DAPATKAN HARGA ISTIMEWA UNTUK PEMBACA BLOG SIHATIMERAHJAMBU

afzalsukasuki

Friday, July 30, 2010

What band or musician that you want to come and perform here in Malaysia the most?

no band..no musician..:)

tanya banyakbanyak..^_^

Thursday, July 29, 2010

The Calling for Miss bubu

Sorry Miss Bubu lambat respons..a bit bz..s0rry for being late while u're keep waiting..As your wish..these some of my stuff..hope you can cho0se it babe~..trying so hard to find some cute for you but..hardly to find it actually..huhu..but..if you're not interested..just lemme noe oraittt..

Wednesday, July 28, 2010

The Sorcerer's Apprentice is ausom!

baru balek dari tengok wayang..excited nak update blog..hehe.bukan ape..sonok kowt tengok citer "The Sorcerer's Apprentice"..sesuai la untuk release tension..tak rugi la kalau tengok..jomlah tengok ramairamai~

Pasangan terbaik

1.Beriman

Untuk menjadi pasangan yang lebih baik, kunci pertama adalah
menguatkan iman anda sendiri. Dengan adanya pasangan yang beriman,
maka pasti hubungan cinta antara kedua pasangan akan mencapai titik
yang maksimum.


How do you picture your life in 10 years from now?

career women of course la!..live wif loving husband and kids..wahhhh..

tanya banyakbanyak..^_^

Monday, July 26, 2010

Interview-Joke of the day!

So0n,da nak grade..cepat betul mase berlalu..pejam celik je dah nak graduate.Tak sabar nak tunggu end of this year..I'm entitled "fresh graduate" dat time..Tak dapat nak bayangkan..mesti akan misshhh a lot zamanzaman belajar nih..2bulan before grad lak kene pikir pasal interview lak..harapharap dapat cari keje after grad..tak mo dah tanam anggur yang tak berhasil tu..dan harapharap interview success..dan harapharap dapat lah interviewer yang baek hati..^_^..and don't be like this>>>

Proud to be malaysians!

Malaysia boleh!Saya Anak Malaysia!..sumer tu selalu kite dengar kan kat manemane je..Malaysia memang boleh dalam pelbagai bidang..Just not enuf pro..why ekk???Tak taw la jawab..it is subjektif..Laen orang laen pendapat..Tapi..memang bangga la jadik warganegara Malaysia nih..Takde perangperang,aman dan demokratik..Alhamdullillah..Tak macam negara laen..Ade perangperang,tak cukup makan,tak aman dan macammacam lagi..

New Arrival stuff!!

trying so hard not to be further sad..Yesterday,went to low yatt..bought some stuff and some needed and some wanted..I love pink more than others..really really really like okeh....lets check it out!

cupcakes for him..

for his late bday...s0rry for being late..Just hope this cutest cupcakes will brings you a lotsa love from da bottom of my pink's heart..because I want to find a smile..Really hope so..can I get it???

Saturday, July 24, 2010

Baek ta' payah pakai baju???

Sekali bace tajuk je macam da suspen je kan..haha..nak tahu ape bende nyer??haa..ni la fesyen dan trend pakaian p ke kenduri kawen...tapiii..di igtkan..jangan plak tiru fesyen cenggini sebab nnti kalau pegi kenduri kawen,orang tak tengok pengantin..tapi tengok kamo0..haha..0leh itu,jangan sesekali pakai begini oke...cuci matelah orangorang kat citu nanti...

Friday, July 23, 2010

tutorial buat font tile cursor

Ade lagi 1 tutorial cursor yang agak menarik.before this ade sparkles kan..skang ni font lak..Yang menariknya,font ni leh create name or macammacam words la ikut sukesuki korang lak..tambah menarik bile font ni ikut kemane saje cursor ni pg..tapi dalam blog uolls je la kan..cute kan..cubelah!

Tutorial sparkles cursor

nak try buat cursor yang ade sparkles tak??macam kat bawah ni..kalau suke yang comeycomey tu..leh la cube..leh tukar  warna yang kat highlighter pink tu yer..biru,hitam,kuning or else..mudah saje..jom try buat!

Thursday, July 22, 2010

NENEK Cun!

balek class tadi terus bukak fb..tak sabarsabar nak bukak sebab nak mengkomen pe patut..da jadik habit!.Balek clas je ON laptop..huhu..rasenye bukan saye je camtu..korang pon same kan..ngaku je sudah!Tibetibe nampak lak gambar member yang telah di"TUA' kan..harhar..gelak besar tengok..dulu ade gak tengok member buat tapi mase tu takde perasaan nak buat..Now,da ade perasaan nak buat..memang gelak besar..besar punye!.jom gelak samesame..gelak sikitsikit je yer...

Wednesday, July 21, 2010

Si Putih MIA

Baru semalam Si kelabu tinggalkan kami.Hari ni Si putih lak bawak diri ntah kemane..die telah MIA[missing In Action] sejak petang tadi..Sara[bukan name sebenar] terperasan yg si putih takde dalam cage mase we all nak kuar umah..tengoktengok..Si Putih takde..puas sudah we all serata kawasan..Si putih takde..cari sane..cari sini...takde..putih..putih..putih pegi mane??Daya[bukan name sebenar] Tuan si Putih sedey Si Putih MIA...

Monday, July 19, 2010

Award kepada Follower yang ke 100

Tahniah kepada Miss fify kerana telah menjadi follower yg ke 100 dalam belog  sihatimerahjambu..So,Miss merahjambu nak bagi kiutmiut lil' award kepada Miss fify..silelah amek yer..untuk follower laen thangs yaw kerana sudi menjadi follower..akan datang nak try buat pembelajaran bahasa jepun lak..amacamm??pe anda rase??ok tak??ade yang berminat nak belajar???

Perginya si dia....

Kami telah kehilangan housemate kami yg kiut dan nakal nih..walaupon baru jap je die dok samesame kami tp pemergiannyer buat kami sedey..Daya[bukan name sebenar] baru je adopt wabbit comey nih bulan lepas..tak selalu luangkan mase samesame..Tapi skang..die pergi..untuk selamanye..sedey tengok die pergi didepan mate sendiri..tercungapcungap nafas sehingga hembusan terakhir..Nafas terhenti..die telah dibawa pergi..tinggallah si putih sorangsorang.kematiannye masih tak dapat dikenal pasti disebabkan ape....

Sunday, July 18, 2010

Tutorial buat watermark

Salam Satu  Malaysia.
.Miss sihatimerahjambu nak share camne nak buat watermark using Photoshop cs3 extended..especially for

Tutorial letak icon sebelah title sidebar

 This tutorial atas permintaan Miss bubu yg comey tu..

side bar nampak kosong je ngan tulisan kan..so,untuk nampak lagi cute,menarik dan tertarik.Miss sihatimerahjambu nak share wif other bloggers yang suke kiutmiut camni...ok.sangat mudah!tak percaye sile cube (^_*)//

Tak Tahu Bace ke Tak Faham???

 Sile bace keterangan dibawah ini dahulu>>>

Koc Wanita Pertama Di Malaysia Bermula Pada 28hb April 2010
27 April 2010 – Bertindak atas keperluan semasa, KTM Komuter mengambil inisiatif memperkenalkan koc wanita yang pertama di Negara ini yang memulakan operasi untuk laluan Sentul - Pelabuhan Klang, sepanjang hari bermula hari ini.Pelaksanaan Koc Wanita ini berpandukan statistik yang menunjukkan 60% pengguna perkhidmatan KTM Komuter adalah terdiri daripada kaum wanita.Menggunakan tema ‘Wanita Sahaja Sepanjang Masa, Ladies Only At All Times’ koc wanita ini berada di gerabak yang tengah dan dibezakan dengan pelekat khas koc wanita yang berwarna merah jambu (pink).

more pink stuff!!

I've got new pink stuff..The more pink,the more merrier..aite??saye sangat suke ngan design from Zang Toi ni..polo dress.sesuai untuk maen tenis..tapi..saye tak maen tenis..untuk hanging out gantung luar ok kot.Thanx to k.lynn cos sudi menyimpan kan stok dan dijualkan kepada saye...terharu sangat ni =_=..Design memang cute..lagilagi ngan colour pink.Bertambah kiutmiut!gagagaga...lavlavlav...

Saturday, July 17, 2010

header and Watermark Baru

Akhirnya setelah berjaya  meng'explore' photosh0p cs3..Ni lah hasilnyer..walaupon  tak sberapa hebat macam orang laen tapi..kire ok la kot untuk diri sendiri..hihi..pe komen u0lls?0ke ke tak oke?yg penting "PINK"..j0m tengok samesame..

Friday, July 16, 2010

Naek lagi???

Harga petrol naek lg setelah turun harge buat seketika..agak kesal dengan kenaikan harge tersebut..Ini akan menyebabkan banyak aktiviti bercuti akan dilupekan buat sementara waktu..giler sedey!..walaup0n just gune ego je tp..kalo jalanjalan by car  of course la m0re costly..aiyakkk........tol,petrol,tol,petrol..garugaru kepale+peningpening kepale..haihhh..sumer rakyat malaysia mengeluh panjang biler dengar berite ni..nak membantah??macam xde sape kesah.

Wednesday, July 14, 2010

Congratulation Wakaka Crew!

Baru je habes tengok showdown 2010..
Pemenangnyer sure anda dah tahu..mestilah Wakaka crew!my fav crew..dari awal dah agak dah Wakaka akan menang..yeay..sukesukesuke.."Walau aku kalah,aku kesah aper?"..trademark f0r Wakaka..tapi kami kesah kalo anda xmenang..hahaha..takde pe nak komen..just k0rang memang besh!Congrate!
 

CONTEST - Teka KG??

Sajesaje tadi luangkan mase ber"blogwalking"..then Mr scottish invite me to join contest..So,wanna try my luck..Pada sape yg nak join.silekan..^_^..mudah saje




1) Open to ALL bloggers
2) Buat satu entry bertajuk "CONTEST - Teka KG??"
3) Letakkan banner contest di tepi sidebar blog dan juga entry korang (harus ada link back ke contest ini ye)
4) Jadi FOLLOWER dan letak bloglist PENAJA kat blog korang
Senang je kan?
5) Boleh teka banyak kali untuk seorang blogger tapi kat lain2 entry k dan mesti _._ _ _kg  
(ada 4 nombor tau!)
sihatimerahjambu teka ::9.728kg
6) Dah complete, tinggalkan link korang di ruangan komen entry nie.
kalo ade contest..mesti ade hadiah kan..hadiah mmg giler besh..^_^..nak tahu lebih lanjut..click cni >>Contest-Teka KG??

*psst..harapharap dapat la sessi free ph0tography tu..hihi ^_^

Data Communication

Pagi ni dah mule class Data Communication atau lebih senang cakap "Data Comm"..agak lewat sikit bersiap.almaklumlah..name p0n p0mpuan kan! seperti harihari biasa,nak pegi class mmg jammed..naseb la bawak My eg0 ni..selit menyelit la jawabnye di tengahtengah jammed..ish..kadangkadang kecut perut bile jammed..bile dah hatihati takut orang laen lak  tak hatihati langgar kite..Alhamdulillah,selamat sampai setelah melakukan aktiviti selit meyelit di tengahtengah kesibukan kenderaan..Naseb la 2hari je class pg.kalo harihari..ma0  tak pegi class!..hahaha..Sampai fakulti..lif plak jammed!..Student sangat ramai taw semester ni..hado0iiii...tak sudahsudah ngan jammed..Nak tak nak kene tunggu jugak lah.Kalo nak suruh menggunakan perkhidmatan tangga..memang saye tak mampu nak buat macam tu!tingkat 8 tuh..mampukah anda???Tapi kalo dah terpakse..gagahkan jugak lah kan..Ok,akhirnye dapat jugak memboloskan diri dalam ramairamai student masok lif..saye kan kecik..selit je la kan..^_^.Lecturer agak lewat hari ni..biase lah..kalo pagi lewat pg class..of course U noe lah kan..jammed!..huhu..


ok,berbalek kepada tajuk ye..Hari ni dah start belajar pasal Data communication..Sapesape yg suke and minat pasal networking..besh belajar ni..actually saye budak elektronik..saje try amek 1subject dak c0mp engineering..s0nok jugak..ni ade la cketcket pe yg dah belajar td..kene bear in mind la pas ni ..then,saye dah register in cisco community gak..s0nok :)



Tuesday, July 13, 2010

Brand new..new style!

dah masuk new semester!yeahhh..bermulalah episod baru sebagai se0rang pelajar..takdelah baru sgt....nak abes dah pon.Kire mmg super duper seni0r dah ni..s0,bef0re start sumernyer kene la sh0pping pe patut untuk kelengkapan peribadi n study..mmg perlu lengkap!kerana dirimu begitu berharga..chewaahh mcm iklan pulak ye..^_^..0k,tak nak cakap banyak.ni je yg sempat di tangkap ketika bershopping smlm..j0m teng0k!





1.Pink bear bedsheet.50%polyster n 50%cott0n..if fully c0tt0n sure lg besh..sejuk je td0..xmo bangunbangun...0f c0urse lebey tdo lena lg ngan c bucuk tu..xmuat katil dah..aiyakk
 
2.casual sh0es fr0m adidas..tanye kat pr0moter tu."bang,ade warne laen x?"die kate purple je ade..haishhh..rugi nyer xde pink c0lour kan..tp hamekkk gak sbb very da comf0rt n comeycomey je..l0oks nice n cute larr..sukeeee
3.My fav perfume,vanilla fr0m body shop!..xmampu beli mahalmahal..huhu..BUT this vanilla mmg besh..dulu pnh tukar perfume tp cam xbesh..s0,stay ngan vanilla je la..
4.Lip ice  perlu ade..tak perlu lipstik tebaltebal kay!
5..My fresh l0ok....fr0m freshkon..since ade sale.dapat free1..beshnyer..still pilih warne yg same macam dulu dan sekarang..I'm suite 0n it ..Jgn cakap plak saye dah mcm salah s0rang ahli family Mr Cullen..Nanti org muntah darah pulak..hahaha..pastu jangan cakap saye mcm anak Mat Salleh pulak warne mate br0wn sbb saye tak putih macam mat salleh!sure anda dah muntahmuntah skang...
saye jugak telah membor0ng 3helai PADINI shirt!tak sempat nak snap..sudah pakai pegi clas..hihi..sangat tak sabar disitu..actually ade lg yg l0m beli..ink catridge,double A4 2bundle, and some m0re..Later 0n baru beli c0s nak ke L0w yatt..I can't hardly wait f0r dat day..

Thx f0r Mr Aidil sbb sudi bershopping samesame

Monday, July 12, 2010

Back to sch0ol m0de

hai hai hai..saye sudah kembali ke skolah..bukan skolah tadika,bukan skolah rendah dan bukan juga skolah menengah..nak taw sk0lah ape???sebenarnye dah masuk semester baru!slogan di atas adalah yg terbaek untuk digunakan..yela..mane ade "back to universiti"..xde kann?^_^..pelik jugak ye nape xde "back to Universiti"..tapi...kalo ade pon nak buat ape?perlu ke parapara pengiklan nak buat iklan kasut bata,uniform, dan laenlaen..lawak pulak kalo ade!..huahuahua..

apeape pon,saye telah selamat sampai di shah Alam dan mode study kembali semule..agak xberape eksited nak masuk semester baru..tapi disebabkan Final semester untuk grad..jadi,kene lebih semangat..chaiy0ok..perjalanan pulang sangat xbesh disebabkan train delay ab0ut 2 and half hour!..gilerrrrr!!!! Naseb xjadik gile!huh~

Saturday, July 10, 2010

Midvalley MegaMall Dangerous Exprience - PLEASE READ!!

Dear darlings,

I hope u can spread this story to others. Everybody MUST know this story, even if u happen to live far away from KL, but things happens.. We knew all tactics that bad guys does, this is one of them. Create awareness, u might save a life.
LET THIS TRUE STORY SERVE AS A WARNING
To the men        : warn your loved ones!
To the women     : remember this!



About a month ago there was a woman standing by the Mega Mall entrance passing out flyers to all the women going in. The woman had written the flyer herself to tell about an experience she had, so that she might warn other women.

The previous day, this woman had finished shopping, went out to her car and discovered that she had a flat. She got the jack out of the trunk and began to change the flat. A nice man dressed in business suit and carrying a briefcase walked up to her and said,

'I notice you're changing a flat tire. Would you like me to take care of it for you?'

The woman was grateful for his offer and accepted his help. They chatted amiably while the man changed the flat, and then put the flat tire and the jack in the trunk, shut it and dusted his hands off.

The woman thanked him profusely, and as she was about to get in her car, the man told her that he left his car around on the other side of the mall, and asked if she would mind giving him a lift to his car. She was a little surprised and asked him why his car was on the other side. He explained that he had met an old friend in the mall whom he hadn't seen for some time and they had a bite to eat and visited for a while; he got turned around in the mall and left through the wrong exit, and now he was running late and his car was clear around on the other side of the mall.

The woman hated to tell him 'no' because he had just rescued her from having to change her flat tire all by herself, but she felt uneasy. Then she remembered seeing the man put his briefcase in her trunk before shutting it and before he asked her for the ride to his car.

She told him that she'd be happy to drive him to his car, but she just remembered one last thing she needed to buy. She said she would only be a few minutes; he could sit down in her car and wait for her; she would be as quick as she could be. She hurried into the mall, and told a security guard what had happened; the guard came out to her car with her, but the man had left.

They opened the trunk, took out his locked briefcase and took it down to the police station. The police opened it (ostensibly to look for ID so they could return it to the man). What they found was rope, duct tape and knives.

When the police checked her 'flat' tire, there was nothing wrong with it; the air had simply been let out. It was obvious what the man's motive was, and obvious that he had carefully thought it out in advance.

The woman was blessed to have escaped harm. How much worse it would have been had she waited in the car while the man fixed the tire, or if she had a baby strapped into a car seat. Or if she'd gone against her judgment and given him a lift. I'd like you to
forward this to all the women you know.
It may save a life. A candle is not dimmed by lighting another candle. I was going to send this to the ladies only; but guys, if you love your mothers, wives, sisters, daughters, etc., you may want to pass it on to them as well.


Send this to any woman you know that may need to be reminded that the world we live in has a lot of crazies in it....
better safe than sorry.

PLEASE BE SAFE AND NOT SORRY!

JUST A WARNING TO ALWAYS BE ALERT AND USE YOUR HEAD!!!

Pass this along to every woman you meet. Never let your guard down.
SOMETIMES, THAT FEELING IN YOUR GUT IS THE VOICE OF GOD. TRUST YOUR INSTINCTS!!

Thursday, July 8, 2010

Who I am??I'm The Real engineer!

Lost 1 tyre??I'll fix it!

Broken Visor?I'll fix it!

Tuesday, July 6, 2010

Strange or unstrange??


Anda bukan stranger!Sile betulkan mate anda di kedudukan yg betul sebelum melihat aksiaksi pelik selepas ini.pastikan anak mata tidak jatuh kelantai atau berterabur ketika kornea mata anda membesar.Oleh itu bmbingan ibu mata amatlah di harapkan agar anakanak mata tak berlari sane sini akibat ketakutan.Pastikan juga jari telunjuk anda dalam keadaan baek.Ini kerana jari tersebut digunakan sepenuhnya untuk aksi berikutnya kerana perlu bershuffle lajulaju di atas tetikus anda.Juga di igtkan jarak mata anda tidak terlalu rapat dengan screen ini.takut nanti ade yg berlanggar..Nanti tak sempat tengok sampai abes lak.0k,da pakai tali pinggang keledar??seat belt??g0odgo0d..mari kiter mule kan..



1
2

3


presented>>The amazing 3D sidewalk

The artist faces himself
 
Nampak mcm real je kan s0rang lg tu..alah..yg sebelah kiri tu..yg kanan tu artist..co0l beb!

 
A Dead Fly On The Sidewalk
  
nyamuk gile beso ni boleh mati hanye menggunekan perfume ridset yg kecik.macamana nyamuk aedes yg kecik tu payah nak mati kalo gune perfume yg same??.anda sedang tertipu oleh si penipu..Ini hanya 3D je!

 

Transformer at Union Square
  
Adakah ini bumblebee yg saya sedang carik??keluar pon kamu skang yer..siap bawak air untuk I ker??haha..Smart giler art ni..tabek spring gulungulung.. 

Holes on San Francisco pavement
 
Ini mengingatkan anda supaya berhatihati ketika berjalan.jadilah perempuan melayu terakhir..bukan  tengah jalan je bahaye..sedang berjalan pon bahaye!..tp itu hanye ilusi dlm art di atas..hihi

>>Strange building
The Torre Galattea Figueras(Spain)

giler comey ni..mainan ke haper???

Kansas City Public Library(missouri,United States)
Kalo la library kat Mesia ni mcm nih..tiaptiap ari mao pg..studystudystudy!time tu la aku akan dapat title dan award "bo0kworm"..sperti aku maen game bo0kworm tu.
 
  
Ryugyong Hotel (Pyongyang, North Korea)
w0aaah..tak mampu untuk berkatekate..

Fuji Television building(Tokyo,Japan) 
Canggih giler design!hebat arkitek tu!awes0me idea!sape punyer idea?angkat tangan!..tolong buatkan office saye mcm ni tahun depan sbb saye nak grad dah!tak pon sile berikan keje untuk saye dibangunan ini..jika tiada kekosongan..berikan saya peluang untuk membuat lawatan sambil belajar..ikitai!ikitai!ikitai!

いちばん!!!

 abess daaaaa...gos0k mata anda sekarang!mata anda ok??anda dikedudukan yg betul??kepale anda dimana??apeape pon sumernyer adelah real..saje nak share ni ngan andaanda sume.^_^.Ckuplah untuk ari ni yer..ariari sok tahu lg...jarijariku xlarat bershuffle sbb xckup stamina.training pon kurang da skang.pastu anak mata pon da melalak nak tdo..sekian untuk tontonan kali ni..kalo nak tgk lg..silesileah jengahkan kepale kat tetingkap laman sesawang ni okeh>>> *credits to villageofjoy

Monday, July 5, 2010

Masih tak sedar diri


 
psttt..si polan bin si polan tu kann.die kan..blablabla..tbetbe...hey!ngumpat kerr???xsedar diri betul ngumpatngumpat org!..

1   2   3   4  5 saat kemudian..
ni bukan kess ngumpat yer kawankawan.ni pasal saye yg makin tidak sedar skang ni dah start new sem tp masih lom pandai pulang ke destinasi lg.perjuangan perlu diteruskan sebagai seorang pelajar dan juge bakal engineer..aminnnn..meh cepat doa dan amin ramairamai...awalawal sem ni kompem class byk yg cancel.lagipon ade hal yg xdapat dielakkan..sbb tu xdpt nak balek awal ke sane.bukan xsedar diri yer.itu hanyalah 
tajuk yg paling hot beserta apiapi yg baru je melintas kat depan mate ni td..urghh..silau mate dibuatnyer..cube cubit saye jap!*kami berpandangan seketika.weh ko pandang sape?camne nk cubit?kite kan jauh..aisehh..lupe yer..okokok..saye sedar suda skang sbb saye da kene cubit...

skang masih lg di wad alam nyata.baguslah!..saye kene teruskan mgambil pil pil kesedaran yg perlu untuk bekalan jika mengalami saket ketidaksedaran iaitu kemalasan!kadangkadang rase nk hantuk kepale lajulaju kat meja je.tp skang meja xde..sile ketuk kepale sendirik.harapharap doktor saye sentiase bersedia ketika saye mgalami gegaran di medula oblongata untuk mengubati penyakit tersebut..Biaselah bile da banyak assignment+test+final year project..mulelah bergegar sane sini..tp dek kerane sedang mengejar status "graduan" kenelah berusahha walaupon kepale hampir pecah!sangat kesian kan.Oleh itu sedarlkanah diri anda supaya sedar diri dan tidak akan menjadi status seperti tajuk diatas...harap maklum!

Sunday, July 4, 2010

Garagara Faceb0ok

Sape yg xkenal facebo0k??budak sekolah tadika pon tahu!.xcaye cube tanyer.jawapannyer"adek bela ikan dalam aquarium!"hahaha...Dunia facebo0k makin meluas atau lebih dikenali sebagai "fb".fenomena yg terjadi dalam dunia fb ade baek dan buroknyer..Macammacam hal berlaku disebabkan fb sampai masuk paper.Muke depan lagi!.Tajuknya"suami terabai garagara isteri ber'fb'.Ouchh...sadis sungguh kesah tu.Malang naseb si suami dapat isteri yg tegar ber'fb'.Isteri ber fb sampai xbuat keje umah sampai suami terasa di buli diabaikan.huh!mmg superb la 'fb' ni mengalahkan super power!kehkehkeh ^_^..haaa..gelakgelak naper??eleh..bukan setakat isteri je taw..sumer org dah giler meroyan addict kat 'fb' ni.Ntah mandr0m ape ntah xtaw la.


Bak kate sepatah pepatah.."Makan xkenyang,tido xlena,mandi xbasah..yg laenlaen sambung sendiri...:p..hakikatnya,memang itulah keadaannyer facebo0ker ni..habitat habit ni maken menjadijadi sampai ke skarang.makin di upgrade mukenyer..makin la upgrade habitnyer.Ade yg suker maen games,ade yg suker gossipgossiping,ade yg suker buat forum meja bulat,ade yg suker sekadar sukesuke,ade yg capub*cari publisiti,ade yg saje suke show off,ade yg macammacam lagi..Kadangkadang leh buat gado,kadangkadang leh carik kawan,dan banyak lagi kadangkadang.ni kat bawah ade beberapa jenis facebo0ker yg telah disummarykan.

baby::l0m kenal lg facebo0k..baru kenal bo0k..maybe akan jadik facebo0ker tegar kalo xde filter!
budakbudak umur 6-12::Sebahagian maybe dah ade account fb klo kat umah budakbudak tersebut ade tenet.*mesti bangga giler kecikkecik dah ade account fb
remaja 13-17::sakan ber fb..wajib ade fb..gedikgedik carik boiprend..kat skolah ckp psl fb fb je..xpon myspace!balek skolah terus pg cybe cafe bukan nak balek umah..ade yg lg canggih.gune henfon p0n leh!
remaja 18-26::ni golongan yg agak bijak menggunakan fb..yelah amat berguna untuk forumforum pembelajaran dan berdiskusi la katekan..tp kadangkadang xdigunekan jugak dgn betul.assignment terabai.suruh cari info,die ber 'fb' lak..
dewasa 27-50::tergolong dalam golongan yg mmg bijak menggunakan fb dengan berniaga.golongan ini xterlalu obses terhdap fb..sekadar sekilas pandang..huh..betul ker?xtaw la sbb bukan tergolong dlm golongan ini :)
peringkat umur seterusnyer::kalo ade account p0n maybe atas sebab permintaan..anakanak suruh buat ke,xpon kalo orangorang besar tu..kene la ade fb.kalo x malu la kan..huhu
apeape pon..gunekanlah 'fb' sebaek mungkin..manage ur time properly..cewaaa..speaking london plak!..*gelak gulingguling dengar..hahaha..jgn ckp org!diri sendiri pon same!..aiyakk...*larikkkkk

 ch0pchop..sebelum saya larikkkk..saksikan ah video terhebat ini...kompem lepas ni ade yg go0gle video hebat ini..

Facebook is Like Cocaine Apparently

Thursday, July 1, 2010

Support 0ur Malaysian Break dancers

baru lepas tgk showd0wn 2010 td.agak suamsuam air kuku je k0wt td..banyak gimik lebey jek..haishh..masingmasing dah kering idea kot!ntahlah..macam dah bosan lak tengo0k.
mulamula tadi mmg eksaited gile nak tgk my peberet crew.WAKAKA!Lagilagi theme "SOUNDTRACK" minggu ni...tp biler tgk WAKAKA CREW perf0rmed..giler hampa!ape dah jadik??gimik yg dibuat oleh Alam p0n xjadik..sumer in silent!vibrate p0n tidak..lupa nk active kan k0t! huh~..keeerrr sebab lagu tu sl0w??so,tarian pon agak lemau macam k0pok dah mas0k angenn???