Dapat Lesen Memandu Dengan Mudah dan Cepat

Dapat Lesen Memandu Dengan Mudah dan Cepat | Impian setiap orang nak ada lesen. Kalau boleh nak dapatkan dengan mudah dan cepat. Kalau budak sekolah umur 16 tahun dah boleh ambil lesen motor dah. Umur 17 tahun baru boleh ambil lesen motor dan kereta. Cuti sekolah memang penuh la dengan budak sekolah ambil lesen kan.

Bagi yang bekerja pulak sama je nak dapat lesen dengan mudah dan cepat. Almaklumlah bukan senang nak dapat cuti, kalau tunggu setiap hujung minggu bila pulak nak habisnya kan. Lagipun sekarang ni ramai yang nak ambil lesen. Kena tunggu giliran dan slot free.

Semua tu Fiza pernah merasainya. Alhamdulillah test JPJ semua tak mengecewakan. Tapi masa belajar drive kereta selalu jugak kena marah dengan cikgu. Huh~ Sedih memang ada lah. Apelah susah sangat nak bawak kereta kan. Disebabkan marah cikgu tu lah berjaya dapatkan lesen keduanya hanya sekali ambil je.

Kebanyakannya takut nak ambil sebab tak pandailah, takut kena marah lah, staff JPJ garanglah dan macam² lagi sampai yang dah berumur pun baru nak ambil lesen. Mungkin disebabkan faktor lain jugak tu. Dulu, Fiza pernah gagal interview sebab takde lesen lagi time tu. Disebabkan itu je? Ye lah kerja tu kena ke sana kemari, kalau dah tak takde lesen tak kan nak hire driver lak.

Nampak tak betapa pentingnya lesen pada kita ni. Dah ada lesen lebih mudah nak bergerak ke sana sini tanpa bantuan orang lain. Lagipun kenderaan awam pun dah berkurangan disebabkan ramai dah memiliki lesen dan kenderaan sendiri. Kadang² buang masa tunggu je kan.

Nak tahu cara dapat lesen memandu dengan mudah dan cepat? Click buku bawah ni atau KLIK SINI. Dapatkan tips yang berkesan.

Ada lesen tapi takde kenderaan atau kurang bawak takpe. Mana tahu ade emergency case ke apa ke..ada lesen, boleh memudahkan kerja kita. Betul tak? Bila dah dapat lesen ni, terfikir balik. Mudah rupanya nak ambil lesen ni. Kena focus belajar dan ikut peraturan :)

with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. betul tu...walaupun suri rumah,kena ada lesen tu,in case jadi pape boleh la memandu

    ReplyDelete
  2. Saya masa belajar kena marah dengan cikgu sebab masa nk tukar gear, sibuk tengok gear...bahaya...huhu

    ReplyDelete
  3. huhu..takot..timm ada lesen mto je..keta xde..

    ReplyDelete
  4. even xde kerete/motor pon dah ada lesen senang kan.. bila terdesak mmg kena pakai gak tu

    ReplyDelete
  5. Wah menarik ni....akak ni nak kena pi refresh balik sebab dah lama x bawak keta...

    ReplyDelete
  6. Kak Lya bawak kereta sendiri ...kena la ada lesen hehhee ..kalau dah ada lesen sennag nak ke mana2 ... Tq Fiza.. info yang berguna untuk semua ..

    ReplyDelete
  7. Wah... Siap de buku pnduan... Bgus la tu..moga jadi pmndu berhemah..

    ReplyDelete
  8. kalau ikutkan zaman skrg ni semua org patut kena ada lesen kereta.. tapi bukan setakat ada lesen je tanpa practise bawa kereta.. kot2 ada emergency ke tak payah kelam kabut..

    ReplyDelete
  9. berguna utk mereka yg nak ambik lesen

    ReplyDelete
  10. Teringat time ambik lesen dulu ... dah hampir 25 thn yg lalu. Time tu 16 thn dah blh ambil lesen. :D

    ReplyDelete
  11. uyul umur 26 baru dapat lesen. acaneee. hehehe

    JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.