Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

leaderboard-07

afzalsukasuki

MAKE OVER BLOG NOORA


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Seperti yang dijanjikan pada entry yang lepas..I nak bagitau blog sape yang I make over tu.Yang I dok dalam bilik pertapaan selama beberapa hari..tapi bukanlah dalam gua.mane nak carik gua zaman sekarang ni kan..I make over blog si Puan Nora..ouh tidak..dirimu telah berkahwin..maseh ku teringat akan waktu kite samesame didalam kelas dan mase present kiter punyer group project..macam terasa dirimu maseh single mingle je lagi..pehal pulak I ni kan..mengenang kisah lame pulak..zaman belajar dah abes ouke!

Noora is my ex-classmate mase di UiTM beberapa bulan yang lepas..now we all da grad..die da kawen..I je lom lagik..pehal la aku emo sedikit malam ni..kecewa ngan status skang..bile nak kawen??da penat wei I nak jawab soalan ni..mao je letak sepanduk besar gedabak kat depan I ni..biar semua orang tahu..I single..eh..single?takdelah single sangat kan...hihi..Err..terpanjang pulak intro entry ni..padahal nak cakap pasal make over blog noora.tibe lak I emo semacam kan...

Actually Noora newbie dalam dunia blog ni.So,senang la nak make over sebab maseh baru..so takdelah serabut sangat kan n sng juge nak make up..Bermula dari sekuntum bunga yang Noora bagi.I olahkan jadik banyak untuk dijadikan background belakang tu..I buat macam 3D effect gitu..tak caye,p tengok blog Noora secare live..haa..caya tak?macam tenggelam timbul di atas kaca gitu!hehe..then I buatkan Noora cursor bunga tu dengan ade daun sikit supaya senang la nak point pada ape yang Uolls nak click..kalau buat bunga sematamata..mane lah nak point kan sebab bunge kan bentuk bulat je kelopaknyer.Then dengan bunga gak I buat favicon,sidebar and letak juge dalam footer post.Ouhh..header toksah citer panjang..memang suweett..ni bukan I je cakap tapi kawan I juge[bukan nak puji diri sendiri.tapi mmg suweet..tulah seri suamiisteri!]Footer pulak I letak picture sweet couple cartoon..kalau tengok Full template..kiter akan tengok dari footer..maksudnyer gegurl kartun kat bawah tu sedang menceritakan kisahnyer dan si kartun boboy tu mendengarnyer.si gegurl juge mengimpikan kebahagiaan dalam hidupnyer bersama yang tersayang yang digambarkan di header..so kire berkaitan lah..Sweet tak sayang??mestilah kan...tibe je I rase sangat emo biler menulis entry ni..kenape ye??I jawab dalam hati je la ye..dah penat nak taip..so kite layan je blog selepas di make over.haa amek beso gedabak I letak! actually ade round kat corner tu..tapi bile bukak gune firefox die jadi segiempat pulak..haishhh
terjatuh cinta tak???kalau tak puas tengok..jom p tgk secare live kat sini.then Noora punyer watermark juga ade bungabungaan..

Banner untuk blog Puan Noora tak mo..so takdelah..^^
*pstt..ade sesape mao order..pm me ouke!pasni ade make over lg 1 blog ^^


With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
6 Comments
Share :

6 comments:

  1. mcm mana awak buah header dan footer tu ...terpegun saya tengok hasilnya....

    ReplyDelete
  2. @tiha
    ouh..terharu seketika..erm..idea muncul tibetibe..so I just buat ikut ape yang I rase nk buat ^^dan hasilnye sangat sukee

    ReplyDelete

My blog is around for the long haul because I 'm really appreciate our relationships with one another above just about everything else. A blog entry isn’t just a block of text, but a slice of humanity and an opportunity to begin a real conversation.Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much!

DISCLAIMER
All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [May 30, 2015] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.
[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Follow @azhafizah.mdnor