Annabelle

Annabelle akan ditayangkan di pawagam pada 2 October 2014. Peminat cerita seram ngeri ganas mesti tak sabar nak tengok cerita Annabelle ni kan. Bagi mereka yang dah tengok cerita chucky, mesti dah tahu cerita anak patung yang membunuh dengan kejam ni kan. Cerita Annabelle mesti tak lari dari konsep tu jugak rasanya. Kenalah tengok nanti ye.

Tapi lately kurang suka tengok cerita seram ni. Kalau dulu macam takde perasaan tapi sekarang tak boleh tengok pulak cerita seram thriller ganas. Cuma boleh tengok cerita lawak dan romantik je la..gitu..Dah kenapa pulak kan?

Annabelle

Synopsis :
She terrified you in “The Conjuring,” but this is where it all began for Annabelle. Capable of unspeakable evil, the actual doll exists locked up in an occult museum in Connecticut—visited only by a priest who blesses her twice a month.
John Form has found the perfect gift for his expectant wife, Mia—a beautiful, rare vintage doll in a pure white wedding dress. But Mia’s delight with Annabelle doesn’t last long.
On one horrific night, their home is invaded by members of a satanic cult, who violently attack the couple. Spilled blood and terror are not all they leave behind. The cultists have conjured an entity so malevolent that nothing they did will compare to the sinister conduit to the damned that is now…Annabelle.
“Annabelle” reunites the filmmakers behind 2013’s hugely successful supernatural thriller “The Conjuring.” James Wan, director of the global hit, is producing “Annabelle” with Peter Safran. John R. Leonetti, who served as cinematographer on “The Conjuring,” is directing.
Gary Dauberman wrote the script. Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter and Hans Ritter are the executive producers. Also joining Leonetti behind the scenes are director of photography James Kniest, production designer Bob Ziembicki, editor Tom Elkins, and costume designer Janet Ingram. Joseph Bishara composed the score.

Annabelle
Tengok gambar pun dah seram apa lagi nak tengok movie kan. Apapun selamat menonton dan bagi nuffnangers kalau nak dapat tiket free exclusive pass boleh join contest #NNPremiereScreening sekarang untuk tayangan pada 30 September 2014 di TGV 1 Utama.

Credit image and info : Nuffnang
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. hukhuk..macam seram je..tapi macam nak tengok..

    ReplyDelete
  2. terus meremang bulu tengkok tengok anak patung nie.masa cerita chucky tu pun gerun je nak tengok

    ReplyDelete
  3. best nie.. dulu2 tgk chucky tu.. hihi.. seram...

    ReplyDelete
  4. suka tengok cerita seram tapi xberani...hehehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Lya ni penakut memg x berani la nak tgk hihihi

    ReplyDelete
  6. suka jgak tngok crita mcm ni, tp takut nk tngok klau sorang2..hehehe

    ReplyDelete
  7. kak mieja pon takut nak tgk...dulu tgk patung dia kat muzium toys penang pon seram :)

    ReplyDelete
  8. xbrani nk tgk..tgk gmbr pun dh takut..hekhekhek..nnt nk bgn mlm pun takut..

    ReplyDelete
  9. irna pun tahu dari Nuffnang...mcm best...dan nampak mcm seram sgt sebab patung annabella tu mengerunkan...teringin nk tgk....

    ReplyDelete
  10. best ni.. hmmm,,, nak ajak sape ek tgok

    ReplyDelete
  11. Yeayy tak sabar nak tengok Annabelle.. haritu husband akak ada bgtau yg cerita ni bakal keluar Oct depan..
    Fiza.. skrg sbb awak dah ada husband tu yang suka cerita romantik2... hehehe

    ReplyDelete
  12. Annabelle...mau tunggu masuk astro la, baru boleh tengok sambil muka tutup dengan bantal :)

    ReplyDelete
  13. suka tengok cerita seram..nnti nak g tengok lah cerita ni

    ReplyDelete
  14. Suka tengok citer serum ... To tak mo lah tgk kat wayang coz nnt tak leh nak pelok2 bantal ... :-p

    ReplyDelete
  15. Dapat dah 2 free tickets utk #NNPremiereScreening 30hb ni.. ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  16. Takut la nak tgk citer seram gini nanti termimpi2 dan susah pulak nak tidur ...

    ReplyDelete
  17. Dulu2 Kak Lya penah tgk Chucky tuuu .takut la nak tengok sekarang citer ni..Seramla huhuhu

    ReplyDelete
  18. tetiba komen entry fiza ni waktu malam.. dahh terasa seram di situ....

    ReplyDelete
  19. Oh, sepesen dengan Chucky rupanya si Annabelle ni. Nak sangat tengok tapi tulah dah lama tak masuk panggung sebab ada anak baru 3 tahun. Tak leh tahan hati mak nak gi menonton kalau anak takda sama. So tunggu masuk TV jelah kot...

    ReplyDelete
  20. Part citer seram yang den maleh tengok ni

    ReplyDelete
  21. dah tua tua macam ni ... masih juga takut tengok cerita seram ....

    ReplyDelete
  22. cerita chucky tu dulu... pernah lah tengok tapi tak semua siri ... semakin lama semakin seram dan semakin kejam pulak...

    ReplyDelete
  23. teringin nak tengok, tapi takut.. huhuhu

    ReplyDelete
  24. Nak tengokkk!! Rindu cerita The Conjuring..hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.