Qurban & Aqiqah di KembojaDAPATKAN HARGA ISTIMEWA UNTUK PEMBACA BLOG SIHATIMERAHJAMBU

afzalsukasuki

Sunday, January 01, 2012

What you can expect in 2012


Entry di tahun baru ni agak excited nak post tapi macam malas sangat nak menaip.Ishh..tahun baru dah malas malas dah ye.Bukan pe,penat sangat hari ni..bangun awal pagi,pergi LCCT hantar anak buah..lepas tu balik houskeeping pulak.So,letih ya amat lah.

Tadi dalam kereta dah pikir nak sambung tido je tapi tak jadi pulak lepas hadap lappy.Sempat jugak Fiza selak selak surat khabar hari ni.Ni Fiza nak share sikit apa yang dijangkakan dalam tahun 2012.
1. RM300 fine for those who don't buckle up in the back.
2. Better personal data protection.
3. General election
4. Free schooling for year one pupils.
5. Euro 2012 Fever
6. Anti-competitive practices to be curbed.
7. Pay rise for civil servants.
8. New MyKads from Jan 3
9. RM500 aid for the people.
10. Return of the RM20 note
11. New guidelines on childcare centers and kindergartens.
12. Applications for credit cards to be based on net income.
13. Prince William and Kate Middleton to visit Malaysia
14. Race relations Bill to be tabled.
15. Automatic transmission driving test to be introduced
16. 50% discount on LRT and monorail services for senior citizens.
17. Faster travel for KTM users.
18. Higher EPF contribution from employers.
19. Household waste to be separated from September.
20. Developers to face jail time for abandoning  projects.
21. Decision on Datuk Seri Anwar Ibrahim's second sodomy case.
22. The London olympics
23. Repeal of Internal Security Act(ISA)
Fiza amek dari the star.So,Fiza taip terus je lah dan ringkaskan.Korang translate dalam bahasa ok.^__^
notapink : Semangat nak tukar MyKad baru ni ^__^

17 comments:

  1. ala, nak diskaun bila naik lrt. hehe

    ReplyDelete
  2. mcm2 bakal berlaku dan dh berlaku kot..huhu

    ReplyDelete
  3. yeee sheda pun wat mykad baru hihi leh x wat peace mase nk tngkp tuh hik3x smat taun baru to fiza ekeke

    ReplyDelete
  4. tak sabar duet 20 hengget tuhhh. hehe

    ReplyDelete
  5. tukar mykad?adoii mas de tengok berita tapi tak tahula mmg wajib semua tukar or bila teruk je?coz mas dah la prob kalau tukar2 ni..eee

    ReplyDelete
  6. aha, menanti yg no.18 tu hihi cerah sikit masa dpn

    ReplyDelete
  7. kena tukar lagi ek mykad? hee, baru je tukar 2 bulan lepas ;)

    ReplyDelete
  8. heheehe banyak sgt perubahan..hehe

    ReplyDelete
  9. paling berminat sekali nak dapatkan duit baru tu..:)

    ReplyDelete
  10. hanya mengharapkan terus diberi peluang untuk memperbaiki diri.

    ReplyDelete
  11. harap2 terlaksana semua tu..memudahkan kita..

    ReplyDelete
  12. Automatic transmission driving test to be introduced . whoaaaa !

    ReplyDelete
  13. no 3 general election... PRU 13
    first time bleh ngundi nih...

    ReplyDelete
  14. x sabo nk ngudi nih:)
    malaysia...PEACE YOOO~

    ReplyDelete
  15. aduhhhh tukar lagi mykad..hihihi @_@
    berdebar-debar pulak untuk tahun 2012 ni. apa pulak perubahan yg bakal terjadi..

    ReplyDelete

My blog is around for the long haul because I 'm really appreciate our relationships with one another above just about everything else. A blog entry isn’t just a block of text, but a slice of humanity and an opportunity to begin a real conversation.Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much!