Salam 1 Malaysia.Seronok bercuti hari ni?Of courselah seronok kan sebab selalunya mesti 'monday sickness'.Esok dah mula kerja balik.So,jadi Tuesday sickness lah pulak kan.Amboiii..kalau camtu bila nak rajin pulak??Heh..macam macam alasan kan.Whatever it is..kene sentiasa bersemangat!Ni tengah semangat nak citer pasal peplum style ni.

Peplum is originates in the Greek word for 'tunic' and may refer to one of the following: A genre of Italian films also known as 'Sword and Sandal' Peplos, a kind of women's garment in ancient Greece Veil Short overskirt that is usually attached to a fitted jacket, blouse or dress.

Dah faham maksud peplum?Err..tetibe bahasa melayu pulak kan.Tadi berhabuk speaking english gitu.Copy paste dari wiki.Kalau tak faham,nanti Fiza letak gambar pulaklah ye.

Skang ni baju kurung dah banyak di upgrade menjadi moden.Baju kurung jadi lebih fancy dan style.Salah satu adalah peplum style.A lil' bit ruffles bahagian kaki baju tu nampak unik je kan.Teringin juga nak tempah baju peplum style ni.Tapi kalau slim macam model untunglah kan.Of course nampak cantik.Tapi bagi yang sebaliknya..just like me a bit chubby maybe kena fikirkan style yang sesuailah kan.Takut nanti dek kerana fesyen sampai diri sendiri jadi mangsa fesyen.

Peplum style memang comel sangat!Tengok je lah peplum kurung yang superb comel,cute dan cun!Simple and unik.Wedding dress pun dah banyak style peplum ni kan.

[credit image:google]

Google punya google, Fiza nak share satu link ni yang boleh amek tempahan untuk peplum kurung ni. Bukan setakat kurung je,peplum blouse pun ada. Harga pun berpatutan. Nak raya haji ni mesti ada yang nak nak tempah baju kan.