Satay Ikan @Lok Ching Fresh dari Kelantan!

Satay Ikan @Lok Ching Fresh dari Kelantan memang sedap! Rasa sekali pasti nak lagi lagi dan lagi.Sebenarnya ni first time makan satay Ikan?Bunyi macam tipu je kan?Tapi memang betul pun,betul tak tipu! Adala kawan sekampung ni lepas kahwin terus stay kat Kelantan sebab husband dia ada biz kat sana.So alang² stay sana dia pun buat biz jugaklah,biz jual satay secara online..Ingat makanan tak boleh pos ke?Bolehlah...

Asyik dok post pasal satay ikan tu siapa je yang tak tergoda kan.So orderla kat dia.Kalau nak tunggu memasing balik segamat memang taklah.So pos je senang.Hari ni pos esok sampai,InshaAllah kalau takde problem pos laju.Lately banyak prob pos laju maybe sebab parcel terlalu banyak and nak CNY pulak tu.Mungkin sesetengah tempat la ada problem.

Fiza order 100 cucuk satay ikan ni.Kena bahagi² untuk sendiri,Mak dan MIL.Satay Ikan untuk MIL dah bagi dah cuma this week balik segamat bawak untuk mak pulak.kitaorang dah sakan melantak satay ikan ni.Bakar guna pemanggang ajaib senang tak perlu nak hidupkan api dengan bakar arang bagai tu.

Rasa satay ikan macam keropok lekor tapi texture lebih nipis sikit dan ranggup.Beli satay ikan dapat  free sos dan tupperware apple lady percuma.Nak tahu pakej yang ada boleh contact di fb kawan fiza ni : Facebook Awien.Cakap je nak berapa cucuk pun boleh..Jangan le pulak nak secucuk je..nak kena sekeh pulak?Ape² nak order atau nak tanya pasal satay ikan ni pergi tanya dia ye..

Sesekali pekena satay ikan best jugak..asyik satay daging,ayam je.Tukar selera lah pulak.Lagipun ni senang masak kat rumah.Tahan lama macam keropok lekor jugak.
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. Best ni.. tapi kadang2 jadi tak lalu nak makan sebab kuah dia yg berwarna merah cam sirap .. hehehe.. klu kene ngan kuah pedas cam kuah keropok tu mesti best... wah pjgkan lea komen..hahaha..~!!

    ReplyDelete
  2. Ya Allah! satay ikan ni feveret kenit masa kecik2 dulu. Satu cucuk 20sen je hehe. Seronok makan, tambah kalau pandai buat sos dia, fuh! RM5 pun sanggup bayor hehe :D

    ReplyDelete
  3. Assalamulaikum dan salam singgah sini dik...macam sedap jer satay ikan tu...eyalah dik nak jgk rasa satay ikan ni...sebb yang selalu kita makan satay ayam dan satay daging jer...

    ReplyDelete
  4. Sedapnya. Feveret ni. Dulu jaman skolah slalu beli. Kat pasar malam kat umah ni duku ada jual. Tapi skang dah lama tak nampak.

    ReplyDelete
  5. wahhh....nampak cam sedap...nnt nak try terjah laa..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum awak. sedapnya satay ikan! sheila suka makan ni...

    ReplyDelete
  7. baru je beli haritu kat Sri Iskandar ni.. 3 cucuk rm1.00

    agak mahal bagi i sebab dulu waktu sekolah agama pakcik tu jual secucuk 2posen..

    hehehehe tu dah bertahun2 lepas lah hehehe

    ReplyDelete
  8. dulu satay ni slalu mkn waktu zaman skolah dlu..20se xsilap..klu yg jenis hotdog 50sen..

    ReplyDelete
  9. masa akak sekolah rendah dulu selalu beli satay ikan ni depan sekolah hehe..

    Ok nanti akak pergi ke FB Awien yer

    ReplyDelete
  10. klu kat kelantan satey ni org panggil lok ching..:)

    ReplyDelete
  11. lama tak makan..tp dri makan satay ikan baik makan keropok lekor hehe...rasa sama je..sye suka tu lagi dri satay

    ReplyDelete
  12. sedap nyee fiza.. aritu baru makan.. licin diba makan.. hehe

    ReplyDelete
  13. memang sedap ni fiza..sy pun suka makan.. :)

    ReplyDelete
  14. amboi... borong sakan ye Fiza. hehe.
    satay ikan memang sedap :)

    ReplyDelete
  15. dulu kecik2 slalu tnggu depn umah..ada abg jual ni..tpi timm pnggil fishball jer..hehe..mcm sush je skng ni nak cari..huwa..!!

    ReplyDelete
  16. alahai dapnyaaa.. dlu depan sek ada pak cik jual ni. kekadang duit belanja habis kt situ je.

    ReplyDelete
  17. sedpnya... jijah lama tak makan.. serius.. xingat sudah.. ta[i stay ikan mmg sedap

    ReplyDelete
  18. Sedap pulak tengok satay ikan nih.. Lama dah tak makan ni.. Haish, xleh jadi.. Hehe..

    ReplyDelete
  19. ingat lagi zaman skolah dulu, satay ikan ni baru je RM.20

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.