Aluminium Foil Shield Memudahkan kerja Pembersihan Dapur

Setelah penat asyik nak bersihkan bahagian dapur dan dinding yang berminyak dari percikan masakan tu, kebetulan masa teringat tengah shopping tu terus pergi cari. Dahlah tak berapa nak panjang tangan untuk lap minyak kat dinding tu, memang susah nak bersihkan.

Nak beli cooker hood agak memerlukan bajet yang lebih. So sebelum upgrade dapur, meh la kita gunakan bajet yang kecil dulu ye. Apa yang mudahnya guna aluminium foil shield ni dapat mengelakkan minyak terpecik kat dinding dan persekitaran

Inilah rupanya aluminium foil shield. Flexible untuk digunakan.


Siap ada magnet untuk lekatkan di dapur supaya lebih stable ketika digunakan.

Inilah rupanya bila dipasang. Boleh pasang terus atau guna semasa nak masak je pun boleh. Nak cuci pun senang je bukak dan lap. Lebih memudahkan kerja seorang suri rumah macam Fiza ni. Harga dalam RM11 @ RM12 kat Giant Hypermarket.

Kebersihan dapur diutamakan ^__^

with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. kalau kat rumah yang dapur nya tak pakai dinding mozek memang kena ada benda ni..kalau mozek kita boleh lap[ je..ta[i yang tak de tu ,bila dinding kotor bukan boleh lap pun....

    ReplyDelete
  2. Bagus foil nih...memg senangkan keje mengelap percikan minyak

    ReplyDelete
  3. Selalu Sya tampal je..biarkan..dah agak comot,cabut tampal yg lain..

    ReplyDelete
  4. Menariknyaa. dapur tak lah kotor sangat kann :P

    ReplyDelete
  5. blog dah lain:)
    idea bagus jugak ni....tak mudah k\otor

    ReplyDelete
  6. Wah menarik kalau ada yang macam ni ..Dapur pontak comot la lepas ni kan Fiza? sangat2 flexible untuk digunakan.

    ReplyDelete
  7. menarik la... xpayah susah2 lap dinding dapur tu

    ReplyDelete
  8. wah bestnya...lagi senang pakai ni nak cuci,,,leh kluarkan terus bersih,,,kite ni ade hood pun kena cuci gak,,,malasnya nak kena cuci slalu sbb ari² masak confirm kotor,,klu cenggini,,,ari mggu je leh wat cuci tarik je trus kan...good idea

    ReplyDelete
  9. tau takpe..selalu terpercik time masak..hehe

    ReplyDelete
  10. ohh, ade mcm ni ea..... tak sabarrnyeee.... nak beli gk la..kt giant rupenyee....memang x penah laa pusing2 jumpe ni, salu keperluan jaa...aishh.. mooodddd nak kemas sdg dtg nii, heheee :) nicee :)

    ReplyDelete
  11. Because of different reasons aluminum is a standout amongst the most looked for metals by different sorts of ventures. This is the explanation for developing number of aluminum expulsions makers over the globe. These makers are cleverly developing there income by taking care of the demand and creation proportion. http://www.aluminiumgutteringcompany.co.uk/

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.