DAPATKAN HARGA ISTIMEWA UNTUK PEMBACA BLOG SIHATIMERAHJAMBU

afzalsukasuki

Sunday, January 15, 2012

Segmen : Adore Your Arts Part I


Hari ni Fiza nak mulakan dengan segmen baru lain dari yang lain sebab akan dipenuhi dengan karya karya seni terhebat dari ahli ahli WLA[WeLoveArts].Segmen ni akan diadakan selama sebulan dan akan dibahagi kepada 4 minggu.

Tujuan utama segmen ni untuk memperkenalkan/mempromote ahli ahli seni group WLA [WeLoveArts] di samping memperkembangkan bakat yang ada. Dan diharapkan mendapat sokongan dari korang semua.Yang menariknya segmen ni menggabungkan pelbagaikan jenis arts yang akan dijadikan sebagai hadiah kepada blogger yang bertuah.

Ada vector potrait,vector cartoon,karikatur potrait,header flash,doodle,dolly,doodle BFF,vector T shirt dan macam macam lagi.Penyumbang untuk minggu pertama ni adalah Nurdani master of excel.Sumbangan dani adalah  karikatur macam kat bawah ni.
Dani menghasilkan seni nya hanya dengan gunakan microsoft excel.Hebat tak hebat tu??Mestilah hebat! Kalau nak belajar seni guna excel,boleh ke blog Dani.Dani jugak ada mengambil tempahan doodle,vector dan karikatur.Nak tengok hasil seni dani click sini>>Blog Nurdani

Pencinta seni ke-2 adalah DiDi merupakan orang kuat Group WLA[WeLoveArts].Sumbangan DiDi untuk minggu ni adalah vector potrait macam kat bawah ni.
DiDi memang berbakat buat vector gunakan Adobe Illustrator dan Adobe Photoshop untuk hasilkan vector kat atas ni.Kemas dan  menarik! Didi juga meminati photography.Kalau nak tengok hasil kerja DD boleh ke tumblr Didi dan boleh tanya apa apa tentang seni pada DiDi.Memang tak kedekut ilmu.Kenali DiDi>>tumblr DiDi

Yang ketiga pulak,Azhunk yang masih bersekolah tapi hebat dalam seni ni.Hebat dalam menvector,mendoodle dan mendesign blog template.Apa yang nak disumbangkan dalam segmen untuk minggu ni adalah doodle BFF ni.

Budak sekolah zaman sekarang dah pandai explore photoshop dah kira hebat tu.Kalau nak tengok hasil kerja dia yang lain.Korang boleh terjah blog Azhunk.Click sini>>Blog Azhunk

Yang terakhir menyumbangkan hasil seni adalah Fiza sendiri.Korang sedia maklum yang Fiza sekarang dok menvector je kan.So,Fiza akan sumbangkan vector untuk segmen ni.Dan ini salah satu hasil kerja Fiza.
Dah kenali pencinta seni yang hebat hebat ni.Korang kenalah bagi sokongan dengan join segmen ni bagi menaikkan semangat kami dalam menghasilkan kerya seni ni.Kalau korang mahukan vector,karikatur dan doodle gambar korang.Korang kenalah join Segmen ni.Apa yang perlu korang buat mudah je.

Syarat
-Buat satu entry yang bertajuk"Segmen:Adore Your Arts Part I"
-Letakkan banner segmen dan link kan ke entry ini.
-di alu alukan men'follow'  ke semua blog pencinta seni yang menyumbangkan hasil kerja tanda sokongan kepada mereka.[tiada paksaan]
-Letak satu gambar [originality dari korang]yang korang rasa boleh menggambarkan seni dan gambar tersebut  tidak melibatkan manusia.Terpulang samada nak edit atau tak.
[cth:gambar pemandangan atau objek-Gambar boleh di edit untuk penambahan effect seperti lomo dan sebagainya.Tulisan tidak dibenarkan kecuali watermark]
-Publish entry dan letakkan link entry post korang di kotak komen entry ini tanpa meletakkan http:// dan www.
*patuhi syarat di atas jika mahu menang ^_^
nak tgk contoh entry dan gambar>>click here
Pemilihan pemenang
-Setelah tamat tempoh segmen,semua gambar  akan diadili oleh ahli WLA.
-4 gambar yang menarik dan berseni akan dipilih sebagai pemenang.

Tempoh segmen
15Jan 2012>>>22Jan 2012[jam 11:59pm]

notapink : Selepas abis segmen Adore Your Arts Part I,akan ada Part II,III and IV.Syarat masih sama cuma penyumbang seni berbeza.Kalau nak join sampai part IV pun boleh.

37 comment (s):

BiQa HatmiN said...

nak promote jugak ni..boleh kan fiza...huhuhu...

caliph shuriken said...

segmen yg best, tp sy xde pluang nk join.. jadual keje full, huh...

fiQ'Ra said...

wahhh..kena join ni.. terbaekkk :)

Koding said...

Segmen yang baik untuk rkan2 seni..

Sheda Argos ツ said...

OKE ESOK SHEDA JOIN HIHI WAIT FOR ME.. CUME NK PASTIKN PIC YG KITE LETAK TU HARUS DI EDIT LA KN2

steffany daph said...

wah. best nyer ^_^..

Cik tikah said...

x layaklah daku nak join :(

Fyfy Liew said...

huaha. nak join tpi tade art yg cantik XD

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,menarik ni..

hudahassan said...

alaaaahhhh . cmne ni ? hda bkn org seni pon . sdey nye . msti kalah first round ! waaaaa ~

Azzah said...

semua hebat2...

CintaKhadijah said...

nak join tp x berseni la..:P

Cik Azizah said...

semua hebat2..tapi jijah lansung xde seni dan kreatip pon.huhuhu

FYA PELANG! said...

ngehh. tangan masih kayu :P

Original CikTeddy said...

wah..segmen mnarik la kak..tp cik x brape pndai la nk edit2..huhu
em,cik cube cari dulu la..hehe

anamizu kaito said...

perhhh! smua terer2 mendudel nih!








luv,
cik ana

Teesaz said...

:)


teesaz.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

aNereO UsitHe said...

esok naj akan start editting :)

eeiyss said...

huhu..xpandai..tp tinginnya nak join

Alycia said...

wahhh.. mmg smuanya berbakat sungguh.. hmmm, akak xdpt join sbb xseni hehe..

aNereO UsitHe said...

@aNereO UsitHe brape gambar boleh dipertaruhkan ni akak???

Bui Junaidi said...

ADA HATI NAK JOIN TP MALANGNYA TAKDER BAKAT LANGSUNG..HUHU...

aNereO UsitHe said...

@aNereO UsitHe

okehh...NAJ cini sambil join... :)

anereodacandid.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

Aida Omar said...

nak join jugak..16 baru sempat lagi nak join nie. hehe..

L said...

gudluck er saper yg msuk..

jom baca sekejp..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

Nurulchumel said...

Dah join!

nurulchumel.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-i.html

Kasi I full mark oke? :')

firdaus hilmy said...

join :)

http://firdausproperties.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

amy syifa said...

tangan tak ber'art' sangat tapi join jgk =)

hujan-pasti-berhenti.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-1.html

Ayie Abas said...

wahhh...segmen menarik nih...^__^

nadiya musa said...

kita join walaupun tak pandai ^^

fairycadbury.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-i.html

amranaiman said...

menang dapat ape ni? :D

Salmi Khairil said...

harap ader rezeki..datanglah jenguk

salmikhairil.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-i.html

MiSs MieRa said...

miera join

mieraluve.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

Che Azza Utsukushii said...

Azza join. .

http://azzalifestory.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html

Aida Omar said...

Fiza ku sayam.. akak join segmen nie. hehe.. ada tulisan aida omar kat situ tak pe kan? hehe..

diarisifroggie.blogspot.com/2012/01/segmen-adore-your-arts-part-1.html

shida'R said...

nak join adehh gmbar xdpt lg nih uhuhu...

atien said...

http://atienabila.blogspot.com/2012/01/segmenadore-your-arts-part-i.html