pinjam gambar kat pakcik google.Terima kasih tuan punya gambar :)
Bed time story datang lagi! hee..sebelum tidur mesti kena update entry ye? Sebenarnya itu je la masa yang ada untuk update entry pun. Waahh sihatimerahjambu ni asyik cerita kahwin je kan.Janganlah bosan ye bile hati dah makin berbunga bunga ni faham faham je la kan.

Awal awal dah siap booking photographer dah! kebetulan ada pakej FREE pre wedding atau Post wedding.So Fiza amek yang pre wedding sebab nya kalau post wedding dah sah sah memang amek gambar punya kan.Plan nak buat pre wedding bulan Jun ni sebab bulan Julai dah masuk ramadhan.Yang menjadi masalahnya sekarang masih tak de tema.Blur!help help!

Kalau sesiapa ada idea ke?Boleh lah share dengan Fiza kan.Kalau dah ada tema,nak kena pilih tempat pulak.Bagi Fiza area KL atau selangor dah memadai.Mana tempat yang agak best untuk buat pre wedding ye? kalau macam kat padang cantik area UPM tu kena buat surat dulu ye nak masuk situ?Siapa tahu please share ye.

Then,nak tahu jugak.kat mana boleh sewa kimono untuk sehari ye.Kalau boleh yang siap pakaikan sebab tak tahu nak pakai kimono.Buat style japanese okay jugak kan.Kalau style japanese kena buat di japanese Village bukit tinggi lah. Tapi sewa kat situ mahal kot. RM20 untuk 10 minit macam sangat tak berbaloi! So kalau yang boleh sewa sehari tapi murah itu sangatttt berbaloi. Ok,itu cuma idea saje.belum decide..Sesape yang nak share tema dan  tempat,jangan lupa komen ye..I need more idea.Terima kasih semua.

Lagi best kalau idea tu unik.

Selamat malam semua.
Ingat lagi tak Fiza ada pergi kursus kat seremban 2minggu lepas?haa lupa lah tu kan.Sebenarnya bukan kursus untuk company pun.Ini kursus wajib untuk diri sendiri lah.Tak pergi kursus ni tak boleh nikah ye.Nak kahwin baru terhegeh nak pergi kan.Takpe,asal dapat ilmu rumahtangga dan dapat sijil.Untuk keluarga bahagia jugak kan.

Pilihan tempat kursus di seremban.Jauh sikit takpe,tapi dekat dengan Mr. A.hee..ok Fiza bukan pergi dengan dia saje.Pergi di temani oleh kawan sekampung juga.So ade lah jugak teman Fiza kan.Kang sorang sorang tak kenal siapa kat situ sure bosan kan.

So far semua ustaz dan ustazah ok.Cuma biasalah ada lah yang buat kita mengantuk tu kan.Halwa telinga dua hari tu disajikan dengan loghat nogori je la.Adeshh...ada yang tak faham tapi buat buat faham je la..heee..Alhamdulillah..akhirnya berjaya memiliki sijil pra perkahwinan ni.Ni sijil kami yang akan digunakan beberapa bulan/kurang dari 90 hari..nervous!


Sesiapa yang nak amek kursus kahwin,sila lah amek sekarang.Yang berdekatan di Darul Dedikasi Management ni bolehlah pergi kat sini je.Yuran RM80 setiap sorang dan ni jadual untuk kursus kahwin ni. Breakfast and lunch provided.

Sorry kalau kurang jelas.
Menarik tak?Sekarang ni tengok mana mana tempat pun macam dah penuh.Lagi lagi negeri selangor dah takde kosong dah untuk register.Mulai Jun kursus kahwin akan dilanjutkan beberapa hari dan siap ada ujian lagi tu..haa..bersiap sedia lah dengan segala ujian tu.Alhamdulillah dah settle bab ni,masih banyak lagi perlu di settlekan.Moga urusan kami dipermudahkan Allah SWT. Mixed feelings~

Alamat tempat boleh tengok pada sijil tu ye.^___^.Contact je yang berkenaan untuk register.Harap dapat membantu pada mereka yang nak mencari tempat untuk kursus kahwin.
Agak lambat nak update pasal majlis kahwin blogger suka pink ni macam sihatimerahjambu. Finally dapat jugak berjumpa si dia merahitujambu! Terkilan jugak tak dapat pegi majlis sebelah perempuan walaupun dekat sangat! Ye lah, kadang kadang ada je yang menghalangkan. So dapat jugak pergi majlis bertandang sebelah lelaki.Nasib jugaklah tak jauh jugak! Kalau tak double terkilan =__='

Majlis sebelah lelaki pada 28 April area KL bertemakan warna orange/putih.Warna terang yang jarang jarang orang pilih.Nice! Sampai sana dalam pukul 3.Kire lambat jugak tu, Risau kalau pengantin dah siap siap outdoor photoshoot ke kan.Luckily pengantin sedang beramah mesra dengan tetamu.Risau jugak pengantin tak kenal sihatimerahjambu ni..ish ish..

Phew~ Nasib kenal! Kalau tak..gulp! segan =__='. Dah siap makan,snap snap..tak berbual sangat sebab first time jumpa dan mungkin pengantin busy layan tetamu kan..sian pengantin.So just menikmati lauk dan nasi minyak yang sedap.Alhamdulillah kenyang..Layan je la gambar yang ada ni.Takde la banyak sangat..DLSR almost habis battery tak sempat setting hape..so ni je la yang ada pun untuk kenangan 
Door gift area.Siap ada doodle lagi tu.

Kena sign autograph le pulak..ehh..sukasuki nak conteng kat guestbook.Suka sangat area ni.comel!

haruslah bergambar di sini kan..hamboii tak lari tema wedding board dia dengan blog ni ha..err..abaikan si bambam di situ ye.
Blogger merahitujambu vs sihatimerahjambu.Gambar blur harap maklum..

Dua dua nampak jambu kan..heee..of course lah tyra nampak lebih jambu.kan pengantin tu..yang sihatimerahjambu bride to be soon..hehe..Happy dapat jumpa blogger masa wedding.Lepas ni wedding sape pulak ye.

Apa pun selamat pengantin baru untuk Tyra dan husband. Moga kasih sayang sampai hujung nyawa and be happy always ^__^.Terima kasih sudi menjemput.

Nak tengok gambar kahwin MIJ,jangan segan segann ke blog dia ya [Blog Merahitujambu]