami untuk mereka yang dah berkahwin tu.

Lagipun kira berbaloi consume Inteemor Ephyra ni, harga yang mampu di miliki RM49 untuk sebotol 250ml yang boleh tahan sebulan atau lebih.

http://www.azhafizah.com/

Untuk maklumat lanjut

Website  

Facebook 

Instagram 

Hotline Ephyra  
019.3999.238 / 03.4141.7889

* Pre-Caution : Ibu Mengandung DILARANG mengambil Inteemor
** Wanita bersalin selepas 5-7 hari BOLEH mengambil Inteemor

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :

Doa Awal dan Akhir Tahun Hijrah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Kita bakal menyambut tahun baru hijrah mengikut calendar islam. Antara amalan yang boleh kita lakukan adalah dengan membaca doa awal dan akhir tahun hijrah. Dimulai dengan bacaan akhir tahun terlebih dahulu bagi penutup tahun hijrah dan doa awal tahun bagi permulaan tahun baru hijrah.

Doa Akhir Tahun dibaca tiga kali ketika berakhir tahun baru Islam, dilakukan sesudah Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib dihari terakhir bulan Zulhijjah, sama ada pada tarikh 29 atau 30 Zulhijjah tahun tersebut.

Semoga dengan doa ini, kita memohon agar ketika akan mengakhiri perjalanan setahun yang bakal ditinggalkan akan mendapat keampunan daripada Allah SWT atas segala perbuatan kita yang dilarang oleh-Nya. Dan jika dalam tahun yang akan ditinggalkan, terdapat amal perbuatan yang kita lakukan diredhai oleh Allah SWT, maka mohon supaya amal soleh tersebut diterima oleh Allah SWT.

Doa Akhir Tahun
Doa Akhir Tahun Hijrah

Doa Awal Tahun dibaca ketika menjelang masuknya 1 Muharam. Boleh dibaca tiga kali yang dilakukan selepas waktu Maghrib, sesudahnya ataupun pada malam 1 Muharam.

Semoga dengan doa ini kita sebagai mu’min memohon kepada Allah SWT agar dalam memasuki tahun baru ini  kita dapat meningkatkan amal kebajikan dan ketaqwaan kepada-Nya.

Doa Awal Tahun
Doa Awal Tahun Hijrah
Sumber dari shafiqolbu
Semoga apa yang kita lakukan mendapat keberkatan dalam kehidupan kita di dunia ini.Aaminn...


With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
8 Comments
Share :

DISCLAIMER


All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [January 23, 2017] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.

[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Blog Sihatimerahjambu

Follow @azhafizah.mdnor