Jadi Blogger Kene Berjiwa kental


budget nak jadi  blogger kene hati PINK? macam bagus je la Fiza ni kan..haa yang last tu saje je..pesanan ikhlas dari Fiza je,ikut tema blog lah..Ingat senang nak jadi sorang blogger.Tak kesahlah blogger tegar ke tak tegar ke,picisan ke tak picisan ke.Once dah ade satu entry dah layak bergelar blogger,tak perlu isi borang pun kan.

Sekarang dah macam satu trend,setiap orang mesti ade blog.Kenape?Sebab rase cool bile ade blog?Boleh jadi famous,boleh kumpul duit?Walau ape pun alasan korang, jadikan blog sebagai medium yang boleh membawa korang ke arah sesuatu yang mendatangkan faedah pada diri  korang bukan memudaratkan korang pulak ye..Nak jadi blogger kene berjiwa kental sikit..Kenapa?bace jangan tak bace bawah ni

1.Kene tahan Sabar
-Kalau tenet slow,mood nak update blog automatic OFF
-sabar cari idea nak update blog
-sabar kalau kene hentam kaw kaw punye

2.Kene tahan maki
-Ingat berkerja je ke kene ade ciri-ciri ni.Kadang-kadang ade anon yang selalu tak puas hati dengan blog kite dan selalu maki-maki blog kite dalam blog die atau meninggalkan ayat tak berapa nak best kat shoutbox disebabkan jeles terlampau.

3.Kene tahan Rindu
-sehari tak berblog,macam setahun lamenye?korang camtu ke?hikhikhik

4.Kene tahan tido
-Sanggup tak tido demi mengedit blog punye pasal..

5.Kene tahan fitnah.
-yelah,blogger tak lari dari copy paste kan.Tapi kalau dah paste tu,pepandai lah creditkan kepada tuan punyer.

6.Kene tahan kutuk
-bukan sebab blog terkutuk,tapi mesti akan ade mata-mata yang akan memantau blog korang.kalau ade yang tak puas hati,mesti kene kutuk kaw kaw punye. Ade je yang tak puas hati kan.kalu tak sikit,banyak!kalau tak banyak,sikit!

7.Kene tahan sakit
-Ingat pesakit je kene tahan sakit?Kena tahan la kalau sakit telinga dan sakit hati dengar ketukan kutukan tu.ahaha..Jangan korang hentam balek..kan kene tahan sabar,ciri-ciri no 1 tu..

8.Kene tahan Nangis.
-Ni kes bile blog korang kene delete ke kene removed ke..mesti nangis nak ngadu kat mak kan..ish..jangan sampai camtu..buroklah nangis..janganlah nangis..
-kalau kene hacked pun,jangan terkucil air mata ye..jangan pi report polis pulak..

Ape ape pun nak jadi blogger kene S.A.B.A.R..Ape jua masalah kan boleh selesai..yang penting jiwa tu kene kental,kasik kepal-kepal jangan mudah rapuh..haa gitu! Eleh Fiza,ko cakap orang,Ko cukup kental ke??Fiza jawab dalam hati je eh :p

Fiza bagi 8 je la sebab lupe dah ape nak tulis..Minum air  perisa semut banyak sangat..eh,takde ar..kalau semut bergedik santai dalam cawan,tanpa segan silu..ke dalam sinki lah Fiza anta si semut tu.Sebenarnye cam banyak lagi,ape kata korang sambung lagi..boleh?

Yang pasti korang kene bersedia dalam ape jenis revolusi blogger ni.ayat nak canggih je kan..Ade sesape yang terasa perkara-perkara di atas?mestilah ade kan..name pun blogger..kan?Jangan pulak pas bace ni,korang tak puas hati terus Fiza kene hentam..kene tahan sabar hokeh!Lagipun Fiza mane de kutuk-kutuk kan..Kongsi kongsi idea je.Sape lah Fiza nak kutuk-kutuk orang ni..Blog korang,korang punye hal la kan.Dah jadi blogger kene berjiwa kental dalam ape situasi sekalipun..Ade berani?

P/s : S.A.B.A.R
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. 1 je dalam ape2 bidang SABAR!! kesemua di atas adalah betol..wuaaaaaaaaa blog kena removed mmg nak ngis wooo! ngadu kat kengkawan..gagaga :p sehari tak berblog jiwa resah gundah gulana..hikhikhik

    ReplyDelete
  2. kalau blog kene removed memang mereng sebulan kot..huhu

    ReplyDelete
  3. setuju2~!! kene SABAR. sabar itu sebahagian dr iman.. hehehe. kalau kene removed memang meroyan laa gamaknya..

    ReplyDelete
  4. haha, nampaknya memang kene berjiwa kental dan berhati batu cam ni, aku pun nak mula melangkah dalam dunia ni.

    ReplyDelete
  5. @Cik Azizah
    yerp,betul tu jijah..kene SABAR dalam ape2pun kan..huwaa..samelah,kite same2 pernah di test removed..huwaaa

    ReplyDelete
  6. @AkuTracy
    ya,boleh aja kalau kau..heee trademark stacy yerp..

    ReplyDelete
  7. @aiNa yaZiD
    absolutely correct!haaa..janganlah sampai meroyan -_-'

    ReplyDelete
  8. Tak tido fasal nak edit blog tuh saya sokong :D
    HAHA long time ago la
    skang dah super simple habis :P
    malas nk bebanyak gadget sebab nnti lmbat gila nk loading

    ReplyDelete
  9. betol.. setuju ngan n3 ni.. tp yg point TAHAN NANGIS tu xkne lg kat dri gugu ;) mntk jauh wooo.. frust menonggeng nanti ;p

    ReplyDelete
  10. i pernah sekali je kena dgn anon. memang pedassss la ayat dia. =.=

    ReplyDelete
  11. Paling nangis mmg bila blog kena removelah... Kdg2 Allah sembunyikan matahari, DIA dtgkn petir & kilat. Kita tertanya2 kemana hilangnya matahari.. rupa2nya Allah berikan kita pelangi..

    ReplyDelete
  12. S.A.B.A.R itu perlu ada dlm diri..kena kuat hadapi jer semua tu hehee :)

    ReplyDelete
  13. kena tahan kencing jugak - sbb berejam2 leka bw :P

    ReplyDelete
  14. Sbb jiwa kentallah sis sampai sini.Time tengahari ni, nak blogging pun takleh.Kena masaklah, itulah, inilah..

    ReplyDelete
  15. banyak kena tahan ni..tahan ke sy ni..=_=./x thn x lah beblog kan..

    ReplyDelete
  16. tima kaceh share menda ni..

    sy maseh baru berbelog...

    kena tahan kutuk rupanya...

    so xleyh sentap2 la kan...???

    eekkekeke...

    ReplyDelete
  17. @Haruuta Chan
    rase cam ramai je sanggup xtido edit blog kan..kikiki..

    ReplyDelete
  18. @Aida Azryn
    kalau ayat anon mesti hot and spicy..kene tahan la kan..huhu

    ReplyDelete
  19. @NuR 'aQiLaH
    yerp,ade banyak jenis kot..xlarat nak disenarai pendek kan

    ReplyDelete
  20. @Kodet
    err..mane boleh nangis.kene tahan nangis..kalau x,tak blogger lah.hihi

    p/s:macam pernah dgr je ayat tu :p

    ReplyDelete
  21. @caliph shuriken
    tu la..ade banyak lagi..nak tulih entry macam dah ingat..dah separuh jalan lupe lak..adeshh

    ReplyDelete
  22. @Scarlett O'Hara
    betul tu kak..macam2 lagi nak kene tahan sebenarnyer kan

    ReplyDelete
  23. @Ribena lalalaaa~
    kene tahan sabar jangan sentap menyentap..hihi..gudluck dear

    ReplyDelete
  24. well, jd blogger blkn semudah yg disangka. lgpon dunia blog ni kecik aje. =)

    ReplyDelete
  25. jiwa kena kental.. kalau tak baru kena hentam sekali dah merajuk, dah tak nak tulis pape lagi dalam blog.

    kalau kita ada terbuat silap dan tertulis entry yang tak betul, mintak maaf je.. tu dah cukup

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.