Resepi : Healthy Breakfast Wraps

Healthy Breakfast Wraps | Morning Monday Sickness! Pagi ni masih lagi penat dengan 2 hari weekend yang busy.Kepenatan dua hari tak topup lagi dengan kerehatan.So hari ni breakfast pun agak simple je la.Yang penting menu sihat.Bagus jugaklah mintak idea dan pendapat kengkawan blogger minggu lepas.Tak sia² lah bertanyakan.Thanks Kak Zaza bagi idea wrap untuk breakfast.Serius jimat masa.Sesambil tunggu chicken slice masak dalam pemanggang ajaib,boleh siap potong tomato,salads dan buat air.

So ni resepi simple je.

Bahan²
1.Wraps/Roti pita tapi Fiza guna chicken slice je.Lagi senang..hehe
2.Tomato
3.Salads
4.Mayonis
5.Chilli Souce.
6.Slice cheese

Cara²
Bakar seketika wraps dalam microwave@oven@pemanggang ajaib@kuali dalam 30 saat untuk lembutkan wraps.Fiza gune chicken slice ni guna pemanggang ajaib amek masa 3-4minit untuk masakkan sikit chicken slice tu.Dah siap,susun je cheese,salads,tomato dan letakkan mayonis dan chilli sauce.Done!

Kalau guna chicken slice ni susah sikit nak wrap,bila nak makan baru wrap.But sokaylah still mudah what nak prepare breakfast.Sihat pun sihat sebab ada daging dan sayur kan.Moga husband lebih bertenaga dan sihat untuk berkerja..^__^.


with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. Yeayyy Alhamdulillah.. berguna jg cadangan akak aritu yer... terasa diri ku sangat2 dihargai hehehe..
    Enjoy your breakfast Fiza =)

    ReplyDelete
  2. sedapnya breakfast..Ayesha breakfast bihun sup pagi tadi..hehe

    ReplyDelete
  3. huhu yg penting menu ni simple, sedap & sihat;)

    ReplyDelete
  4. simple dan menarik. aku akn buat esk pagi. tp roti je xde

    ReplyDelete
  5. sedapnya pmbuka slera awal pagi fiza hehee :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum awak. terliur sheila tengok ni, haritu ada orang bagi resepi mana ntah hilang.. nak sangat buat sendiri nanti. hehehhe

    ReplyDelete
  7. semua barang mmg ada kat umah fiza..Fiza pun rajin buat mkn cm nie.. hehe...

    ReplyDelete
  8. Brekfes simple tp sedap laju jer msk mulut..ayu skunk slalu skip bekfes xsmpat end up minum milo gitu jer lah tahan smpai lunch :-(

    ReplyDelete
  9. Huhu... Teepksa tgk tnpa perasaan je agala post psl mknn... Hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.