Cerita afzalsukasuki

Saturday, April 30, 2011

MAKE OVER BLOG NOORA

Seperti yang dijanjikan pada entry yang lepas..I nak bagitau blog sape yang I make over tu.Yang I dok dalam bilik pertapaan selama beberapa hari..tapi bukanlah dalam gua.mane nak carik gua zaman sekarang ni kan..I make over blog si Puan Nora..ouh tidak..dirimu telah berkahwin..maseh ku teringat akan waktu kite samesame didalam kelas dan mase present kiter punyer group project..macam terasa dirimu maseh single mingle je lagi..pehal pulak I ni kan..mengenang kisah lame pulak..zaman belajar dah abes ouke!

Noora is my ex-classmate mase di UiTM beberapa bulan yang lepas..now we all da grad..die da kawen..I je lom lagik..pehal la aku emo sedikit malam ni..kecewa ngan status skang..bile nak kawen??da penat wei I nak jawab soalan ni..mao je letak sepanduk besar gedabak kat depan I ni..biar semua orang tahu..I single..eh..single?takdelah single sangat kan...hihi..Err..terpanjang pulak intro entry ni..padahal nak cakap pasal make over blog noora.tibe lak I emo semacam kan...

Actually Noora newbie dalam dunia blog ni.So,senang la nak make over sebab maseh baru..so takdelah serabut sangat kan n sng juge nak make up..Bermula dari sekuntum bunga yang Noora bagi.I olahkan jadik banyak untuk dijadikan background belakang tu..I buat macam 3D effect gitu..tak caye,p tengok blog Noora secare live..haa..caya tak?macam tenggelam timbul di atas kaca gitu!hehe..then I buatkan Noora cursor bunga tu dengan ade daun sikit supaya senang la nak point pada ape yang Uolls nak click..kalau buat bunga sematamata..mane lah nak point kan sebab bunge kan bentuk bulat je kelopaknyer.Then dengan bunga gak I buat favicon,sidebar and letak juge dalam footer post.Ouhh..header toksah citer panjang..memang suweett..ni bukan I je cakap tapi kawan I juge[bukan nak puji diri sendiri.tapi mmg suweet..tulah seri suamiisteri!]Footer pulak I letak picture sweet couple cartoon..kalau tengok Full template..kiter akan tengok dari footer..maksudnyer gegurl kartun kat bawah tu sedang menceritakan kisahnyer dan si kartun boboy tu mendengarnyer.si gegurl juge mengimpikan kebahagiaan dalam hidupnyer bersama yang tersayang yang digambarkan di header..so kire berkaitan lah..Sweet tak sayang??mestilah kan...tibe je I rase sangat emo biler menulis entry ni..kenape ye??I jawab dalam hati je la ye..dah penat nak taip..so kite layan je blog selepas di make over.haa amek beso gedabak I letak! actually ade round kat corner tu..tapi bile bukak gune firefox die jadi segiempat pulak..haishhh
terjatuh cinta tak???kalau tak puas tengok..jom p tgk secare live kat sini.then Noora punyer watermark juga ade bungabungaan..

Banner untuk blog Puan Noora tak mo..so takdelah..^^
*pstt..ade sesape mao order..pm me ouke!pasni ade make over lg 1 blog ^^

6 comments:

  1. mcm mana awak buah header dan footer tu ...terpegun saya tengok hasilnya....

    ReplyDelete
  2. @tiha
    ouh..terharu seketika..erm..idea muncul tibetibe..so I just buat ikut ape yang I rase nk buat ^^dan hasilnye sangat sukee

    ReplyDelete

My blog is around for the long haul because I 'm really appreciate our relationships with one another above just about everything else. A blog entry isn’t just a block of text, but a slice of humanity and an opportunity to begin a real conversation.Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much!