Denaihati.com


Cerita afzalsukasuki

Sunday, January 15, 2012

Segmen : Adore Your Arts Part I


Hari ni Fiza nak mulakan dengan segmen baru lain dari yang lain sebab akan dipenuhi dengan karya karya seni terhebat dari ahli ahli WLA[WeLoveArts].Segmen ni akan diadakan selama sebulan dan akan dibahagi kepada 4 minggu.

Tujuan utama segmen ni untuk memperkenalkan/mempromote ahli ahli seni group WLA [WeLoveArts] di samping memperkembangkan bakat yang ada. Dan diharapkan mendapat sokongan dari korang semua.Yang menariknya segmen ni menggabungkan pelbagaikan jenis arts yang akan dijadikan sebagai hadiah kepada blogger yang bertuah.

Ada vector potrait,vector cartoon,karikatur potrait,header flash,doodle,dolly,doodle BFF,vector T shirt dan macam macam lagi.Penyumbang untuk minggu pertama ni adalah Nurdani master of excel.Sumbangan dani adalah  karikatur macam kat bawah ni.
Dani menghasilkan seni nya hanya dengan gunakan microsoft excel.Hebat tak hebat tu??Mestilah hebat! Kalau nak belajar seni guna excel,boleh ke blog Dani.Dani jugak ada mengambil tempahan doodle,vector dan karikatur.Nak tengok hasil seni dani click sini>>Blog Nurdani

Pencinta seni ke-2 adalah DiDi merupakan orang kuat Group WLA[WeLoveArts].Sumbangan DiDi untuk minggu ni adalah vector potrait macam kat bawah ni.
DiDi memang berbakat buat vector gunakan Adobe Illustrator dan Adobe Photoshop untuk hasilkan vector kat atas ni.Kemas dan  menarik! Didi juga meminati photography.Kalau nak tengok hasil kerja DD boleh ke tumblr Didi dan boleh tanya apa apa tentang seni pada DiDi.Memang tak kedekut ilmu.Kenali DiDi>>tumblr DiDi

Yang ketiga pulak,Azhunk yang masih bersekolah tapi hebat dalam seni ni.Hebat dalam menvector,mendoodle dan mendesign blog template.Apa yang nak disumbangkan dalam segmen untuk minggu ni adalah doodle BFF ni.

Budak sekolah zaman sekarang dah pandai explore photoshop dah kira hebat tu.Kalau nak tengok hasil kerja dia yang lain.Korang boleh terjah blog Azhunk.Click sini>>Blog Azhunk

Yang terakhir menyumbangkan hasil seni adalah Fiza sendiri.Korang sedia maklum yang Fiza sekarang dok menvector je kan.So,Fiza akan sumbangkan vector untuk segmen ni.Dan ini salah satu hasil kerja Fiza.
Dah kenali pencinta seni yang hebat hebat ni.Korang kenalah bagi sokongan dengan join segmen ni bagi menaikkan semangat kami dalam menghasilkan kerya seni ni.Kalau korang mahukan vector,karikatur dan doodle gambar korang.Korang kenalah join Segmen ni.Apa yang perlu korang buat mudah je.

Syarat
-Buat satu entry yang bertajuk"Segmen:Adore Your Arts Part I"
-Letakkan banner segmen dan link kan ke entry ini.
-di alu alukan men'follow'  ke semua blog pencinta seni yang menyumbangkan hasil kerja tanda sokongan kepada mereka.[tiada paksaan]
-Letak satu gambar [originality dari korang]yang korang rasa boleh menggambarkan seni dan gambar tersebut  tidak melibatkan manusia.Terpulang samada nak edit atau tak.
[cth:gambar pemandangan atau objek-Gambar boleh di edit untuk penambahan effect seperti lomo dan sebagainya.Tulisan tidak dibenarkan kecuali watermark]
-Publish entry dan letakkan link entry post korang di kotak komen entry ini tanpa meletakkan http:// dan www.
*patuhi syarat di atas jika mahu menang ^_^
nak tgk contoh entry dan gambar>>click here
Pemilihan pemenang
-Setelah tamat tempoh segmen,semua gambar  akan diadili oleh ahli WLA.
-4 gambar yang menarik dan berseni akan dipilih sebagai pemenang.

Tempoh segmen
15Jan 2012>>>22Jan 2012[jam 11:59pm]

notapink : Selepas abis segmen Adore Your Arts Part I,akan ada Part II,III and IV.Syarat masih sama cuma penyumbang seni berbeza.Kalau nak join sampai part IV pun boleh.

37 comments:

  1. nak promote jugak ni..boleh kan fiza...huhuhu...

    ReplyDelete
  2. segmen yg best, tp sy xde pluang nk join.. jadual keje full, huh...

    ReplyDelete
  3. wahhh..kena join ni.. terbaekkk :)

    ReplyDelete
  4. Segmen yang baik untuk rkan2 seni..

    ReplyDelete
  5. OKE ESOK SHEDA JOIN HIHI WAIT FOR ME.. CUME NK PASTIKN PIC YG KITE LETAK TU HARUS DI EDIT LA KN2

    ReplyDelete
  6. huaha. nak join tpi tade art yg cantik XD

    ReplyDelete
  7. alaaaahhhh . cmne ni ? hda bkn org seni pon . sdey nye . msti kalah first round ! waaaaa ~

    ReplyDelete
  8. semua hebat2..tapi jijah lansung xde seni dan kreatip pon.huhuhu

    ReplyDelete
  9. wah..segmen mnarik la kak..tp cik x brape pndai la nk edit2..huhu
    em,cik cube cari dulu la..hehe

    ReplyDelete
  10. perhhh! smua terer2 mendudel nih!








    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  11. :)


    teesaz.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

    ReplyDelete
  12. huhu..xpandai..tp tinginnya nak join

    ReplyDelete
  13. wahhh.. mmg smuanya berbakat sungguh.. hmmm, akak xdpt join sbb xseni hehe..

    ReplyDelete
  14. @aNereO UsitHe brape gambar boleh dipertaruhkan ni akak???

    ReplyDelete
  15. ADA HATI NAK JOIN TP MALANGNYA TAKDER BAKAT LANGSUNG..HUHU...

    ReplyDelete
  16. @aNereO UsitHe

    okehh...NAJ cini sambil join... :)

    anereodacandid.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

    ReplyDelete
  17. nak join jugak..16 baru sempat lagi nak join nie. hehe..

    ReplyDelete
  18. gudluck er saper yg msuk..

    jom baca sekejp..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

    ReplyDelete
  19. Dah join!

    nurulchumel.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-i.html

    Kasi I full mark oke? :')

    ReplyDelete
  20. join :)

    http://firdausproperties.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

    ReplyDelete
  21. tangan tak ber'art' sangat tapi join jgk =)

    hujan-pasti-berhenti.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-1.html

    ReplyDelete
  22. wahhh...segmen menarik nih...^__^

    ReplyDelete
  23. kita join walaupun tak pandai ^^

    fairycadbury.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-i.html

    ReplyDelete
  24. harap ader rezeki..datanglah jenguk

    salmikhairil.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-i.html

    ReplyDelete
  25. miera join

    mieraluve.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

    ReplyDelete
  26. Azza join. .

    http://azzalifestory.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

    ReplyDelete
  27. Fiza ku sayam.. akak join segmen nie. hehe.. ada tulisan aida omar kat situ tak pe kan? hehe..

    diarisifroggie.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-1.html

    ReplyDelete
  28. nak join adehh gmbar xdpt lg nih uhuhu...

    ReplyDelete
  29. http://atienabila.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

    ReplyDelete

My blog is around for the long haul because I 'm really appreciate our relationships with one another above just about everything else. A blog entry isn’t just a block of text, but a slice of humanity and an opportunity to begin a real conversation.Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much!