DAPATKAN HARGA ISTIMEWA UNTUK PEMBACA BLOG SIHATIMERAHJAMBU

afzalsukasuki

Tuesday, September 18, 2012

Peplum style yang stylo

Salam 1 Malaysia.Seronok bercuti hari ni?Of courselah seronok kan sebab selalunya mesti 'monday sickness'.Esok dah mula kerja balik.So,jadi Tuesday sickness lah pulak kan.Amboiii..kalau camtu bila nak rajin pulak??Heh..macam macam alasan kan.Whatever it is..kene sentiasa bersemangat!Ni tengah semangat nak citer pasal peplum style ni.

Peplum is originates in the Greek word for 'tunic' and may refer to one of the following: A genre of Italian films also known as 'Sword and Sandal' Peplos, a kind of women's garment in ancient Greece Veil Short overskirt that is usually attached to a fitted jacket, blouse or dress.-[source]

Dah faham maksud peplum?Err..tetibe bahasa melayu pulak kan.Tadi berhabuk speaking english gitu.Copy paste dari wiki.Kalau tak faham,nanti Fiza letak gambar pulaklah ye.

Skang ni baju kurung dah banyak di upgrade menjadi moden.Baju kurung jadi lebih fancy dan style.Salah satu adalah peplum style.A lil' bit ruffles bahagian kaki baju tu nampak unik je kan.Teringin juga nak tempah baju peplum style ni.Tapi kalau slim macam model untunglah kan.Of course nampak cantik.Tapi bagi yang sebaliknya..just like me a bit chubby maybe kena fikirkan style yang sesuailah kan.Takut nanti dek kerana fesyen sampai diri sendiri jadi mangsa fesyen.=_='

Peplum style memang comel sangat!Tengok je lah peplum kurung yang superb comel,cute dan cun!Simple and unik.Wedding dress pun dah banyak style peplum ni kan.^__^
[credit image:google]
Google punya google,Fiza nak share satu link ni yang boleh amek tempahan untuk peplum kurung ni.Bukan setakat kurung je,peplum blouse pun ada.Harga pun berpatutan.^__^.Nak raya haji ni mesti ada yang nak nak tempah baju kan.

Notapink : Ukur baju di badan sendiri.^__^

22 comments:

  1. Peplum! Semangat je baca entry tadi tau. Fy suka sgt style peplum.

    ReplyDelete
  2. Peplum! Semangat je baca entry tadi tau. Fy suka sgt style peplum.

    ReplyDelete
  3. law abg long pkai gerenti tampak ayu jelita kan? kan? fiza kan?

    Hi Hi Hi....

    ReplyDelete
  4. dani pun minat sangat peplum ni. teringin nak beli dan teringin nak jahit sendiri. serius suka.

    fiza, kalau badan chubby sikit pun,masih boleh pakai. mesti nampak comel

    ReplyDelete
  5. cantik design bajunya...sis kalau nak empah nie...kena ukur baju di badan sendiiri...tue yg parah tue...kalau ukur tak betul...alamak!!! kikiki

    ReplyDelete
  6. suke gak ngn peplum...suke bju jovian jugak..tp..apakan daya..xbape nk mampu milik..huhu

    ReplyDelete
  7. buat baju tunang pon setail nih mihmih

    ReplyDelete
  8. tak ingat dh komen ke blum..tapi design cnatek!!!

    ReplyDelete
  9. cantik la.. akak baru tau ada peplum kurung ni :).. thanks fiza

    ReplyDelete
  10. memang cantikk kalau badan cantik.. tp kalau bentuk macam buah pear mmg tak sesuai la..hehehe

    ReplyDelete
  11. baju jovian nie terlalu mahal bagi emy! rase mcm tak mampu untuk memiliki :) haha

    ReplyDelete
  12. soooooo comel. tapi awat mahal ni T__T

    setahun sekali boleh la beli ni. huhuhu

    ReplyDelete
  13. WOW..MMG OSEM..TERASA NK BELI TP DUIT TAKDER..HUHU

    ReplyDelete
  14. Salam..jemput view n follow koleksi rinoalytionista di http://rinoalytionista.blogspot.com/?m=1
    Koleksi Peplum blouse terkini bakal di upload.TQ

    ReplyDelete

My blog is around for the long haul because I 'm really appreciate our relationships with one another above just about everything else. A blog entry isn’t just a block of text, but a slice of humanity and an opportunity to begin a real conversation.Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much!