D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik

D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik | Apa itu collagen?Collagen merupakan sejenis protein yang terdapat di dalam tubuh badan kita yang terdapat di dalam kulit,tulang dan juga gigi dan sangat diperlukan oleh tubuh badan kita bagi memelihara keanjalan kulit.D-Collagen telah memperkenalkan produk anti penuaan terbaik bagi mengatasi masalah tanda-tanda penuaan yang kita akan alami bila umur meningkat.Siapa yang tak nak awet muda,kulit cantik dan juga sihat?Of course semua nak kan!Kat sini Fiza nak share tentang D-Collagen Produk anti penuaan terbaik yang bakal terlaris di pasaran.

Percaya atau tidak, D-collagen ini secara tak lansung boleh dijadikan makanan tambahan kesihatan atau supplemen kesihatan terbaik untuk badan kita.Bukan sahaja dari segi dalaman je.Malahan sekaligus memberi kesan luaran juga sebagai supplemen untuk kulit.Memang berbaloi sebab boleh bagi kesan 2 in 1.

Selain itu jugak kita mesti pernah mengalami masalah sakit sakit sendi kan?Dah nama pun produk collagen anti penuaan,mestilah dapat mengatasi masalah sakit sendi dan tulang kan.Memang kena sangatlah D-Collagen sebagai ubat untuk sakit sendi dan tulang.Dalam masa seminggu pengambilan D-Collagen ni Fiza rasa takde lagi masalah "sakitnya pinggang"lepas bangun dari duduk atau duduk lama menghadap PC.Kekal sihat bertenaga!

Apa lagi yang hebat tentang D-Collagen ni?
Bagi mereka yang ada masalah tentang parut yang ada,Fiza syorkan guna produk D-Collagen ni.InshaAllah boleh memudarkan dan menghilangkan parut secara berkesan.Kulit tidak akan mengelupas tapi akan beransur pudar dari pengambilan collagen yang membaikpulih kulit.Memang terbaiklah sebagai produk kecantikan dalaman dan luaran,Kulit Fiza pun dalam proses membaikpulih dan happy bila parut yang ada semakin menghilangkan diri.Itu yang seronok sangat tu!Ubat penghilang parut dan supplemen untuk kulit yang sangat bagus.

Siapa yang boleh ambil d-Collagen?
Ada sesetengah produk yang tak semua peringkat umur boleh ambil.Tapi tidak bagi D-Collagen kerana D-Collagen juga produk kesihatan untuk lelaki dan perempuan.So tak yah nak ragu²lagi la kan kalau preggy tu memang boleh ambil.Tak perlu jugak nak double ragu² dengan produk D-Collagen ni baik ke??tak mudarat ke?Semestinya tidak! Sebab Produk D-Collagen telah mendapat kelulusan KKM dan juga HALAL.

Rasa D-Collagen?
Of course la sedap! Rasa madu dan berry yang memberikan rasa masam dan manis.Tak loya,memang sedap macam minum ribena tu.Mana tak sedapnya dengan 5 bahan yang penting ni.Setiap bahan memainkan fungsi yang penting untuk anti penuaan dan kecantikan.


Bukan tu je tau kehebatan D-Collagen ni.Ni banyak lagi kelebihnya.
•kulit putih berseri, pinkish dan berseri
•anti aging menampakkan kulit sentiasa muda remaja
•memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
•memelihara kelembapan kulit
•menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
•menguatkan otot dan tulang
•membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
•memelihara  kelenturan sendi
•mengurangkan keradangan(inflammation)
•memberi tenaga
•membantu pola tidur
•memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf
•mengecutkan, mengurangkan dari bengkak akibat jerawat yang teruk dan bernanah
•mengecilkan pori-pori dan meghaluskan serta mencerahkan kulit
•mengurangkan kesan parut jerawat, jeragat, stretch-mark di perut, peha, pinggul
•mencerahkan kawasan yang tersembunyi seperti di celah ketiak, kelengkang,leher.

Selain itu,banyak juga kegunaan Collagen ni.
•menghasilkan asid amino  penting seperti lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
•hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin -melembapan kulit.
•alanin, prolin  dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan  kulit   lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
•arginin -memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
•mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
•melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
•menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
•menampung air dalam tubuh.
•meningkatkan penyerapan kalsium.
•menguatkan salur darahh dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
•meningkatkan isyarat induksi
•menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

Cara nak minum collagen.
Untuk permulaan, 3 hari pertama setengah scoope sebelum sarapan pagi.Selepas 3 hari ambil pada waktu pagi (setengah scoope) dan waktu malam sebelum tidur (setengah scoope).Dengan cara macam ni 1 jar boleh tahan dalam sebulan.So penggunaan jimat macam ni dan kesan hebat,worth it!

Kalau korang berminat nak mencuba kehebatan D-Collagen ni boleh order online pembayaran melalui CIMB dan Maybank atau Cash On Delivery(COD).Boleh singgah di link yang Fiza provide bawah ni ye.

Instagram: @oh_mydiamond/@amalina8283
Contact Number : Ina : 017-6833148 

Tak perlu risau tentang shaker sebab akan dapat percuma dengan setiap pembelian 1 jar D-Collagen.


Dan D-Collagen memang berkesan!Parut semakin hilang.Kulit sihat sedang berkembang :) Glowing,flawless gitu.


Lain² testimoni dari D-Collagen


Untuk lebih testimoni : www.dcollagen.asia

Pelbagai soalan yang telah di jawab oleh D-Collagen.
Jika ada penyakit seperti darah tinggi, kencing manis, jantung atau penyakit kronik lain selamat di minum atau tidak?
D-Collagen selamat di minum.Ianya minuman nutrisi yang bebas kandungan gula dan bahan pengawet.Jika ragu dan bimbang akan tindak balas yang teruk, boleh mengurangkan dos pengambilan.

Adakah D-Collagen sesuai untuk ibu mengandung dan juga menyusukan anak?
Ya,ianya sesuai untuk ibu mengandung atau menyusukan anak kerana tiada kandungan yang berbahaya untuk bayi.Insyallah kulit baby akan jadi gebu dan halus bila di lahirkan.Kandungan seperti sarang burung, white yam,dan madu mempunya protein dan khasiat yang tinggi.

Alahan Seafood atau resdung boleh mengambil D-Collagen?
Boleh.D-Collagen di formulasikan dari sumber akuatik ikan talapia dan sarang burung(walid) serta kandungan pitera dan buahan-buahan sangat sesuai untuk kesihatan dalaman dan memperbaiki struktur kulit menjadikan lebih cantik dan lembap.

Terima kasih D-Collagen,@oh_mydiamond,@amalina8283 yang telah memperkenal D-Collagen Produk Anti Penuaan Terbaik ni dan merasai kehebatannya.Worth it.Jom korang grab one!

with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. syira tak pernah cuba apa2 produk..hehe..tak berani

    ReplyDelete
  2. terbaik Produk ni..dah cuba dan akan teruskn cuba lg :)

    ReplyDelete
  3. collagen awet muda...
    menarik boleh amalkan.. nak cantik! hehe

    ReplyDelete
  4. WAHH22 produk baikk punya cantik dlmn jua cntik luaran..tp agk mahal la kt luar ...nasib baik bole dptkn dngn harga murah hanya rm148,.include postage..klu ad ssapa nk meh nk tolong what app 01152897268

    ReplyDelete
  5. WAHH22 produk baikk punya cantik dlmn jua cntik luaran..tp agk mahal la kt luar ...nasib baik bole dptkn dngn harga murah hanya rm148,.include postage..klu ad ssapa nk meh nk tolong what app 01152897268

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.