Sape Kata Susu untuk Budak Kecik Je | Kad Jemputan Kawen

Monday, July 18, 2011

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Ade orang pelik kenape Fiza minum susu..so,Fiza dengan rase tak pelik pun nak tulih entry ni.Sape kate susu untuk budakbudak kecik ke..pada peringkat remaja ni lah kite kene jage kesihatan kite.Tak bermakne waktu remaja ni kite tak mengalami tulang rapuh atau nama saintifiknye osteoporisis.Salah tanggapan korang tu.Harini Fiza jadik doktor serta merangkap promoter jap eh..boleh?So,mulai sekarang korang minum la susu anlene ni untuk untuk menguatkan tumbesaran pembinaan tulang yang kuat.
Susu Anlene ni ade banyak jenis untuk peringkat umur korang.macam Fiza selalu beli ni untuk 19tahun sampai  50tahun.kalau korang dikalangan peringkat umur camtu.bolehlah beli.jangan salah beli pulak.Fiza suke perasa jenis creamy sebab bile minum tak rase mual sangat dan sangat kenyang.err..dah macam baby pulak kan kenyang susu je..hehe..Bagi sesape yang tak minum susu sangat tu boleh beli jenis chocolate yang sedap tu.Function die same je cume tambah perasa lagi sedap je..

 Semestinya kurang lemak dan berkalsium tinggi..korang boleh bace kat label packing susu anlene ni..Iklan pon ade tunjuk banyak kebaikan minum susu anlene ni kan..Dengan hanya minum 2gelas susu anlene sudah memenuhi keperluan minimum kalsium dalam tubuh badan korang.Ouh..jangan risau..susu ni tak menyumbangkan kepada kegemukan sebab die kurang lemak.pengambilan yang teratur boleh mengekalkan kekuatan tulang dalam mase 4minggu.

Fiza minum susu sejak semester akhir mase study UiTM dulu sebab mase tu banyak habiskan mase dok depan lappy buat thesis.So,memang takde mase nak bersenam ke ape kan.Fiza ade beli pearl kacip fatimah untuk topup tenaga memerah otak dan tak cukup tido tu.so far die hanya sekejap je la..pastu jadik kurang tenaga balik.
Then Fiza try susu anlene pulak.time tu belum keluar lagi yang creamy ni.Fiza beli yang biase je la..Fiza tak kesah sebab Fiza jenis  yang suke minum susu pun.Beli pack besar terus..lamelame rase okay dan kurang rase sakit pinggang yang sebelum ni memang terasa sangatsangat..rase nak gerak sampai sakit sangat.

Sebelum minum susu ni pernah satu mase dulu Lepas bangun tido rase kejang sangat nak gerak pon tak leh..tak mao kejadian ni berulang lagi.lepas dah ok Fiza ade stop gak minum susu ni..tetibe jadik drug addict pulaks..eh bukanlah..kafein addict..kan kafein tu ade a bit drug kan..tibe Fiza suke minum "White Coffea Old Town tu".tapi kalau lepak di Old Town takde lak order kopi..pelikss..teringat pulak nasi lemak special tu..hihi
after that,kurang tenaga sebab kafein ni menyerap air dalam badan kan..ni ape yg Fiza tahu lah..kalau salah tolong betulkan ye..So,Fiza stop dan teruskan minum susu je sampai sekarang.Ni shaker Fiza yang comel sangat..opkos la PINK..baru semangat nak minum susu harihari..

"Prevent Is Better Than Secure"
Mulekan hari anda dengan minum Susu anlene untuk kesihatan korang
^___^
pesanan ikhlas dari Azhafizah.Com

**************************************************************************
Korang,tak lame lagi Fiza nak kawen tau..kad pun da siap dah..tadi dok sebok tulih name sebab tu takde mase nak blogwalking..okay,fiza tipu.sahsah le kat kad tu bukan name Fiza..Korang takkan tertipu kan..hehe..tadi dok tolong Abg ipar tulih name kat kad kawin anak sedare die nak kawen bulan 9 ni.Adesh..first time tulih kad kawin nak bg orang..terase sadis pulak tetibe..
kad kawin die simple je..tapi Fiza suke warne coklat ni nampak classic..homaii..tulisan burok giler..dah lame tak jumpe pen dan kertas ni...tulisan budak skolah tadika lagi lawa kot..-_-'
mahap le sesape yang dah terkejut mase Fiza update status di fesbuk tadi..
naseb korang tak hentam Fiza kan..dan nasib jugak korang tak terkejut beruk kan..heee..mahap ye korang..Fiza kawen Fiza jemputlah..no worries
"Happy Wedding Hani"
InsyaAllah akan datang dan mengikut langkah.
aminnn....
With Love, Sihatimerahjambu

8 comments

  1. haha nanti nk try laa minum ^^
    nice info :)

    ReplyDelete
  2. xboleh nk suka susu jgk..
    xlalu..
    kalau coklat suka :)

    wahh jgn lupa jmput kenduri , kehh3 !

    ReplyDelete
  3. sgt x suke minum susu ... tp my mom slalu pakse ... nowdays da jadi kebiasaan laks, hehe~~

    ReplyDelete
  4. @Lieyly ︱ Alia
    hehe..try dulu baru tahu best ke tak..coklat sedap sangat..nanti asik nak minum je pulaks..>.<

    ReplyDelete
  5. @Bui Junaidi
    oh ye ke kak bui?alahai..rugilah camni..hehe..tapi setiap orang rase die berbeza kan..ade lagi minuman yg berkhasiat >.<

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.