Pelbagai resepi yang sedap,mudah dan sihat


Credit Image :Google
Salam jumaat.Pagi ni sempatlah siapkan bihun goreng untuk husband pergi kerja.Perut suami kena di isi sebelum pergi kerja.Boleh jimat perbelanjaan kat situ.Lagipun lebih afdhal makan masakan isteri kan.Boleh dapat pahala lebih jugak untuk isteri.Sebelum kahwin pun Fiza lebih prefer masak sendiri je dari makan luar.Zaman study pun rajin betul masak dan jarang sangat makan kat cafe itupun kalau class pack tak sempat balik rumah.

Masa zaman kerja pulak Fiza jarang masak sebab stay rumah kakak kan,so balik kerja memang dah masak dah le.Fiza rasa makanan kat kedai kurang khasiat pun ada.Bukanlah nak cakap semua..Kalau masak sendiri bolehlah masak ikut taste kita.Yang pasti kebersihan terjamin,kurang minyak dan di masak secukup masak.Memang kalau takde pilihan baru makan kat luar atau sesaje teringin nak makan kat luar.

Kadang² pening jugak memasak tiap² hari ni.Tak kan hari² nak masak menu yang sama je kan.Muak der.So kenalah google resepi lain dari yang lain.Kita ni kalau google resepi mesti nak yang mudah je.Kalau resepi tu ada bahan² yang susah nak cari memang taklah nak mencuba kan.So Fiza nak share lah blog yang ada resepi macam² yang mudah dan untuk resepi diet atkins pun ada,menu kuih muih dan macam² ado.Kotlah dapat idea untuk masak menu tengahari atau minum petang ke kan?

Notapink : Promote Blog #16 kategori resepi
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. wahhhh rajinnya... pagi2 dah masak...

    ReplyDelete
  2. wewittttt..menu bekfes sama plak kita pagi nie...hehehe...jam 5 pagi akak dah bsilat kat dapoq nak siapkan bekfes utk anak & shuben...senin - khamis bsilat utk bekfes & masak menu lunch terus...sbb shuben xmo mkn luaq..nak gak bawak bekai dari umah..anak pon xmo mkn kat kantin...cuma ari jumaat msk utk bekfes jelah sbb rehat ari nie lama...sempat laa blk msk utk lunch...dlm pala otak nie dok pk nak msk kurma ayam laaa ari nie..hehehe..

    ReplyDelete
  3. wow pagi2 dah masak . pukul berapa bangun ni ? hihi nanti da kawin pun kene masak jugak la boleh saving kan?? hihi Eeee cantikla tulisan blog ni. cane buat??

    ReplyDelete
  4. terbaik fiza, semoga usaha fiza memperkenalkan mereka mendapat kebaikan bersama (^_^)

    ReplyDelete
  5. saye dlu mls nk msk..
    skrg duk kuarters jaoh dr family kne la blaja msk sndiri..
    haha..
    best sbnrnye msk2 ni

    ReplyDelete
  6. yui ni msk ikut mood.. jgn t ada laki pun nk msk ikut mood mmg parahh..hihi..

    tq dear sudi senaraikan blog yui =)

    ReplyDelete
  7. hi awak,

    k lily datang dari blog mak dara

    ReplyDelete
  8. air tangan isteri pengikat kasih suami.cewahh. hahaha :D

    ReplyDelete

  9. air tangan sendiri mesti la sedap, setelah selesai, hidangkan uhmmm Fiza...pasti suami tambah sayang ~_*

    ReplyDelete
  10. Akak suke masak...kdg2 kpla otak duk pikir ape nak masak kan

    ReplyDelete
  11. bila nak promote blog resipi akak pulak sis?hehehehe..

    ReplyDelete
  12. hehee..shida suka amik hat yui fiza..simple mudah..

    ReplyDelete
  13. jijah ni pun amik mood baru leh masak..

    ReplyDelete
  14. hahaha aptb :D trimas la pija walaupun beskot afzal tu la salah satunya resepi yang ada dlm blog tu :D

    pija pon sekarang kemain rajin masak :D leh la buat open house pasni :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.