Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

leaderboard-07

Cerita afzalsukasuki

Giveaway 2nd Anniversary Blog Akif Imtiyaz


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Happy Second Anniversary untuk Blog Akif Imtiyaz! Jom korang meriahkan Giveaway 2nd Anniversary Blog Akif Imtiyaz.  Klik banner bawah ni untuk join.

giveaway-2nd-anniversary-blog-akif

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI 
baju baju yang ada kat page HALWA ATTIRE
Pemenang UTAMA boleh pilih mana mana baju yang dia suka.
2 pemenang boleh pilih mana mana baju yang berharga RM100 ke bawah.

Apa yang menariknya baju baju Halwa Attire ni adalah baju yang loose. Sesuai sangat untuk perempuan yang mengandung tapi dalam masa nak bergaya. Untuk anak dara pun sesuai jugak sebab ada banyak fesyen yang loose dan tak nampak bentuk badan. Ada jenis Tshirt, blouse, dress dan banyak lagi.

Agak rambang mata kalau tengok kat page dan instagram Halwa Attire ni. Orang kurus dan chubby pun boleh pakai. Cuma kena pilih style dan corak yang sesuai dengan diri masing² lah kan. Okay, belanja sikit beberapa fesyen dari Halwa Attire. Nampak simple tapi bergaya. Cantik kan?

giveaway-2nd-anniversary-blog-akif

Nak cuci mata lagi kenalah view 



With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
11 Comments
Share :

Ranking Alexa azhafizah.com August 2015


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Nampaknya Ranking Alexa azhafizah.com August 2015 ada peningkatan dalam rank  Malaysia dan penurunan dalam global rank. Kebiasaannya memang macam tu. Kalau satu naik, satu turun. Tak pernah dua² naik atau dua² turun. Takpelah, asalkan ada yang naik dan jangan menurun je. Rosak performance blog nanti.

Apapun usaha lagi untuk dapat yang terbaik.
ranking-alexa-azhafizahcom-august-2015

Global Rank : 154, 886
Rank In Malaysia : 1, 433

Global Rank : 211, 520
Rank In Malaysia :

Global Rank : 314, 544
Rank In Malaysia :

Global Rank : 451, 760
Rank In Malaysia : 5, 029

Global Rank : 336, 288
Rank In Malaysia : 1, 724

Global Rank : 272, 289
Rank In Malaysia : 2, 021

Global Rank : 250, 493
Rank In Malaysia : 3, 144

Global Rank : 298, 427
Rank In Malaysia : 2, 793

Check rank Blog >>www.alexa.com

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
10 Comments
Share :

Blogger Mak Dara, Adza Irdawati


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Blogger Mak Dara, Adza Irdawati. Blogger yang sangat friendly di alam maya mahupun kalau jumpa in real life. Pernah jumpa sekali masa SBB2014 tahun lepas. Memang seronok bersembang walau sekejap je. Seorang yang tak sombong lansung walaupun dah berjaya sekarang menjadi penulis skrip drama TV dan juga seorang blogger.
blogger-mak-dara-adza-irdawati


Kagum dengan ketabahan Kak Adza sebagai ibu dan ayah kepada dalam membesarkan 4 orang cahayamata. Semoga segala urusan Kak Adza di permudahkan oleh Allah SWT. Aamiinn...
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
9 Comments
Share :

Cashout Nuffnang August 2015


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Tak terlambat nak cashout Nuffnang untuk bulan August 2015 ni kan. Alhamdulillah sempat nak cashout Nuffnang sebelum berakhir bulan August. Sesiapa nak cashout tu, cepat² buat hari ni ye. Terima kasih Nufnang bagi CPUV yang tak putus². Harap² earnings bertambah lagi untuk cashout september pulak.

cashout-nuffnang-august-2015

Masih menanti cheque untuk bulan Julai yang lepas. Hopefully sampai dengan selamat awal September ni.
cashout-nuffnang-august-2015

As stated in Nuffnang payment policy, Nuffnang pays its members 30 days (60 days for Ordinary) after every end of the month from their cashout request date for Glitterati members. Upon then, the cheque will be compiled and sent to the bank for legal processing before delivered to your registered address. The processing and delivering by the bank will take about 2 weeks time. The status will be changed to 'Paid' once the cheque has been sent to you! Hope this clarifies! Thank you and have a nice day!-Nuffnang
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
14 Comments
Share :

Sehati Sejiwa. Selamat Hari Merdeka!


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Sehati sejiwa tema Hari Kemerdekaan Malaysia ke 58 tahun. Sambutan Hari Kemerdekaan atau Kebangsaan adalah untuk menyatukan rakyat Malaysia dan menerapkan nilai² patriotisme dalam jiwa rakyat selaras dengan tema sehati sejiwa. 

Hari merdeka merupakan cuti umum untuk rakyat Malaysia. Makanya ramailah yang sambung cuti sampai hari ni kan? Selamat bercuti dan Selamat hari merdeka. Merdeka! Merdeka! Merdeka!

sehati-sejiwa-selamat-hari-merdeka

Pemilihan tema #sehatisejiwa telah diumumkan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia yang sebelum ini iaitu Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek Menteri Komunikasi dan Multimedia yang baharu adalah Datuk Seri Dr Mohd Salleh Said Keruak #sehatisejiwa mencerminkan roh kesepaduan, kesefahaman, kekitaan dan kemanusiaan seluruh rakyat di negara ini selain melambangkan semangat kesepaduan yang dimiliki oleh semua rakyat tidak kira di mana mereka berada Sebagai makluman, mulai tahun 2015 sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia tidak lagi disebut berdasarkan ulang tahun, sebaliknya mengikut tahun-mysumber.com
sehati-sejiwa-selamat-hari-merdeka
Sumber dari google
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
5 Comments
Share :

segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Sempena hari merdeka ni ramai blogger buat segmen dan giveaway. So tak nak ketinggalan, jom kita bersemangat join beramai² Segmen Blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama Ayu Insyirah. Segmen blogwalking santai je. Klik banner bawah ni.

segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015

Tamat pada 1 september 2015 jam 5 petang
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
16 Comments
Share :

Giveaway 1.0 by Hernee Nazir


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Satu lagi giveaway yang korang harus join iaitu Giveaway 1.0 by Hernee Nazir. Giveaway ni terbahagi kepada 3 kategori iaitu untuk blogger, facebooker dan juga instagramer. So boleh join mana² platform yang korang suka. Syarat pun mudah sangat. Rugi tau tak join. Mana tahu ada luck untuk dapat hadiah² yang ditawarkan. Nak join? Klik je banner bawah ni.

giveaway-10-by-hernee-nazir
Tamat 31 Ogos 2015 (jam 11.59 malam)

5 orang pemenang bertuah melalui blog dan 2 orang pemenang dari facebook/ instagram akan dipilih melalui random.org

Hadiah²
Blog:
Pemenang 1 : RM20 + 1 botol Chewable Vita-C (90 biji)
Pemenang 2 : 1 botol B-Complex (120 biji)
Pemenang 3 : 1 botol Zinc Complex (120 biji)
Pemenang 4 : Top Up RM20
Pemenang 5 : Top up RM10

Facebook/ Instagram:
Pemenang 1 : RM20 + 1 botol Chewable Vita-C (90 biji)
Pemenang 2 : Top up RM30

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
11 Comments
Share :

Manfaatkan Botol Plastik


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Suka tengok mereka yang kreatif menghasilkan bahan kitar semula dan menghasilkan sesuatu yang baru. Antara selalu yang digunakan adalah botol plastik. Kebanyakkan antara kita memang suka buang terus botol plastik. Dari kita buang tu, jom lah kita memanfaatkan botol plastik buat sesuatu yang boleh digunakan.

manfaatkan-botol-plastik

Tempat letak kasutmanfaatkan-botol-plastik

Bekas bahan masak kering
manfaatkan-botol-plastik

Dekorasi Lampu
manfaatkan-botol-plastik

Charger Holder
manfaatkan-botol-plastik

 Bekas Accesories
manfaatkan-botol-plastik

 Air pancur penyiram pokok
manfaatkan-botol-plastik

Bekas pensil
manfaatkan-botol-plastik

Stationery Holder
manfaatkan-botol-plastik

 Bekas make up stuff
manfaatkan-botol-plastik

Door gift
manfaatkan-botol-plastik

Bunga plastik
manfaatkan-botol-plastik

Sealer
manfaatkan-botol-plastik

Banyak betul yang boleh kita manfaatkan dari botol² plastik ni. Rajin tak rajin je la nak membuatnya. Dah bagi idea ni, bolehlah sama² pratikkan mana yang boleh dibuat dan digunapakai tu. Tapi kalau dah banyak sangat botol plastik tu letak ke kat dalam tong recycle tu. Takpun kumpul² dan jual.

Sumber gambar dari facebook
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
13 Comments
Share :

Magicnya Seorang Perempuan


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Nak tahu betapa magicnya seorang perempuan? Magicnya perempuan yang bergelar isteri dan mak ni dalam bab mencari barang² dalam rumah mahupuan kemana² pergi. Tanya je, confirm dia tahu dan jumpa kat mana.

Cubalah kalau suruh husband mencari, sampai ke sudah tak jumpa. Kalau suruh isteri kejap je dah jumpa. Padahal depan mata je pun. Pernah jadi tak kat korang macam ni. Magic kan perempuan ni? Kaum lelaki pun pelik, kenapa magic sangat isteri dia ni..hehehe
magicnya-seorang-perempuan
Sumber dari nickmom

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
11 Comments
Share :

Freebies Label Tag/Sticker


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Morning Sunday Sunshine! Rutin hari ahad biasanya housekeeping bersama dan bersantai je la. Kalau korang takde apa nak buat hari ahad tu, bolehlah housekeeping juga dan mendeko² rumah biar bertambah kemas dan cantik. Kalau rajin, bolehlah DIY Sticker label untuk rempah ratus  ke, fail² bil ke, goodies bag ke atau mana yang sesuai untuk di labelkan.

freebies-label-tagsticker
Kalau save image ni drag ke new tab dan save image.

Kat atas ni Fiza ada provide freebies label tag/sticker. Tak tahu macamana nak buat? Boleh refer entry DIY Sticker Label. Contoh yang dah siap macam dalam gambar bawah ni. 


Boleh download freebies  terus sebab Fiza dah siap susun dalam satu size paper A4. So memudahkan kerja nanti kan. Print je, kemudian tulislah dengan marker pen. Kalau nak senang, download kemudian edit kat microsoft word masukkan nama label. Pun boleh. Ikut mana yang korang rasa lebih mudah nak buat.


Buat masa ni, Fiza bagi satu design je la dulu ye. Next time ada masa lebih Fiza buat design lain dan berwarna pulak. Okay? Nak tanya juga ni, apa lagi freebies yang boleh dibuat ye? So sama² boleh guna nanti. Kalau ade idea, mohon share ye. Terima kasih semua.


With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
13 Comments
Share :

Beginilah Semangat Merdeka


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sehari lagi Malaysia akan menyambut Hari Merdeka Malaysia. Sebagai rakyat Malaysia dan bangga menjadi rakyat Malaysia semangat cintakan negara itu mesti kena ada. Kata bangga menjadi rakyat Malaysia. So kenalah bersemangat menyambut hari merdeka yang ke 58 tahun

Walaupun tiada persiapan yang gah menyambut merdeka dengan mengibarkan jalur gemilang tapi dalam hati mesti ada semangat merdeka yang berkobar² tu. Barulah Malaysia. Contohi semangat makcik dan pakcik ni. Semangat patriotisme yang perlu dijiwai dan diamalkan. Cayalah makcik pakcik!

beginilah-semangat-merdeka

beginilah-semangat-merdeka

beginilah-semangat-merdeka

beginilah-semangat-merdeka

beginilah-semangat-merdeka
Sumber gambar dari facebook

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
24 Comments
Share :

Superman Kuning di Bersih 4.0


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Dah habis BERSIH ke belum untuk hari ni? Kalau belum bersih, bersihkan segala kekotoran yang ada supaya menjadi lebih suci murni. Sedikit info BERSIH 4.0 hari ini.
KUALA LUMPUR - Peserta Bersih 4.0 yang berhimpun sejak pagi tadi didakwa meninggalkan segala status kaum mahupun parti untuk hadir ke perhimpunan itu demi menyelamatkan negara.
Naib Presiden PKR, Tian Chua berkata, peserta perlu bertindak bijak dan berdisiplin sepanjang himpunan tersebut.
"Tidak ada yang datang sini bawa kaum... Melayu, India, Cina atau (dari) parti (mana) tapi kita bersatu hari ini untuk negara Malaysia.
"Kita bertindak untuk selamatkan Malaysia daripada seorang pemimpin yang telah dibenci oleh rakyat. Kita harus bertindak secara disiplin, bijak, aman selama 34 jam ini," katanya ketika berucap di hadapan peserta-peserta Bersih di pekarangan kompleks beli belah, Sogo, di sini, hari ini.
Selain itu, dalam ucapan pemimpin di Sogo, rata-ratanya turut mengkritik kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.
Antara barisan pemimpin pembangkang yang turut kelihatan di Sogo adalah Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali, Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli, Naib, Ketua Dapsy, Teo Kok Seong serta pimpinan Harapan Baru, Salahuddin Ayub.
Setakat ini tidak kelihatan kelibat mana-mana pemimpin Pas di tempat berkumpul hadapan Sogo ini.
Kumpulan peserta di sini telah bergerak menuju ke Dataran Merdeka kira-kira jam 3.15 petang.-sinar harian

Apa yang menarik perhatian dalam semua gambar adalah Superman Kuning ni. Superman bertukar warna sudah?
superman-kuning-di-bersih-40
Sumber dari facebook siakap keli
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
10 Comments
Share :

Fesyen Pelik² Aje La


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Di hari sabtu nan indah ni, tetiba terpandang fesyen pelik yang teramat pelik ni. Nak kata kreatif memang kreatif tapi tapi tapi..awat pelik bebenor? Gigih betul model ni mengayakan pelbagai fesyen pelik ni. Korang layankan je la gambar² ni.. Speechless sebenarnya. Tak tahu nak kagum ke, nak menyampah ke, nak gelak ke, nak puji ke...














Dari gaya model ni dah tentu model lelaki. Kenapa gigih sangat bang? Kagum pulak dengan kegigihan dia ni. 

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
12 Comments
Share :

6 Pemenang Painting Potret Giveaway


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Tahniah untuk 6 orang pemenang painting potret giveaway by azhafizah. Sepatutnya Fiza pilih 3 orang sahaja tapi memandangkan ada masa lebih sikit so pilih 3 lagi pemenang jadi 6 orang. Kira bertuah lah siapa yang dapat tu. 


Fiza pilih gambar yang menepati criteria. Mana yang tak ikut syarat letak gambar berdua, tak jelas, tak close up dan lain² lagi tu maaf ye Fiza tak kira. Tapi Fiza masuk sekali dalam senarai sebagai tanda terima kasih kerana sudi sertai giveaway ni. Harap faham dengan syarat yang diberikan ye. Jangan kecewa InshaAllah kalau ada masa boleh buat lagi. Kalau nak juga boleh order dengan Fiza ^_^.

So kat sini Fiza letak terus painting potret pemenang dan pemenang boleh direct ambil. Just drag gambar ke new tab dan save image. Kalau nak email pun boleh..Ikut mana senang ye. Harap sudi terima hadiah hasil kerja Fiza ni. Maaf jika ada kekurangan ye.

6-pemenang-painting-potret-giveaway

6-pemenang-painting-potret-giveaway

6-pemenang-painting-potret-giveaway

6-pemenang-painting-potret-giveaway

6-pemenang-painting-potret-giveaway

6-pemenang-painting-potret-giveaway

Tahniah sekali lagi pada semua pemenang dan terima kasih semua yang menjayakan painting potret giveaway ni.

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
26 Comments
Share :

DISCLAIMER


All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [January 23, 2017] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.

[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Blog Sihatimerahjambu

Follow @azhafizah.mdnor