Big Hero 6

Setelah sekian lama tak tengok wayang, so warm up dengan cerita Big Hero 6. Warm up lah sangat kan. Kiranya entry backdated la ni sebab tengok hari ahad yang lepas dengan anak buah kat Mid Valley sementara menunggu husband habis seminar kat Universiti Malaya(UM). So layanlah movie menghabiskan masa. Kalau dok berjalan je satu Mid Valley tu memang boleh sakit kaki.

Kaunter tiket tak bukak lagipun dah beratur. Itupun dah panjang beratur. Macam biasalah kan kalau kat Mid Valley ni memang sentiasa ramai orang lagi lagi ada expo Mom & Baby. Belum bukak expo pun ramai dah tunggu kat luar tu.

Hari tu beli tiket untuk wayang paling awal.


Inilah team big hero 6 Paling comel Baymax siputih gebu comel bulat tu. Dahlah comel, kelakar pulak tengok karakter Baymax.


Sumber dari google

Best cerita ni. Dari awal sampai akhir korang tak kan rasa bosan. Ada lawak, ade sedih, ada suka. Memang best. Tak rugi tengok Cuma kalau dipanjangkan sikit cerita tu mesti lagi best. Nak tahu serba sedikit tentang cerita ni boleh baca synopsis kat bawah ni. Fiza cuma copy paste je malas nak translate..boleh? 

Release Date: 13 Nov 2014
Language:English
Subtitle: -
Genre:Action / Adventure / Animation
Running Time: 102 minutes
Director:Don Hall, Chris Williams
Cast:T.J. Miller, Maya Rudolph, Jamie Chung
Distributor:WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES
Synopsis:
Set in a fictional metropolis called San Fransokyo (a portmanteau inspired by San Francisco and Tokyo), "Big Hero 6" centres on a young prodigy named Hiro Hamada and his self-created synthetic bodyguard Baymax. When the Japanese government wanted a team of state-sanctioned super-heroes at their disposal, a top-secret consortium of politicians and business entities known as the Giri was formed to recruit and train potential superhuman operatives for "Big Hero 6". Hiro is recruited as a potential operative, but unimpressed with the Silver Samurai, he declines to join the team of inexperienced crime fighters until he finds himself in the grips of a criminal plot that threatens to destroy San Fransokyo-credit source :GSC

Mak buah dan anak buah. Eh bukan.. Ucu dan anak buah.Sorang bambam sorang kurus. Tapi persamaan pada mata..keturunan mata sepet..eh

with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. tgk pada trailer mmg nampk best cter nie.
    ntah sempat ker x shark nk layan kt panggung,
    biasa tunggu kt astro jer.
    hehe.

    ReplyDelete
  2. dah layan ek...cam rasa2 nak ajak si kecik tengok nih...

    ReplyDelete
  3. Seronok la abih masa tgok wayang..aksk maybe hari ahad ni dating berdua ngan dania

    ReplyDelete
  4. maisara pun tak sabar nak tunggu kat astro nih..hari2 asyik tengok iklan je....hehe

    ReplyDelete
  5. trailer dia best..tak sempat nak pi tengok lagi..

    ReplyDelete
  6. bestnyaaa... lama xp tgk wayang sejak ada ank ni fiza..huhuhu

    ReplyDelete
  7. Tak sempat lagi nak tengok cerita ni. Ramai orang kata best.

    ReplyDelete
  8. Azwar pun dah tengok minggu lepas, memang best :)

    ReplyDelete
  9. best ke cite nk, bru cadang nk bwk anak tgk cite ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.