Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

leaderboard-07

Cerita afzalsukasuki

Siapa Nak Kad Raya?


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Siapa Nak Kad Raya dari Fiza? Angkat tangan! Eh, mana boleh angkat tangan. Bukan nampak pun. Sebahagian kad raya dah siap² tulis untuk diedarkan. Dan berita baiknya ada lebih lagi kad raya untuk diberikan kepada pembaca blog Fiza ni. Ada dalam lebih kurang 3+ macam tu.

Nak tak nak tak? Kalau sudi nak terima kad raya dari Fiza ni cuma perlu komen kat dalam kotak komen entri. Letak nama dan alamat sahaja. Komen alamat tidak akan dipublish. Lepas Fiza amek alamat Fiza akan delete.

siapa-nak-kad-raya

Cumanya Fiza akan ambil siapa yang terawal komen ye. Mana² blogger yang Fiza dah ada alamat, dah siap tulis tapi dia komen juga. Fiza tak kira lah ye sebab dah ada. Siapa nak kad raya meh komen cepat. Cuma ada 30 lebih je tau!

Updated on 2nd July 2015 
0 unit left. Sorry =__='
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
16 Comments
Share :

RAYA GIVEAWAY BY RAFYDAHOUSE


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Raya Giveaway By Rafydahouse bermula dari 15 June sehingga 5 July 2015. Pemenang akan diumumkan pada 11 July atau 12 July 2015 dan 2 pemenang akan dipilih secara random. Jom rebut pelung join giveaway ni.

Klik banner ni
raya-giveaway-by-rafydahouse

Hadiah yang bakal dimenangi
1. Dress
2. Wide shawl
3. Peel off nail polish
4. HADIAH MISTERI (extra sempena raya tahun ni)

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
15 Comments
Share :

Hadiah Birthday Husband


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Tahun ni birthday husband bab hadiah memang tak boleh nak surprise sebabnya seminggu sebelum rasanya Fiza awal² dah reveal hadiah suruh husband pilih hadiah secara online. Konon nak beli online je sebab boleh surprise juga tetiba ada hadiah sampai kan. Tapi setelah difikirkan macam lebih baik beli kat outlet store je la.

Hadiah birthday untuk husband tahun ni jam tangan swatch. Memang biasa pakai jam swatch ni. Tahan lama. Bak kata, Alah beli menang memakai. Design Scoprimi pilihan husband. 

hadiah-birthday-husband

DETAILS #SCOPRIMICollection Desc : 2014 SpringSummer
Collection Category : Classic
Item Function : Daydate
Movement : Quartz
Packaging Type : Standard
Water Proof Meter : 3 Bar
Item colour : Black
Strap colour : Black
Strap Material : Silicone
Strap Clasp Material : Plastic
Strap buckle : Buckle
Dial colour : Black
Case colour : Black
Case Shape : Round
Case Material : Plastic
Case Size : Large
Warranty : 2 years warranty
Case : Width Millimeter 41.00 mm Thickness Milimeter : 9.85 mm Height Millimeter : 47.40 mm
Hadiahkan jam pun sebab nak menggantikan jam lama yang dah rosak. Susah pulak tengok husband nak tengok jam kalau takde jam tangan ni. Alhamdulillah ada rezeki lebih dan rezeki husband dapat juga hadiahkan.

Sesiapa yang takde idea nak bagi hadiah kat orang yang tersayang bolehlah hadiahkan jam tangan. Fiza share bagi idea kat korang jugak ni. 

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
15 Comments
Share :

Ranking Alexa azhafizah.com June 2015


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Ranking Alexa azhafizah.com June 2015 mencapai perubahan yang meningkat dari bulan May lepas. Nampak tak warna hijau tu maksudnya ada peningkatan di situ. (*betulkan kalau fiza silap faham). Alhamdulillah berjaya meningkatkan prestasi blog.

Tapi yang tak bestnya bila angka tu susah sangat nak mengecil untuk dapat rank yang terbaik. Usaha, usaha dan terus usaha. Itulah yang termampu untuk dibuat.

ranking-alexa-azhafizahcom-june-2015

Apapun puas hati sebab boleh konsisten update blog setiap hari. Yang penting yakin dan usaha. InshaAllah ada hasilnya nanti.

Januari 2015
Global Rank : 154, 886
Rank In Malaysia : 1, 433

February 2015
Global Rank : 211, 520
Rank In Malaysia :

March 2015
Global Rank : 314, 544
Rank In Malaysia :

April 2015
Global Rank : 451, 760
Rank In Malaysia : 5, 029

May 2015
Global Rank : 336, 288
Rank In Malaysia : 1, 724

Global Rank : 272, 289
Rank In Malaysia : 2, 021

Check rank Blog >>www.alexa.com
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
18 Comments
Share :

Pengisian Ramadhan #13 : Berdakwah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Islam merupakan agama dakwah dimana dari ajaran Islam menyuruh umatnya untuk berdakwah mengajak manusia ke jalan Allah. Berdakwah di bulan Ramadhan ni sangatlah di galakkan dan merupakan masa yang terbaik kerana bulan ramadhan bulan yang mulia, suci dan lebih berkat yang mungkin boleh menyedarkan seseorang untuk menjadi lebih baik.

pengisian-ramadhan-13-berdakwah

Ada banyak cara untuk berdakwah. Apa yang boleh di lihat sekarang adalah melalui media sosial. Apa yang penting berdakwah tu biarlah dengan cara yang betul. Bersamalah kita menuju ke jalan Allah SWT.
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
13 Comments
Share :

Happy Birthday Husband


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
30 Jun 2015, Happy birthday husband!!!. Semangat siapkan kad ucapan versi black board ni ha untuk birthday husband. Gigih menconteng . Padahal simple je pun. Excited je lebih. Yelah nak buat untuk orang yang tersayang punya pasal. Sempat buat sebelum pukul 12:00am 30 June. Ada jugak suprise tu kan. 

happy-birthday-husband

Kek pun beli sebab berdua je kan. Kek kecik pun dah memadai untuk simple celebration berdua. Ucapan lain heart to heart adalah private and confidential..hehehe. Eh eh birthday husband sama pulak dengan dengan TMJ..Sama hari sama bulan sama tarikh. 

happy-birthday-husband

Kalau sebelum ni memang beli Kek Secret Recipes. Since Jakim tarik sijil halal tu memang tak beli terus dah. So kita ada banyak pilihan kek lain yang Halalan Toyyiban.
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
16 Comments
Share :

Smudge Painting Gambar Diri Sendiri


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Bila datang mood rajin, memang rajinlah nak buat smudge painting gambar sendiri. Rasanya mana² graphic designer jarang nak buat artwork guna gambar sendiri. Don't know why. Pada Fiza mungkin tiada kepuasan buat gambar sendiri sebab diri sendiri tak tahu nak menilai artwork sendiri. Kalau buat artwork untuk orang lain maybe penilaian orang akan buatkan kita rasa puas hati.

Mungkin juga kurang perasaan dalam menghasilkan artwork gambar sendiri tu sebabnya bila buat gambar sendiri boleh buat ikut suka kalau malas tinggal macam tu je. Kalau gambar orang lain sure buat lebih teliti lagi dan sure buat sampai siap. Betul tak wahai designer sekalian?

Itu pendapat Fiza, mungkin berbeza pada yang lain. By the way boleh kira berapa banyak buat untuk diri sendiri, ini rasanya artwork ketiga guna gambar sendiri. First and second vector potrait dan illustration. Ketiga ni smudge painting. Asyik buat gambar orang je, bagi peluang gambar sendiri pulak.

smudge-painting-gambar-diri-sendiri

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
13 Comments
Share :

Syarat Permohonan dan Cara Daftar Pengiklanan Innity


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Syarat Permohonan innity bukanlah mudah seperti yang disangka sebab memerlukan kriteria yang diperlukan dan innity agak strict dalam pemilihan blog untuk pengiklanan. Tapi Cara Daftar/mohon pengiklanan Innity mudah je dengan syarat semua syarat² kelayakan dipenuhi.

syarat-permohonan-dan-cara-daftar-innity

Terpanggil untuk memohon pengiklanan innity sebab tengok ramai blogger yang telah berjaya dapat. Ikutkan hati memang setia pada yang satu tu sebab memberikan pulangan juga selama ni dari tiada. Kini dah sampai masanya untuk berubah dan mencari rezeki lebih dengan pengiklanan innity. Mungkin juga ini satu permulaan yang baik.

Selepas mencari cara nak mendaftar innity dan setelah merujuk beberapa blog dengan yakin terus mohon innity ni. So kalau dah yakin nak mohon innity ni Fiza share mana yang Fiza tahu. yang berminat boleh baca syarat permohonan dulu.

syarat-permohonan-dan-cara-daftar-innity

Dah baca boleh terus mohon >> Klik sini untuk memohon pengiklanan Innity.  Ni Fiza share cara Fiza isi borang permohonan pengiklanan innity.
syarat-permohonan-dan-cara-daftar-innity
Bila dah submit, tunggu je pihak pengiklanan innity akan bagi email samada diterima atau ditolak. Berapa lama bergantung pada masa mereka untuk review dan pantau blog kita samada memenuhi syarat yang telah ditetapkan. So kenalah sabar.

Jika permohonan di tolak, boleh mohon semula selepas 30 hari. Nak tahu permohonan Fiza ditolak atau tak, kita tunggu.
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
11 Comments
Share :

Design Header Facebook Timeline Fanpage Attire In One Roof


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Design Header Facebook Timeline Fanpage Attire In One Roof Fiza buat dari gabungan warna pink, burgundy dan soft brown. Warna pink memang sesuai untuk perempuan kan. Tambah sikit bunga rose atas permintaan. Dan of course lah kena ada gambar baju barulah nampak menjual baju.

design-header-facebook-timeline-fanpage

Kalau korang nak cuci mata atau nak beli baju raya boleh singgah ke fanpage
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
14 Comments
Share :

Pemenang² Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Mesti tak sabar² ni tahu siapakah Pemenang² Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com kan. Sabar sabar, Fiza nak umumkan lah ni. Tahniah kepada pemenang² berikut. Yang tidak berjaya jangan kecewa ye. Ada rezeki nanti Fiza buat giveaway lagi ye. Mana tahu ade rezeki lain pulak kan. 

Sekali lagi terima kasih untuk semua yang memeriahkan Giveaway kali ni terutamanya para sponsor yang sudi menaja Giveaway ni. Semoga terus dimurahkan rezeki. Aamiin...

Pemenang² Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com
TAHNIAH!!!!


1. Duit Raya RM50 dari Nurul Shahira

2. Duit Raya RM50 + Kuih sebalang dari Afzalsukasuki

3. Kuih Raya dari Norhaen

4. 1/2kg Mini Popia Ikan Bilis dari Nurul Yui 

5. Sepasang kain baju raya dari yangbaik

6. Baju Raya dari Muslimah Dress Wardrobe

7. Dress raya dari Nonasani

8. Shawls + pin tudung dari Shida Radzuan
9.Shawls + tudung bawal + 2 brooch dari azhafizah

KEPUTUSAN ADALAH MUKTAMAD

Untuk 13 orang pemenang ni mohon emailkan details  ke email : azhafizahmdnor@gmail.com Subject : Pemenang Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

NAMA
ALAMAT : * Bagi yang menang hadiah barangan pos
NO.PHONE* Bagi yang menang hadiah barangan pos
LINK
HADIAH YANG DIMENANGI
NO. Akaun/ Bank/ Nama pemegang Akaun : *Bagi mereka yang menang hadiah duit raya

Sila tuntut hadiah secepat mungkin untuk memudahkan penghantaran dengan cepat tanpa sebarang masalah bagi yang mendapat hadiah barangan pos. Harap semua berikan kerjasama dengan baik ye. Terima kasih. Maaf jika ada kekurangan dalam giveaway ni.

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
40 Comments
Share :

Pengisian Ramadhan #12 : Menghadiri Majlis Ilmu & Membaca Buku Ilmiah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Nak tambah pahala lagi di bulan Ramadhan dengan mudah, rajinkan diri menghadiri majlis ilmu dan juga membaca buku ilmiah. Menuntut ilmu adalah wajib didalam Islam. Menuntut ilmu adalah sangat penting kerana dengan ilmu, ibadah seseorang akan menjadi lebih sempurna.

Menghadiri Majlis Ilmu & Membaca Buku Ilmiah

Menuntut ilmu pulak biarlah seimbang ilmu dunia dan juga akhirat. Tak kisahlah samada menghadiri majlis ilmu atau melalui pembacaan sendiri.

Antara Kelebihan menghadiri majlis ilmu di bulan Ramadhan :
1. Pahala di gandakan.
2. Setiap langkah ke majlis ilmu ditulis oleh para malaikat dan di beri ganjaran pahala.
3. Selama duduk dalam majlis itu, akan terhindar dari perbuatan dosa.
4. Allah merahmati mereka yang yang keluar untuk menghadiri majlis ilmu.
5. Ketika orang-orang yang berada dalam majlis ilmu tersebut memperoleh rahmat, maka kita juga akan memperoleh bahagian darinya.
6. Selama mendengarkan ilmu di majlis itu, maka ianya tercatat sebagai  ibadah.
7. Ketika kita sedih kerana kurang mampu memahami ilmu yang disampaikan, maka kesedihan itu menjadi sebab untuk kita lebih mendekatkan diri kepada Allah SWT.
8. Di majlis itu kita akan melihat kemuliaan seseorang yang berilmu dan betapa hinanya seorang pendurhaka. Akhirnya kita akan suka menuntut ilmu dan membenci perbuatan fasik.

Bulan Ramadhan ni sangat banyak majlis ilmu di mana² tempat. Jika ada peluang menghadirinya, jangan sia² kan.

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
9 Comments
Share :

Auto publish Entry


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Bulan puasa ni memang kebanyakkannya Fiza buat entry auto publish je sebab Fiza dah siap² jadualkan entry hampir setiap hari. Ini sebabnya lebih mudah untuk manage masa sebabnya Fiza bukan setiap masa hadap blog walaupun memang hadap dekstop. Selalunya akan guna satu masa untuk siapkan entry untuk satu hari atau lebih.

auto-publish-entry

Dengan cara ni Fiza dapat focus untuk buat kerja lain terutamanya design dan aktiviti luar. So takdelah blog sunyi tanpa update. Bila dah siap entry auto publish Fiza tak perlu fikir blog dah, waktu free baru Fiza akan jengah semula untuk approved komen dan blogwalking. 

Sebab dah terbiasa ianya jadi mudah. Cuma jadi susah bila takde satu idea pun. Tentu orang ingat Fiza ni asyik hadap blog pun padahal bukan setiap masa pun nak ada masa hadap blog. Ada yang suka buat auto publish dan ada yang tidak. Bergantung pada individu tu sendiri. Lain orang lain caranya. 

Lagi senang bulan puasa ni buat auto publish,  boleh buat kerja lain dengan senang hati. Nak design ke nak buat aktiviti lain untuk mengisi ramadhan ke lebih banyak masa. Takdelah nak pagi, ptg malam untuk update entry. Betul tak?

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
17 Comments
Share :

Design Kad Raya Wawa Ashihara


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Banyak kad raya tema pink nampaknya yang Fiza buat tahun ni. Ramai geng pink rupanya ni. Biasalah perempuan dan pink adalah sahabat baik. Eh? Okaylah kali ni design kad raya untuk Wawa Ashihara. Nak tema pastel ikut warna seakan² gambar dia.

So Fiza buat gabungan pastel pink dan cream. Okaylah warna yang sesuai. Design dia nak simple je. So inilah hasilnya. 

design-kad-raya-wawa-ashihara

Nak kenal dengan tuan punya kad boleh singgah
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
11 Comments
Share :

Stok Feminine Hygiene Wash Sophie Paris


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Sejak menggunakan Feminine Hygiene Wash Sophie Paris ni dapat hadiah dari blogger Suriamanda terus jatuh hati nak guna terus brand ni. Sebelum ni memang tak pernah tukar pun, setia pada satu brand tu sehinggalah cuba pakai Feminine Hygiene Wash Sophie Paris ni. Memang beza sangat. 

stok-feminine-hygiene-wash-sophie-paris
Kira yang ni lagi terbaik dari yang sebelum ni. Lepas habis guna sebotol memang nak restok kat blogger suriamanda tapi masa tu takde stok. See..Terlajak laris orang beli. Haa kali ni bila dah ada stok memang Fiza amek 3 sekali habiskan stok dia. hehe.

Sebotol tahan sebulan lebih, 3 botol ni cukuplah dalam 5 bulan lebih. Senang dah ada stok ni tak payah nak fikir nak beli tapi nanti dah masuk botol ke tiga memang kena roger² lah amek stok. Lagi jimat beli 3 ni tau.

Sebotol RM10, postage RM6
Beli 3 RM28 FREE postage.

Nampak tak ada penjimatan  disitu. Tak rugi dapat hadiah ni haritu. Suka suka suka. Untuk perempuan memang perlu menjaga kebersihan Miss V tu kan. So at least ada 1, tak kisahlah jenis ape pun. Tapi Fiza recommend try Feminine Hygiene Wash Sophie Paris ni. Mesti tak menyesal punya. setakat ni Fiza pakai takde alahan apepun malah lebih selesa dan fresh.

Kalau nak beli boleh beli terjahlah blog suriaamanda.blogspot.com. Semua details ada dalam blog.


With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
11 Comments
Share :

Radang Gusi Gigi Geraham Bengkak


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Dua tiga hari sebelum ni rasa sakit kat belakang sekali gusi gigi geraham bongsu sebelah kiri bawah, Ingatkan cuma ulser je so just ignore je la. Tapi  jumaat lepas tergerak hati nak tengok kat cermin. Ya Allah, seram pulak tengok apa yang terjadi. Gusi berdarah dan ingatkan tampalan gusi pecah. Ye lah sebab belakang sekali mana nak nampak.

Cepat² mengadu kat husband macam biasa. Haa apa lagi, memang dia terus ajak pergi klinik lah. Tak pasal² dah kena pergi klinik gigi. Tak tahu ker yang wife dia ni memang fobia dengan doktor gigi. Lagi² biler terngiang je bunyi mesin korek² gigi tu..haishh.. Kena pergi jugak ker? Setelah adegan mujuk memujuk seperti dalam drama. Finally, tewas dengan pujukan. Gagah jugak bersiap pergi klinik walau dalam hati meronta tak nak..Takuttt

Kalau kena cabut macamana? Kalau kena tampal? Kena hadap jugaklah jawabnya. Sementara tunggu turn masuk bilik doktor dan mula rasa kecut perut.* macam nak amek final exam! Bukannya sebelum ni tak pernah cabut gigi. Pernah je tapi ni sakit gigi geraham bongsu kot! Kalau cabut gigi geraham biasa pun boleh demam berhari inikan pulak gigi geraham bongsu. Mahu pengsan kang!

1016, dah sampai turn. Masuk jumpa doktor. Ok fine doktor perempuan chinese. Comel doktor ni! Setelah check punya check dia kata radang gusi bukan pecah ke or whatsoever. Sebab gigi geraham bongsu tak tumbuh dengan sempurna macam dalam gambar ni. fuhh selamat gigi den!
radang-gusi-gigi-geraham-bengkak
Sumber gambar dari google
Bila gusi mudah tergigit makanya memang berdarahlah kan. Sebab tu jadi radang dan bengkak. Rasa macam kulit terluka bergesel dengan gigi. sesekali akan rasa sakit. Doktor nasihatkan berus gigi sampai belakang kalau tidak memang akan jadi lagi teruk kalau merebak. Kalau teruk boleh sampai kena buat surgeri cabut tulang..Seram pulak kita dengar. Eh doktor ni main ugut² kita pulak.

Yelah memang rajin gosok gigi tu cuma bila masa sakit ni memang gitu² capai kat belakang sebab sakit. Doktor nak buat scaling tapi mesin rosak pulak. Boleh pulak rosak masa ni. So doktor cuma letakkan ubat dan tak sure apa yang dibuat sebenarnya. Yang penting rasa sakit dia main cucukkat tempat sakit tu..Redha je la bila gigiku dipermainkan sebgitu rupa. Selepas beberapa minit settle dan doktor bagi ubat kumur sekali. Harap lepas ni eloklah. Sakit gigi ni antara sakit paling sakit dan boleh buat sakit kepala, stress dan nak marah je. Dugaan berpuasa ni.

Inilah antara impaction gigi geraham bongsu. 
radang-gusi-gigi-geraham-bengkak
Sumber gambar dari google
Kadang kadang rajin gosok gigi pun tak menjamin kebersihan dan kesihatan gigi. Mungkin juga cara penjagaan tu salah. Penting sangat jaga gigi. lepas ni kena rajin pergi scaling dan check selalu.

Fiza pergi klinik kerajaan je. Kalau dulu pernah buat tampalan kat klinik gigi swasta berhabis ratusan pun belum tentu okay hasilnya. Kat klinik kerajaan ni doktor pun friendly sangat (setakat 2 kali Fiza pernah datang) dan memang bayar sikit je. Cuma kena tunggu turnlah sebab ramai. Tapi since doktor gigi ramai, menunggu tu jadi sekejap je la. Takdelah sampai kematu duduk situ. Alhamdulillah hari ni dah beransur okay rasa sakit tu.

Siapa ada pengalaman sakit gigi geraham bongsu meh story sikit cara nak elokkkan rasa sakit tu.


With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
15 Comments
Share :

Pengisian Ramadhan #11 : Solat Berjemaah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Jika solat berjemaah telah menjadi rutin dan kebiasaan akan tetapi jika kurang solat berjemaah atau tidak, di dalam bulan Ramadhan lah merupakan masa yang sesuai untuk kita membiasakan diri dan menjadi rutin untuk solat berjemaah.
Solat Berjemaah
Sumber gambar dari google
Seperti yang kita ketahui, jika solat berjemaah pahala akan berlipat ganda sebanyak 27 kali pahala daripada solat bersendirian. Apatah lagi di bulan Ramadhan yang berkat ni, dah tentu ganjarannya lebih besar. Siapalah yang tak nak pahala kan. Kenalah rajin² solat berjemaah setiap waktu dan setiap hari. 
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :

Kad Raya Mula Diedarkan


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Bila dah ada cop bolehlah kita main main cop pulak ye. Sekarang dalam proses kumpul alamat dan tulis. Lepas tu by next week Fiza akan pos kan. Nanti ada lebih Fiza akan mintak alamat untuk sesiapa yang sudi terima kad raya Fiza ni.

Bagi Fiza settlekan mana yang dah ada dulu. Nak bagi semua memang tak mampu sebab print sikit je.
kad-raya-akan-di-edarkan

Rasanya start minggu depan dah banyak kad raya di edarkan. Kiranya waktu yang sesuai untuk hantar kad raya. Takut nanti dah nak raya, kad raya sampai lambat pulak. Ye lah, bila dah banyak memang kekadang tu ada masalahnya kan. 

Untuk selamat sampai, jomlah kita edarkan kad raya by next week. Eh, setem belum beli lagi. Boleh guna setem 50 sen je untuk hantar kad raya tau. Jimat sikit lah.

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
11 Comments
Share :

Design Kad Raya Fatin Bella


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Ramai dah blogger dah dapat kad raya ye. Seronoknya! Cakap pasal kad raya, meh cuci mata tengok design kad raya Fatin Bella ni yang baru Fiza siapkan 2 3 hari lepas. Tema design warna pink dan ada elemen raya kat situ iaitu pelita dan ketupat. Oleh kerana Aten taknak nampak formal, so kita buat macam ni je la.

Nasib baik Aten suka. Fiza pun agak kekeringan idea juga lately. =__=' but still nak berikan kelainan untuk setiap design dan juga mereka puas hati. So buat yang terbaik dan inilah hasilnya.

design-kad-raya-fatin-bella

Thanks Aten sudi order lagi
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
11 Comments
Share :

Raya Giveaway By Erza


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Bulan Ramadhan bulan paling banyak giveaway rasanya. Rugi kalau tak join tau. Mana tahu ada rezeki dapat jugaklah hadiah untuk raya. Mostly hadiah memang hadiah untuk raya kan. So apakata join Raya Giveaway By Erza ni pulak.
raya-giveaway-by-erza
CLICK BANNER TO JOIN
1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower
2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 
3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"
4. Tinggalkan URL entri korang di SINI
5. Siap dan good luck friends!!!

5 langkah mudah sahaja !!!

Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D
Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
9 Comments
Share :

Senarai Nama Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Seramai 134 orang blogger yang telah menyertai Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com. Seperti yang Fiza dah inform sebelum ni. Mohon semak link masing² dan jika tiada boleh beritahu Fiza. Kotlah terlepas pandang nak masukkan. Nanti kalau dah keluar keputusan dah terlambat nak semak. Harap semua beri kerjasama ye.

Senarai Nama Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com
Sementara tunggu keputusan, bolehlah blogwalking dulu ye.
  1. http://husnamalek.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  2. http://www.maisarahsidi.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  3. http://projekabc.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  4. http://belongtomee.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  5. http://adna2029.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  6. http://sakuraungu92.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  7. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  8. http://www.jiakreatifelt.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  9. http://fakmal0.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  10. http://juliajamaludin.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  11. http://izzeyda.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  12. http://loveyoucontest.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  13. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  14. http://darikacamataseorangwanita.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  15. http://ckecilberbicara.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  16. http://angguk2.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  17. http://www.hajarshikin.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  18. http://eilyasara.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  19. http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  20. http://www.syuhadasalleh.my/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  21. http://imaneeda.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  22. http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  23. http://www.kisahsidairy.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  24. http://www.norminieza.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  25. http://raihanabintiramlan.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  26. http://seindahcerita.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  27. http://purplestarz89.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  28. http://msvelentine.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  29. http://tiefiqs34.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  30. http://amirahamer.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  31. http://faizahazmi.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  32. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  33. http://www.ciksiti.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  34. http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  35. http://www.syahidahfadilah.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  36. http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  37. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  38. http://yanapinkblossom.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  39. http://theathra.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  40. http://syiralokman.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  41. http://www.ibuhana.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  42. http://cikhudahassan.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  43. http://diyanasamat.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  44. http://adriana-contestga.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  45. http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  46. http://atiqahamelya.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html 
  47. http://cammylia.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  48. http://pinky-lynn.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  49. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  50. http://nizatuangcerita.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  51. http://pasembokpenang.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html 
  52. http://norshamimi.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  53. http://www.azneyshamsuddin.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  54. http://cikdelimamerah.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  55. http://uniquebell.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  56. http://adianiez.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  57. http://narumihuda.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  58. http://www.mariafirdz.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  59. http://aliatulaiman.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  60. http://almiraalwani.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  61. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  62. http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  63. http://lazymenaip.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  64. http://blogummiaimy.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  65. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  66. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  67. http://cutiefany.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  68. http://jombercontest.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  69. http://massaari.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  70. http://sirapvanilla.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  71. http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html 
  72. http://www.dianarashid.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  73. http://putrihomestayarau.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  74. http://mammadanish.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  75. http://www.kakgojes.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  76. http://misz-aa.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  77. http://umikasum.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  78. http://murnimohdyusof.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  79. http://www.munirahizzan.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  80. http://addinnadiena.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  81. http://mamadarwiish.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom_11.html
  82. http://miezanajwanordin.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html 
  83. http://www.akifimtiyaz.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  84. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  85. http://www.mommylizz.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  86. http://sallyadan.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  87. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  88. http://www.sheilainspire.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  89. http://creamylittlediary.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  90. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  91. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  92. http://www.cekgunorazimah.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  93. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  94. http://acikwatie.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  95. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  96. http://miminadam.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html 
  97. http://arissasofea53.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  98. http://www.sayidahnapisah.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  99. http://www.ciksepet.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  100. http://www.papaglamz.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  101. http://eirna-nurasikin.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  102. http://dilazhari.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  103. http://norfarahinilias.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  104. http://shapurplegirl.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  105. http://gadeez-dec.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  106. http://www. adnan-daughter.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  107. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  108. http://nutyra.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  109. http://porthadiah.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  110. http://ummi2m2s.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  111. http://dieybababy.blogspot.com/2015/06/jom-join-giveaway-mega-raya-by.html
  112. http://jnjikita.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  113. http://typoooh.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  114. http://www.cikpjaz.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  115. http://filzahazzahra.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  116. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  117. http://naframedina.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  118. http://blogashalya.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  119. http://travellogdin.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  120. http://thepermanentone.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html 
  121. http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  122. http://aqilahviolet.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  123. http://kontemporarigurl.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  124. http://luvmia97.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  125. http://myalycia.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  126. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  127. http://anakbonda.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  128. http://dhia-manja.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  129. http://emyyyyemyyyy.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  130. http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  131. http://www.iuzira.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  132. http://dewqracintakita.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  133. http://farinahashari.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
  134. http://celotehcikct.blogspot.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html

Keputusan akan diumumkan pada 29 June 2015, 12:00pm. Stay tuned~

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
37 Comments
Share :

Pengisian Ramadhan #10 : Berzikir


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Bulan Ramadhan bulan yang mulia dan penuh berkat. Oleh sebab tu didalam bulan Ramadhan kita di ingatkan supaya lebih banyak melakukan amal ibadah kerana ganjarannya berlipat ganda dilakukan dalam bulan Ramadhan. Selain mendapat pahala, kita juga dapat meningkatkan iman mendekatkan diri dengan Allah SWT.
pengisian-ramadhan-10-berzikir
Sumber gambar dari google
Salah satu kaedah meningkatkan iman dengan berzikir. Dengan zikir dapat memberikan ketenangan dan ketenteraman jiwa. Semakin banyak zikirnya makin kuat imannya kepada Allah SWT.

Amalan zikir kita boleh lakukan pada bila ² masa dalam keadaan berdiri, duduk, atau berbaring. Baik zikir yang dilakukan secara formal atau tidak, di Masjid, surau, rumah, pejabat, atau di jalanan sekalipun. Dan boleh juga dilakukan bersendirian atau berjemaah. Dengan berzikir bererti mengundang rahmat Allah SWT, dan doa para malaikat. 
pengisian-ramadhan-10-berzikir
Sumber gambar dari google

Dan dengan berzikir kepada Allah SWT, maka Allah SWT juga akan selalu bersama orang yang berzikir. Di dalam bulan suci Ramadhan ini merupakan peluang berharga bagi setiap umat Islam untuk memperbanyakkan zikir kepada Allah SWT bagi mencapai kebahagiaan di dunia dan akhirat.

Semoga dengan berzikir, kita dapat jadikan sebagai landasan untuk mencari kebahagiaan hidup di dunia ini dan juga sebagai bekal untuk menghadapi kehidupan akhirat nanti.

Kalau rajin online boleh tengok dalam youtube banyak dikongsikan zikir harian yang boleh diamalkan. Bila dengar sekaligus dapat berzikir sekali. Senang je nak berzikir kan. Selamat beramal.
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
12 Comments
Share :

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com TAMAT


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Secara rasminya tepat jam 11:59pm 26 June 2015 Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com TAMAT. Penyertaan selepas dari waktu dan tarikh di atas tidak akan di kira. Terima kasih untuk mereka yang telah terlibat dan memberikan kerjasama dalam menjayakan Giveaway ni. Mesti tak sabar nak tahu keputusannya kan. Sabar sabar...
giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom-tamat

Tunggu Fiza keluarkan senarai nama. Bila senarai telah dikeluarkan, mohon semak link masing² ye.
Jika tiada mohon inform Fiza secepat mungkin dan Fiza akan masukkan sebelum keputusan keluar.
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
12 Comments
Share :

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

***********TAMAT***********

Seperti yang dirancang dalam entry semalam, awal bulan ni Fiza akan buat Giveaway sempena raya nanti iaitu "Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com". Alhamdulillah berkesempatan mengadakan giveaway selepas sekian lama beberapa bulan. 

Terima kasih untuk 8 orang blogger yang sudi menjadi sponsor Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com kali ni dan juga termasuk Fiza akan menyumbangkan hadiah selain menganjurkan giveaway. Giveaway kali ni dibuat simple je syaratnya seperti biasa. Hadiah pun boleh tahan Mega juga ni.
giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom
Syarat²

1. Buat Entry Giveaway bertajuk "Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com"
2. Letakkan banner giveaway dan link kan ke entry ini. * Drag gambar banner ni terus masuk compose entry ye kalau susah nak ambil banner ni.

3. Follow Blog

4. Follow Instagram
*kalau tiada instagram, sila mention tiada

5. Like Fanpage

6. Share Promo Sales
Akan diupdate kemudian * Mohon check semula nanti ye.

7. Masukkan link blog www.azhafizah.com di dalam bloglist untuk mengetahui update Giveaway nanti.


8. Publish entry dan tinggalkan link entry di dalam kotak komen.

Tempoh Giveaway berlansung selama 3 Minggu 3 hari
2 June 2015 (12:00am)- 26 June 2015 (11:59pm)

13 Pemenang di cari

1. (Glitter Wide Shawl + Tudung Bawal + 2 Brooch Bunga) x 2 Pemenang dari Azhafizah
Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

2.Cash RM50x2 pemenang dari Nurul Shahira
3.1 Balang Kuih Raya + RM50 dari Afzalsukasuki
4. Kuih raya dari Norhaen
5. Baju raya dari Muslimah Dress Wardrobe
6. Shawl dan pin dari Shida Radzuan
7. Dress dari Nonasani
Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

8. Sepasang kain dari yangbaik
Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

9. 1/2 kg Mini Popia Ikan Bilis dari Nurul Yui 
Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com
Semua pemenang akan dipilih melalui random.org. So joinlah beramai ramai memeriahkan giveaway ni. Mana tahu ada rezeki bulan puasa nanti dah boleh jimat beli persiapan raya atau ada yang nak buat persiapan raya nanti senang dah follow mereka yang jual baju dan kuih tu kan.

InshaAllah pengumuman pemenang akan di umumkan pada 29 Jun 2015. Sebelum 29 Jun Fiza akan update senarai yang join dan mohon semak ye nanti. Pemenang yang dipilih akan di semak semula samada mengikuti syarat² atau tidak. Jika tidak, pemenang baru akan dipilih. So, sila jujur dengan diri sendiri.
Harap semuanya berjalan dengan baik. Jom join!
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
172 Comments
Share :

Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 26 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :

101 Resepi Kuih Raya


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Awal bulan puasa ramai dah pulun buat kuih raya untuk jualan ataupun untuk stok sendiri. Bagi yang mula nak belajar buat kuih raya mesti nak cari resepi mudah dan menjadi. Boleh dapatkan 101 Resepi Kuih Raya untuk raya kali ni. 

101-resepi-kuih-raya

Memang banyak resepi kuih di internet. Nak apa semua boleh google tapi dengan e-book 101 resepi kuih raya ni dah tak perlu nak cari dan terus mencari. E-book 101 berbahasa melayu, ada 101 resepi yang mudah dan sedap. Semuanya ada di dalam 1 buku. 
101-resepi-kuih-raya


Di bawah ni screenshot 70 mukasurat pertama (daripada 123 mukasurat keseluruhan) ebook 101 Resepi Kuih Raya ini.
101-resepi-kuih-raya

Senang nak buat kuih raya dah ada pelbagai resepi macam ni. Pilih je mana yang senang. Rasanya buat 4-5 jenis kuih pun dah puas hati dah. 

Harga cuma RM20 sahaja ada 101 Resepi Kuih Raya untuk 150 pembelian pertama sahaja. Setelah mencapai 150 pelanggan yang membeli harganya akan menjadi RM27. So sebelum harga naik baik rebut peluang ni dapatkan harga murah dengan menjadi 150 pelanggan pertama.






With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
7 Comments
Share :
DISCLAIMER
All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [December 13, 2016] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.
[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Follow @azhafizah.mdnor