Panduan dan Tips Sebelum Bercuti

Selamat petang.Kejap je dah weekend kan.Rasa macam baru je balik bercuti minggu lepas.Terasa nak bercuti lagi ni.Ke?Ala cuti balik kampung je la kali ni.Cukuplah bercuti sejauh minggu lepas.Ada rezeki dan masa boleh cuti lagi kan.Hujung tahun ni ramai lah menghabiskan cuti tahunan kan.Kalau dah ber…

Bermulalah kehidupan bersama Ephyra

Lambat pulak update entry hari ni.Not feeling well then pc pun ikut sakit.Ntah kenapa slow semacam je.So terpaksalah gunalah lappy yang slow ni tapi se slow lappy ni takde lah seslow pc tu.Kena tunggu husband balik la tengok kan.Selalunya Fiza guna pc husband tu sebabnya processor lebih laju,screen…

Untuk Fashionista dan Stailista dari Butik KZ Nabihah

Hari ni nak share tentang fashion pulaklah. Lately, banyak fashion yang luar biasa kita tengok. Mostly semuanya cantik² dan ramai yang buat blogshop or business online melalui facebook.Kita sebagai pengguna kena bijak memilih dan membeli online ni. Jangan sampai kita menyesal. Tapi kalau korang mem…

Udang Galah kampung

Last week balik kampung segamat masa musim banjir tu.Tapi takdelah banjir sangat...alhamdulillah.Musim banjir ni ramai pulak orang kampung memancing kat sungai tu.Kalau dah pemancing tegar dan kalau dah namanya nelayan,apa ada hal kan.Kalau balik kampung tak sah kalau mak tak masak sedap².Rasanya p…

Artwork : Bussiness Card Sihatimerahjambu

Mostly bloggers dah ada name card/biz card kan?heh..kau ingat orang business je ke perlu ada card?No No No.Sekarang ni semua orang pun boleh ada card,formal atau tak lain cerita.Fiza pun tak ketinggalan le nak ada card sendiri kan.Ini pun buat kerana ada event sabtu ni kan so nak jugak bertukar² ca…

Resepi : Donut Gebu Sihatimerahjambu

Inilah rupa donut yang dibuat semalam.Ni belum goreng lagi sebab nak tunjuk betapa gebunya donut I kan..hihi..second time buat donut ni dah terasa macam okay,saya dah pandai buat donut dengan jayanya.Ni yang rasa nak buat lagi dan lagi.Habislah borong yis mauripan kat kedai tu kan.No lah,semalam se…

Fakta Anak BONGSU

Happy weekend semua orang.Start this week dah mulalah operasi menghadiri kenduri kawen sanak saudara rakan taulan semua.Kira wedding marathon la.Phew~ Utara selatan semua redah.Pergi mana sempat.Yang tak sempat tu maaf sesangat.

Nak share sikit dengan korang pasal anak bongsu ni?Kenapa Fiza share a…

Pusat Pungutan Zakat

Cuaca macam cerah je hari ni. Baguslah macam tu kan. Cepat sikit kering my laundry and takdelah air banjir naik.Mudah mudahan begitulah. Pray for Johor,Kuantan and Terengganu.Banyak² kan bersabar dan berdoa.Yang jauh pun turut merasai kerisauan tu. Jangan pernah putus berdoa.
Lately ramai blogger y…

Tutorial : Ringankan Blog dengan Lazyload Image Script

Morning peeps! Macam dah lama pulak Fiza tak buat tutorial kan.Banyak permintaan yang Fiza tak dapat tunaikan.Maaflah tak sempat Fiza nak buat tutorial yang korang request tu.Agak takde mase nak buat tutor lagi lagi yang ada print screen tu.Tapi kalau ada yang simple Fiza terus bagi tau korang je,a…

Cara Buang Lemak dengan Belvya PSS (Perfect Shaping Scrub)

Hari ni update blog lambat sikit.Macam tak berapa nak sihat pulak 2 3 hari ni.Cuaca tak menentu,badan pun dapat kesan.Takpelah, nanti nanti Fiza balas kunjungan korang ye.Boleh? Ingatkan hari ni nak buat wordless wednesday tapi rasanya tak perlu kot untuk this week.Nak share product best dengan kor…

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Menu simple dan sihat hari ni.Ayam Bakar versi diet dan Guava Strawberry

Alhamdulillah sempat sediakan lunch untuk husband sebelum pergi kerja.Fiza akan pastikan setiap kali dia pergi kerja mesti perut dia di isi.Wajib!!! Tak kire kalau lewat pergi kerja pun Fiza siapkan bekal untuk dia makan sebelum kerja.Memandangkan semalam budget nak dinner ayam bakar,so dah siap pe…

Zalora Super Fast Service!

Petang petang kalau hujan mulalah mood mengantok datang kan.Bila ade orang dok hon hon kat luar rumah terus hilang mood nak tidur petang.Eh,sampai dah ke yang diorder malam tadi?Eh cepat betullll..Thanks kepada adik despatch yang hon hon banyak kali tadi.Err..adik ke?okaylah saya dah kahwin harusla…

Rahsia kecantikan dengan Essenseri

Banyak betul product terlaris di pasaran sekarang kan.Sebagai pengguna,kita kena bijak memilih product yang kita nak beli especially product kecantikan ni.Salah pilih boleh buat kulit merana!Selalunya product bagus adalah product yang mahal mahal.Ye tak?Oh tidak! Sekarang ni ada je product yang har…

Resepi : Ayam Black Pepper

Kalau hujan di waktu petang,mesti best tidur kan.Tadi macam rajin je nak buat Marie Cheesecake,tiba tiba hujan ni penyakit "M"pun datang.Nak tidur pulak susah nak lelap.So hadap PC je la jawabnye kan even rasa Mood blogging tak berapa nak ada petang macam ni.

Update blog baru ada mood kot…

Resepi : Ikan Siakap 3 Rasa versi Sihatimerahjambu

Ahad lepas shopping barang dapur dah aim nak beli ikan kerapu since ikan kerapu ni sedap kalau masak apa saja kan.Tapi kena survey harganya dulu kan.Ikan siakap ni mahal sikit dari ikan biasa.Kalau tak silap RM11.90/kg Kat Econsave Kuala Pilah.Fiza dan husband pilih yang kecik je la sebab kitaorang…

Memanjakan diri di Gadek Hot Spring

Selamat Hari Isnin! Mood MALAS melanda hari ni kannn..?Dua hari lepas on weekend memang tak sempat nak online sangat.Busy katanya!Bila stay kat kampung memang taklah nak update blog bagai.Lebih bernilai bersama keluarga.Bukan bermaksud blog ni tak bernilai.Blog hari hari di hadap.Apa salahnya kalau…

Highlights of Budget 2014

Quick entry untuk malam ni.As we know petang tadi budget 2014 telah dibentangkan.Of course ada baik buruknya kan.Just accept it dengan "Alhamdulillah".Okay,short intro just go through the main point of budget 2014.


1. The theme for Budget: Strengthening Economic Resilience, Accelerating…

Resepi : Macaroni Goreng Sihatimerahjambu

Pagi pagi dah upload resepi ye.Ni masakan late dinner malam tadi.Sempat singgah beli barang dapur beli sekali bahan bahan untuk masak macaroni goreng ni. Macam biasa ada yang request resepi,so Fiza share resepi ni ye.
Fiza masak ni untuk 4 orang makan sebab masak lebih untuk breakfast pagi ni. Pana…

Resepi : Ayam Panggang Sihatimerahjambu

Ni resepi mudah untuk hari ni merangkap menu lunch+dinner Fiza n husband hari ni. Resepi mudah dan menggunakan bahan bahan simple je guna apa yang ada.Yang penting sedap sesedap nama menu  tu..hee..Okay.Jom sediakan bahan bahan dan alat alatan dulu sebelum memasak. Pssttt..1 biji bawang besar bukan…

Resepi : Marie Cheesecake Sihatimerahjambu

Agak agak ada yang terliur tak lepas tengok gambar ni..heh..of course la kan.Lagi lagi kalau pencinta chessy ni! okay okay..maafkan saya kalau buat korang ter mengidam! Fiza tengah mengidam cheese ni sebab tu sedaya upaya membuatnya..bukan mengidam sebab ehem ehem ye.
Sebenarnya ni percubaa kali pe…
back to top